Archive - Date

Archive - Activity

Archiv - Geography

Facebook

Nytur i Øksnaviki

Date:
03.08.2016
Characteristic:
Alpine climbing

Hviledagen i dag ble benyttet til en tur til det omtalte, men dog lite besøkte klatrefeltet ovenfor Øksnaviki ved Gaupne. Lars Martin var også gira, og vi håpet å finne muligheter for nye bestigninger. Fikk noen fine tips og triks på denne bloggen: http://heihaaklatring.blogspot.no/2016/03/klatring-i-langavik.html Anmarsj i steinur og granskog, men relativt kort (10 min) fra rasteplassen i Øksnaviki. Flere klipper her oppe, men jeg og Lars Martin sjekket kun ut feltet som ses tydelig fra veien. Finnes visst også noen litt lenger til venstre i skogen. Etter litt rekognosering fant vi et par linjer som så mulige ut, og som trolig ingen andre har vært oppi ut i fra mangel på kalk i overhengene og en lite renset. Den første ruta vi klatret var på to taulengder på klippen som ligger lengst oppe mot venstre sett fra veien. Første taulengde ledet jeg. >>>

Map    

Joggetur til Bakkedalen

Date:
02.08.2016
Characteristic:
Jogging
Distance:
4.3km

Joggetur fra gården Bakken i Jostedalen på fin sti opp til sætra i Bakkedalen. Brukte 24 minutter opp fra bilen med jevn jogging. Vått og litt yr under returen. Formen kjentes bedre ut i forhold til i morges pga Sumargilde på Grov kvelden før :-)

Map    

Føringstur mot Storen

Date:
29.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:30h

Føringstur for Carla og Stig. Snudde ved Hjørnet på grunn av is, snø og vind. Møtte fem andre føringslag hvorav kun ét kom til topps.

Map    

Føringstur til Storen

Date:
28.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:00h

Føringstur for Ellen og Thomas. Tåke og regn, men fin tur.

Map    

Føringstur til Store Austanbotntinden

Date:
27.07.2016
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
7:09h

Føringstur for Ellen og Thomas. Delvis regn og for det meste tåke, en del vind på første del av toppryggen. Gikk greit å omgå snøfeltet på høyre side.

Map    

Videregående klatrekurs i Hurrungane

Date:
23.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing

Holdt videregående klatrekurs 23.-26. juli sammen med Jørgen Haug Myhr og aspirant kristoffergh88 (Kristoffer Günther Hansen) for seks deltakere. Kurset er bygd opp på workshop prinsippet og er først og fremst et kurs for å bygge på ferdigheter som deltakerne allerede har lært på grunnkurs. Finpussing på metode, effektivitet og sikkerhet på flertaulengders ruter i fjellet er viktige stikkord. Lørdag: Etter å nylig ha avsluttet et fjellsportkurs og kommet ned fra turen på Store Dyrhaugstinden møtte jeg deltakerne på dette kurset ved Turtagrø kl. 19. Brukte et par timer på å bli litt kjent, kartlegge forventninger og diskutere programmet for selve kurset. Deretter ble det en felles planleggingsøkt for turen neste dag til Store Austanbotntinden. Vi brukte kart og førerverk til å finne ut av hvor ruta gikk, hvor langt >>>

Map    

Læshøe

Date:
18.07.2016
Characteristic:
Jogging
Distance:
6.8km

Joggetur fra Soleggen og over Læshøe. Utrolig fine stier oppe på fjellet. Brukes også mye til stisykling. Flott utsikt mot Lom og Skjåk med speilblanke Skim. Retur på sørsida av fjellet på grusvei.

Map    

Fjellsportkurs i Lom/Jotunheimen

Date:
18.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing

Holdt fjellsportkurs med en gruppe på tre (Per, Petter og Knut) 19.-23. juli. Dette er et kurs som inneholder både innslag av klatring med naturlige sikringer i fjellet, samt ferdsel på bre. Tirsdag: Møtte deltakerne på Lom camping kl. 08. Her ble vi litt kjent (presentasjonsrunde med navn, erfaring og forventninger), jeg orienterte om opplegget utover i uka og diskuterte dette med deltakerne. Siden gruppa var såpass liten og de kjente hverandre fra tidligere kunne jeg i større grad tilpasse opplegget etter deltakernes ønsker. Etter å ha delt ut personlig utstyr (stegjern, isøks, hjelm, sele, snøanker/isskruer, 3 skrukarabinere, ATC-taubrems, 2x120 slynger, 3x60 slynger, 6 skrukarabinere, nøttepirker, 2 klemknuteslynger + rack og tre halvtau), hentet kursledermappe og skrevet oss >>>

Map    

Føringstur mot Storen

Date:
17.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:00h

Føringstur mot Storen for Kristoffer og Lars. Møtte gjestene ved NTK-hytta og gikk samlet videre oppover. Iløpet av natten hadde det kommet en del nysnø som lå over et glasert islag fra 1700 moh og oppover. Vi klatret opp til Hjørnet der vi tok en felles besutning om å snu på grunn av forholdene. Synd, men sikkerheten må komme først. Returnerte ned til Turtagrø.

Map    

Føringstur til Storen

Date:
16.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:39h

Føringstur for Vegard og Christoffer. Spreke karer, så turen gikk effektivt i dag. På grunn av været (regn og vind) ble det heller ikke så mye pauser, og kun en kjapp stopp på toppen før returen. Fine og myke snøforhold på snøfeltene. Overnattet i NTK-hytta der jeg tok farvel med gjestene.

Map