Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Isklatrekurs Jotunheimen

Date:
22.01.2022
Characteristic:
Ice climbing

Todagers isklatrekurs på Gjendesheim. Den første dagen holdt vi til inn mot Veogjelet. Omtrent en kilometer å gå fra ei lomme like sør for brua der fylkesvegen går over Veo. Fra parkeringslomma gikk vi på høyre side av Veo et par hundre meter til neste bru som går over elva. Kryss denne brua og gå ned i elva og følg denne omtrent 800 meter. Husk å vurder isen på elva, og hold deg langs kanten. Når du er framme ser du is oppe i sida på høyre siden av elva. Flere steder er det også mulig å gå rundt for å sette opp topptau. Fint område for å holde kurs! Hadde fokus på vurdering av is og isstyrke, sikkerhet på klatrefelt og isklatreteknikk den første dagen. Neste dag var vi nede i Loholet på Vinstra. Kortreist klatrefelt like bortenfor Norgesfor fabrikken. Fokus for dagen >>>

Map    

Skredkurs Gjendesheim

Date:
15.01.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Skredkurs på Gjendesheim sammen med medinstruktør Knut Erik Tessnes. Begrenset med snø i området, men vi fant enkelte plasser som kunne by på nok snø til at vi slapp å bære skiene altfor mye. Dag 1 gikk vi fra Maurvangen og oppover bekken mot Brurskaret. Mye innblåst snø i bekken og fint for å trene på kameratredning. Dag 2 gikk vi fra veien opp mot Pina til toppen av skitrekket på Lemonsjøen og ned igjen til skisenteret der vi hadde satt igjen en del biler. Fikk blant annet sett et nylig fjernutløst snøskred i en sørøstvendt helning ved toppen av skitrekket.

Map    

Huguvarden

Date:
10.01.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:00h
Distance:
13.8km

Observasjonstur for Snøskredvarlingen i området rundt Huguvarden ved Grotli. Fint område med mye småterreng i de fleste himmelretninger over tregrensa. Til tider frisk bris fra sørøst, så ikke spesielt varmt når man måtte stoppe for å grave snøprofil. Snøen var for det meste vindherjet, og virket forholdsvis stabil.

Map    

Hotel Bristol

Date:
06.01.2022
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
6:30h
Distance:
13.0km

Isklatretur med Ola for å sjekke ut islinjer i øvre Sikkilsdalen som jeg har beskuet fra kikkert langs veien ved Maurvangen. Startet fra Bessheim og gikk på fjellski over vannet og opp til Sikkilsdalsskaret. Svært lite snø i terrenget, men det var akkurat nok til at vi slapp å bære skiene. Her la vi fra oss skiene og byttet om til isklatrestøvler. Fortsatte ferden drøyt hundre høydemeter ned til stølen Bristol. Navnet er nok inspirert av engelskmenn som ferdes mye i området på 1800-tallet. Var vesentlig mer snø i skogen ned dit etter mye vestavær i vinter. Ved Bristol hadde vi god oversikt over spesielt to islinjer som skilte seg ut i sørsida på Sikkilsdalshøa. Den venstre som vi hadde beskuet fra veien så feit og fin ut i toppen, men i nedre del var ikke isen helt sammenhengende. >>>

Map    

Fjuken

Date:
28.12.2021
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
3:34h
Distance:
4.2km

Isklatretur sammen med Knut Petter opp bekken Fjuken i Skjåk. Startet fra huset som jeg bygger i Bellingsdalsvegen og fulgte i starten sti og traktorvei et stykke før vi trakk bratt opp mot innsteget. Tok på stegjerna og soloerte noen meter oppover før vi tok på tauet. I hovedsak én bratt lengde (WI4). Deretter tre taulengder til på WI2-3. Siste taulengde valgte vi å klatre litt brattere ut på høyre siden for moroskyld. Fra uttoppingen fortsatte vi skrått opp mot venstre til vi traff på den rødmerkede stien som vi fulgte ned igjen. Fin tur, og flott utsikt over dalen.

Map    

Tverrfjellet

Date:
15.11.2021
Distance:
4.0km

Tur til Tverrfjellet med hundene. Fulgte flere fine stier oppover langs Skjøle, elva som virkelig gikk over sine bredder under flommen i 2018. Bratt de siste 300 høydemeterne til topps. Dessverre dårlig GPS-signal på denne turen.

Map    

Galdhøpiggen

Date:
13.11.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:02h
Distance:
10.1km

Ny føringstur til Galdhøpiggen i forbindelse med Lom skifestival. Denne gangen gikk vi opp normalveien via Piggura, og ned igjen over Keilhaus topp. Noe bedre skiføre i dag etter litt tørrsnø i natt. Helt vindstille, og sola dukket opp på toppen.

Map    

Galdhøpiggen

Date:
12.11.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:04h
Distance:
13.3km

Føringstur til Galdhøpiggen i forbindelse med Lom Skifestival. Akkurat nok snø til å dra på skitur fra skisenteret. Vi gikk opp via Keilhaus topp. Måtte bære skiene over selve Keilhaus topp. Nydelig skikjøring ned igjen, men litt varierende føre. Ble en bonustur opp til toppen av skisenteret og ned igjen til bilen.

Map    

Packrafting på Otta

Date:
11.11.2021
Characteristic:
Kayaking
Duration:
1:42h
Distance:
17.0km

Første tur med min nye Alpacka Raft. Satte klar packraften ved Dønfoss. Kjørte deretter bilen ned til Harsheimmjøse før jeg syklet opp igjen til Dønfoss. Syklet opp på drøyt 20 minutter (ca. 8 km). Deretter var det på med redningsvest og spruttrekk og padle nedover Otta. Relativt lite vannføring på denne tida av året, så det var akkurat passe utfordrende forbi strykene. Måtte bære packraften forbi et lite parti i begynnelsen der det var for lite vann. Brukte omtrent 1t 10min ned elva til bilen (8,5 km).

Map    

Kalvehøgde via breen

Date:
04.11.2021
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
8:11h
Distance:
20.1km

Føringstur med en gjest til Kalvehøgde Ø2 via breen opp fra Leirungsdalen. Fin og spennende tur opp. En del sprekker var dekket med mer snø enn sist jeg var her for tre uker siden. Startet ovenfor Heimdalsmunnen og endte på Valdresflye like øst for Rjupetjernet. God såle i snøen opp til 1450 moh (smelteomvandlet), deretter noe gjennomslag før mer bærende fokksnø høyere oppe. Såpass bra med snø i høyden at ski ikke hadde vært dumt. Nydelig dag!

Map