Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Kvinnefossen og Skoparsete

Date:
21.03.2021
Characteristic:
Hike
Duration:
3:58h
Distance:
7.6km

Tur med Ida og dogsa. Gikk fra Eikenes til Skjer via Kvinnefossen og Skoparsete. Nydelig vårtur i solsida. Grillet bål like ved Skoparsete. Hadde satt ut en sykkel ved Skjer, så gikk greit å hente bilen etterpå.

Map    

Huarplassen

Date:
04.03.2021
Characteristic:
Hike
Duration:
1:27h
Distance:
3.7km

Fin rundtur med Ida og dogsa fra krysset ned mot Solvorn via sti, kjerrevei og vei. Flott utsiktspunkt oppe ved Huarplassen. Litt bratt sti ned igjen mot Øvrabø. Fortsatt en del is langs stien, men for det meste bart.

Map    

Båltur i Tronoberget

Date:
07.12.2020
Characteristic:
Hike

Bålovernatting i Tronoberget med mortenh (Morten Helgesen) . Noe isete på innmarsjen opp stien til Tronoberget. Fant en fin utsiktspost på vestsida med flott utsyn over Lom og Skjåk. Var noe turbulent vind utpå kanten, så måtte flytte bålet litt lenger inn i skogen etter hvert. Takk for en trivelig tur, Morten!

Map    

Løpetur til Dueskardhøgdi, og litt til..

Date:
04.11.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
3:02h
Distance:
23.8km

Løpetur med kristoffergh88 (Kristoffer Günther Hansen) til Dueskardhøgdi fra flyplassen. Valgte spontant en lenger "variant" tilbake igjen ved å springe hjem til Kristoffers leilighet på Kjørnes. Fortsatte ned på nordsida av Lingesetfjellet og ned til fjorden før vi fulgte veier og stier fram til Kjørnes. Kjørte deretter opp igjen til flyplassen for å hente bilen min. Takk for en solid joggetur, Kristoffer!

Map    

Nigardsbreen

Date:
31.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:43h
Distance:
3.5km

Tur inn til Nigardsbreen med Ida. Som forventet var hengebrua tatt ned, så vi måtte klyve over noen ekle sva på høyre siden av elva. Valgte å ikke gå inn på breen pga at vi var noe sent ute. Brukte resten av dagslyset til en kjøretur opp til Styggevatnet.

Map    

Skardsbøfjellet

Date:
30.10.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
7.5km

Rundtur på Skardsbøfjellet med Aila og Akita fra Skardsbø.

Map    

Båltur til Sandneshovden

Date:
24.10.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
3.4km

Overnattingstur til Hovden med Endre og Øyvind. Hadde i utgangspunktet planlagt tur i Breheimen med overnatting på Arentzbu, men pga korona og stengte hytter endret vi på planene. Uansett var været så som så, men for en bålovernatting var det perfekt. Kjørte helt opp til Nystølen (40,- bompenger kontant) på litt humpete vei (bør ikke være lavt understell) etter en liten turisttur til Feigefossen. Herfra var det grei sti oppover Sørheimsdalen. Planen var å finne en bålplass ved kanten av stupet mot Lustrafjorden i nærheten av Sandneshovden. På vei oppover bushet vi inn i skogen etter å ha forlatt stien. Fant en fin bålplass og en flat overnattingsplass litt høyere oppe under presenning. Ble en veldig koselig kveld. Tenker at det må være fin solnedgang herfra dersom det ikke >>>

Map    

Feigefossen

Date:
24.10.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
1:05h
Distance:
3.1km

Turisttur til Feigefossen med Endre og Øyvind. Gikk helt inntil fossen, selv om det står på skiltet at det ikke er anbefalt... Dog, lite vannføring ifht tidlig på sommeren. Flott skue!

Map    

Rivenoskulen - en perle i Breheimen

Date:
16.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:59h
Distance:
24.7km

Værmeldingen lovet sol og høstprakt, så da måtte jeg utnytte muligheten for en etterlengtet tur til Rivenoskulen. Kjørte inn til Mysubytta (bom 50,-) og gikk derfra. Var noe rim og is i skyggen, men heldigvis ikke så mye nysnø i terrenget lenger. Gikk i relativt god marsjfart langsmed t-stien mot Sprongdalshytta. Først innover Surtbyttdalen før jeg trakk inn i Sprongdalen. Dette er nok ikke den korteste atkomsten, men jeg ønsket å gå en runde. Fra sadelen før det bikket ned mot Sprongdalshytta forlot jeg stien og gikk opp til Greinbreen. En del sva som var nokså glatte pga rim like før innsteget til breen. Snøen var steinhard og de fleste sprekkene var synlige, så jeg var ikke bekymret for å krysse over breen uten tau, men glad jeg hadde med stegjern. Deretter bar det opp en >>>

Map     2 comments

Gryta

Date:
12.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:44h
Distance:
6.6km

Familietur til Gryta fra hytta på Bøasætra. Lenge siden forrige besøk til denne perlen. Gikk til topps via Marakråna. Dessverre en del skyer som forhindret utsikten ned mot dalen. På toppen lettet det heldigvis noe mer. Retur via Bubergskaret.

Map