Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Nedgåingstur i sleip ur

Date:
27.08.2005
Characteristic:
Hillwalk

Skulle løpe Turtagrø-Fanaråken Opp denne dagen. Men på grunn av snøvær natten i forvegen ble løpet endret til å bli et 17 kmasfaltløp til Sognefjellshytta. Jeg sykla med Frigg på rundt 50 min og Halvor løp på 1:34:54. Etter løpet fant vi ut at det var mer krutt i beina så vi tok oss en fjelltur opp til Kolnosi nord for Skagastølsryggen. Fulgte stien opp til Tindeklubbhytta og spaserte opp ura til toppen. I ettertid ser jeg at vi bare var på 1694-toppen som er to meter lavere enn pkt 1696 lenger øst... På vei ned begynte det å snø, en smak av vinter i august!

Map    

Treningsøkt til Gausta

Date:
21.08.2005
Characteristic:
Jogging
Map    

Tur til Marigrønutan og Svafjell

Date:
20.08.2005
Characteristic:
Hillwalk

Tur med pappa og Halvor. Vi startet fra hytta ved Geitenuten og gikk stien til Svain. Herfra opp på Marigrønutan. Fin utsikt herfra! Videre gikk vi opp på Svafjell før vi returnerte om Kinsarviknuten og Snofonnskaret.

Map    

Rundtur fra Bøasætra

Date:
14.08.2005
Characteristic:
Hillwalk

Jeg og Halvor skulle ta igjen en gjeng med slektninger som hadde fellestur til Svartevatnet. Gikk stien opp fra Bøasætra til Steindalen og vannet. Deretter fortsatte vi to til Nonsteinsfjellet, rundet toppen på Karifjellet. Deretter bort til Seljesethornet, litt krattete ned fra Nonsteinsfjellet. Returnerte om Daurmålhornet og Holskaret. Fulgte anleggsveien fra Holevatnet tilbake til hytta på Bøasætra.

Map    

Skåla Opp 2

Date:
13.08.2005
Characteristic:
Jogging

Løp Skåla Opp med Frigg i mosjonsklassen for andre år på rad. Halvor i konkurranseklassen (tid: 1:46:43 - PERS!) som vanlig. Jeg hadde et usannsynlig mål om å slå persen med over 10 minutter fra i fjor, med andre ord ned på 1:20-tallet, men jeg måtte innse at hverken jeg eller Frigg hadde helt dagen og vi kom til topps på omtrent samme tid som i fjor, rundt 1:45 uoffisielt. Uansett hadde vi en fin tur og fikk nyte utsikten på vei ned. Noen videosnutter fra Kondis-TV

Map    

Ceciliekruna

Date:
09.08.2005
Characteristic:
Hillwalk

Sommerferien 2005, nærmere bestemt 9. august hadde jeg og onkel et mål som vi hadde drømt om i lang tid. Hver gang vi syklet inn Oldedalen for å nyte Briksdalsbreens sprekker, passerte vi et vakkert fjell som heter Ceciliekruna/Sisiliekruna (1717 moh). Mektig stiger fjellet opp av Oldevatnet i Stryn kommune, ja dette måtte bestiges! :D Vi var litt i tvil om dette fjellet kunne bestiges uten brepassasje over Eidsbreen, eller om snøfonnene mellom Kruna og Storlogpikjen var uforsvarlig å gå på. Etter en prat med kjentmannen Halvard Muri var vi overbevist om at dette ville gå. På morgenen kjørte vi fra Bøasætra og på de svingete veiene helt til Hildastøylen i Prestedalen/Innvikdalen. Vel, våre etterkommere vil sikkert le når de ser filmen vår fra veiene her i Indre Nordfjord?

Map    

Kjipt å gå seg vill

Date:
08.08.2005
Characteristic:
Hillwalk

Ingen bestigninger denne dagen, men jeg hadde som plan å gå (alene) fra Bøasætra, gjennom Holskaret og videre til Seljesethornet og Nonsteinsfjellet. Dette gikk ikke etter planen. Uten GPS og enkle holdepunkter gikk jeg meg ordentlig vill etter å ha passert Holskaret. Jeg ble lettere panisk og prøvde å gå opp mot Holskarhornet , men plutselig visste jeg ikke hvor den lå heller... Ingen mobildekning heller. Løsningen ble å gå etter elvebruset fra Holskarvatnet og den elva fant jeg! Da var det bare å runde vannet og komme meg gjennom skaret tilbake til Holevatnet og sykkelen. Nå var jeg i sikkerhet! Litt ekkel opplevelse detta her. Fikk min revansje noen dager senere, med Halvor.

Rasmusfjellet

Date:
07.08.2005
Characteristic:
Hillwalk

Tur med onkel Halvor. Vi kjørte så langt vi kom med Yaris`en opp veien mot Furedalen. Herfra bushet vi oss et stykke før vi kom ut i åpnere terreng til Skårfjellet. Deretter fulgte vi ryggen over Grøsvoregga og Gullkistefjellet før vi startet på oppstigningen til Rasmusfjellet (pappa mener den heter Ramusfjellet...). Drivende skyer og vind på toppen, men i en og annen luke fikk vi øye på bla. Vatnedalsvatnet. Surfet ned på noen snøfonner mot Vatnedalsreset, og akkurat idet jeg skulle filme Halvor skled han og suste med hodet først mot steinura! Utrolig nok klarte han ved en bevegelse å rotere 180 grader rundt før han traff steinene. Puh! På returen gikk vi ned i Furedalen der det gikk sti til der vi hadde parkert bilen.

Map    

Gråværstur til Vestlandsdronninga

Date:
06.08.2005
Characteristic:
Hillwalk

I mange år hadde jeg siklet på Lodalskåpa. Selveste Vestlandsdronninga som stiger opp av Jostedalsbreen. Den toppen alle i Stryn snakker om. Etter jomfruturen min til Jotunheimen tidligere på sommeren måtte jeg opp i 2000 meters høyde enda en gang. Jeg forhørte meg på turistkontoret i Stryn om det gikk noen føringer opp til Lodalskåpa, og det gjorde det. Men jeg måtte melde meg på en uke i forveien. Dette var som å spille russisk rulett med gromværet, men jeg tok likevel sjansen og punget ut 700 kroner!! Den 6. august stod seks personer på Bødalsseter klare for å bestige Kåpa. Dessverre var været elendig med tunge skyer som hang rundt toppene. Men nyforelsket i tindesporten og entusiastisk som jeg var lot jeg ikke humøret stoppe av været. Jeg tenkte «jaja, over skyene er >>>

Map    

Familietur til Skarsteinfjellet

Date:
02.08.2005
Characteristic:
Hillwalk

Startet fra Dragesetstøylen i Prestedalen/Innvikdalen. Fulgte delvis sti opp til Hestehytta der vi badet i den lille tjønna utenfor. Herfra var det lettgått i fint terreng til toppen av Skarsteinsfjellet. Jeg og Synne hadde en liten konkurranse om å komme først til toppen, hehe... Retur samme vei.

Map