Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Blefjell - påskestemning i januar

Date:
21.01.2017
Characteristic:
Cross-country skiing

Helg på hytta på Blefjell med pappa og onkel. Lite snø i terrenget, men i høyden var det ok forhold for langrenn. Skikkelig påskestemning med klisterføre. Merkelig å oppleve påskestemning i januarlys. Gikk på ski med utgangspunkt i Blestua og gikk t/r Fagerfjell. Lørdag grillet vi pølser på bål! Takk for en hyggelig helg! :)

Map    

Kosetur på Blefjell

Date:
20.04.2013
Characteristic:
Cross-country skiing

Hadde en hyggelig helg på hytta på Blefjell med gamle kolleger jeg jobbet sammen med i Frydendal Barnehage. På lørdag fikk jeg, Ingvild og Camilla gått en skitur til Borge fjellhandel, videre til Solobua og bort på Lauvåsen. Fint skiføre på formiddagen med bærende skaresnø. Deilig vær og varmt i lufta også, satt nok en god halvtime på Lauvåsen og slappet av i lyngen. Gøy at jentene var sporty og ble med på skitur, vi gikk fortere enn det jeg hadde regnet med. Ned fra Lauvåsen rant vi i luftlinje bort igjen til hytta mi ved Åslandsetra. Takk for en koselig helg Ingvild, Camilla, Pia og Stian! :)

Map    

Stilig topp!

Date:
21.05.2004
Characteristic:
Hike
Map    

Forsommertur til Uverudfjell

Date:
01.06.2003
Characteristic:
Hillwalk

Fin tur med pappa, Halvor og Heidi. Vi startet ved bommen i sørenden av Kyrkjevatnet og spaserte langs med veien oppover og tok av på stien til Bråtahøl. Var en fin foss i Kinnåa. Videre gikk vi over Torbjørgnatten og Veslefjell til toppen av Uverudfjell. Flott utsikt ja på denne vakre forsommerdagen. Fortsatte over Svartenatten og Hjulet før vi returnerte om Sløkjedalen til Krokstul der jeg badet i elva.

Map    

Lauvåsen og Lifjell

Date:
28.02.2003
Characteristic:
Ski trip
Map    

Rundtur på Store-Ble

Date:
29.03.2002
Characteristic:
Ski trip

Tur i påsken 2002 i knallvær med pappa, onkel og Boxi! Startet fra Fagerfjell og fulgte preparerte løyper til Gunnulvsbua. Herfra gikk vi ut av løypenettet og rett opp på Flesebekknatten. Videre raidet vi over Huldrenatten (den gang min topp nr. 100 på fjellista!), Gunnulvsbunatten, Flesebekk-ble, Gråfjell, Nystulnuten, Storevassnuten og Gunnulvsbuble før vi rant ned igjen til Gunnulvsbu og Fagerfjell.

Map    

Nipetonatten

Date:
27.03.2002
Characteristic:
Ski trip
Map    

Lauvåsen og Rendleknatten

Date:
02.10.2001
Characteristic:
Hike
Map    

Lauvåsen

Date:
26.12.1997
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:28h
Distance:
10.3km

Husker ikke eksakt dato på denne turen, men det er sikkert at det var i desember 1997. Uansett hadde jeg, pappa og bestevennen Stian en fin skitur til "Finhytta" (mellom Solobua og Ble Sportskapell) og Lauvåsen.

Map    

Dronningkollen

Date:
27.05.1996
Characteristic:
Hike

Startet fra rundt Nipetodammen og siktet oss direkte mot Dronningkollen via bla. Sophia Magdalena gruve (160m dyp) i sørvestsida ved Vinoren. Deretter videre til toppen som jeg mener å huske ikke hadde all verdens med utsikt. Bedre utsikt fant man om man gikk via Sextussetra til Nord-Vinoren (Rauåsen). God utsikt nordover! Dronningkollen er oppkalt etter Kong Christian 6.s dronning. En flott ås som jeg har god utsikt mot fra platningen på hytta vår ved Åslandsetra. Tilbake skar vi sørvestover mot bilen. Det var da vi oppdaget at bikkja vår Scott hadde stukket av. Vi lette og lette, da vi omsider fant ham bjeffet han på en elgkalv! Heldigvis så vi ikke noe til elgmora så vi tok ham i bånd og løp på firsprang noen hundre meter. Den episoden husker jeg veldig godt. Kom tordenvær >>>

Map