Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Breheimsafari #2

Date:
20.04.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
67.3km

Andre føringstur med en tredagers høgrutetur gjennom Breheimen. Denne gangen en ny vri på dag tre med endepunkt ved Videseter. Litt vekslende vær og kjølig vind på dag 1. Der fikk vi også et uhell på tampen av dagen med en ødelagt frambinding (Marker KingPin) på den ene skien. Det endte med at jeg tok en kveldstur opp mot Sprongdalseggi for å få dekning og organisert en ny ski som kunne hentes ved Mysubytta. Da kunne vedkommende og en annen deltaker følge dalen ned til Mysubytta for å bytte ski og fortsette til Slæom. Heldigvis var det nydelig vær og superstabile forhold på dag 2, så det var ingen stor utfordring. Vi andre hadde en flott tur over Sprongdalseggi og Tverreggi. Den siste dagen gikk over Sikilbreen og Tystigbreatinden til Videseter. Nydelig vær først på dagen, >>>

Map    

Blåtind og Skjerdingdalsbreen

Date:
26.03.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:17h
Distance:
16.7km

Føringstur i Grasdalen og omegn med samme gjeng som jeg nettopp har vært på tredagerstur i Breheimen sammen med. Nydelige skiforhold i nordøstvendte aspekt. Startet med å gå inn til Grasdalsvatnet og opp på Blåtinden. I lune solhelninger hadde sola skapt en snerk i toppen, så vi gikk for skyggesidene. Først en nydelig nedkjøring mot Djupvasshytta. Deretter opp på Skjerdingdalsbreen. Passerte noen punkter som bikket 30 grader, selv om bratthetskartet sier at det er slakere, obs obs! Fra toppen av Skjerdingdalsbreen sklei vi østover og ned i et nordøstlig aspekt på Grasdalsbreen. Nydelig snø, men det hadde nå skyet til og gjorde lyset ganske flatt. Alt i alt en meget bra skidag!

Map    

Breheimsafari #1

Date:
23.03.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
75.0km

Føringstur gjennom Breheimen med en herlig gjeng. Gikk tre dager på tur i varierende vær og føre, men stort sett veldig bra! Første dagen gikk fra Sota Sæter via Søre Tverrådalskyrkja og Rivenoskulen til Sprongdalshytta. Andre dagen fra Sprongdalshytta via Sprongdalseggi og Tverreggi til Slæom. På vei ned fra Tverreggi fjernutløste vi et snøskred som gikk på svakt lag av overflaterim som vi kjente til at kunne være et skredproblem. Siste dagen ble lang og dryg fra Slæom via Tverrfjellet og 1905-toppen til Bødalssætra og helt ned til Lovatnet pga at veien opp Bødalen var stengt med kjetting. Hadde i forkant håpet å rekke Lodalskåpa, men det viste seg å bli for langt, i tillegg til at vi ikke ønsket å gjøre det nå pga skredfaren. Bildene sier mer enn tusen ord. Kredit >>>

Map    

Villsnøjakt Grasdalen

Date:
16.03.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:19h
Distance:
11.3km

Føringstur med villsnøjakt i Grasdalen. Ble en tur opp på både Oppljosegga og i østflanken på Sætreskarsfjellet. Fint skiføre og mye mindre vind enn forventet. Blåste mest ved parkeringa.

Map    

Vestre og Midtre Holåtindane

Date:
12.03.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
8:53h
Distance:
29.4km

Føringstur for Terje fra Næpholet til Vestre og Midtre Holåtindane og videre ned til Trulsbu. En lang og fin tur i nydelig vær. Veldig fint skiføre ned igjen til Trulsbu.

Map    

Obstur mot Krokberg

Date:
11.01.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:28h
Distance:
12.8km

Obstur mot Krokberg fra Indre Hafslo. Tidvis nydelig skiføre!

Map    

Vetle Geisdalen

Date:
09.01.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:58h
Distance:
6.3km

Tur i forbindelse med observatørkurs 3b hos NVE i Jostedalen. Dagens ferd foregikk i Vetle Geisdalen. Regobs rapport finnes på regobs.no.

Map    

Brekurs dag 2 - Grasdalen

Date:
03.12.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:35h
Distance:
7.1km

Brekurs med en gruppe på seks deltakere. Gikk opp en runde på breen øst for Sætreskarsfjellet i Grasdalen. Hadde også en øvelse med selvredning fra bresprekk i en skavl i toppen. Nydelig skiføre!

Map    

Fanaråkbreen

Date:
10.11.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:20h
Distance:
10.6km

Føringstur i forbindelse med Lom skifestival. Nok snø fra Sognefjellsvegen og stilig bregrotte ved fronten. Gikk opp i skaret mellom Fanaråken og Steindalsnosi før vi snudde. Noen åpne sprekker før skaret.

Map    

Astrupsegga

Date:
11.08.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
6:40h
Distance:
8.7km

Føringstur for Øystein og en til opp Astrupsegga i Jølster. Plan A var egentlig Austanbotntindtraversen, men pga stengte veier (pga uværet "Hans") og snø i høyden valgte vi heller å gå for Astrupsegga. På grunn av ny tunnell er gamleveien innover i Kjøsnesfjorden stengt. Vi parkerte den ene bilen like etter en gård der det tidligere har vært anleggsarbeid, men usikker på om dette er en godkjent parkering. Den andre lot vi stå igjen ved Thon hotell i Skei. Fulgte traktorveier til vi etter hvert kom inn på stien som fører bratt opp til innsteget. Kan være greit å følge GPS-track for å finne fram. Klatringen gikk fint. Litt fuktig fjell de første lengdene, men var tørrere i toppen og nydelig vær. Fra Husefjellet og ned til Vikastøylen er det nymerket tursti som >>>

Map