Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Sterringhøe

Date:
29.11.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:33h
Distance:
8.9km

Hadde egentlig tenkt meg mot Skaihøe denne dagen, men da jeg ikke fant noen gode p-plasser ved Grønsætre kjørte jeg videre opp til Liasætre (bom 50,- kontant). Det er fortsatt nokså skrint med snø i fjellet, men i søkk og leområder ligger det nok snø til å gå på ski. Derfor valgte jeg Sterringhøe til fordel for Skaihøe denne dagen. Fulgte Søre Grønna og fant nok snø hele veien opp til toppen i nokså bra tempo. Fin utsikt i mange retninger. Fikk en fin nedkjøring med krusing fram til bilen.

Map    

Sekkebreen - skitur for spesielt interesserte

Date:
15.11.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:07h
Distance:
13.3km

Tredje dag på fjellsportkurs/føring med Martin. Denne dagen ble skitur for de spesielt interesserte inn mot Sekkebreen. Startet med å gå fra Mysubytta med skiene på sekken. Det hadde kommet noen centimeter med nysnø det siste døgnet som gjorde det sleipt i kratt og steinur opp langs Storegrovi. Med godt sporvalg ble det heldigvis ikke så verst å komme seg opp som det kunne se ut nedenfra. Fra der det flatet ut mot Sekkebreen kunne vi spenne på oss skiene. Inne på breen tok vi en repetisjon av innbinding i tomannstaulag på bre for læringens skyld. Gikk et stykke opp på breen før vi valgte å snu av hensyn til tiden og at Martin skulle kjøre helt til Molde. Fikk noen fine svinger. En del sprekker i nedre del av Storegrovbreen som vi måtte svinge utenom. Takk for en fin tur, Martin!

Map    

Bakarste Skagsnebb - årets første skitur

Date:
14.11.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:16h
Distance:
10.3km

Hadde et tredagers fjellsportkurs for Martin i Lom-området. Første dag ble på Tronoberget med kurs i klatring på naturlige sikringer. Andre dag var vi på tur til Bakarste Skagsnebb med fokus på alpin skiferdsel og fjellklatring. Jeg ledet to taulengder opp til Bakarste Skagsnebb og Martin fikk lede to taulengder før jeg sikret den siste biten til toppen. Fikk satt noen fine svinger ned igjen på Hurrbrean. Fortsatt lite snø i fjellet (panserskare med et lite nysnølag over), men kunne ta på skiene fra og med en snau kilometer før breen. Tredje dagen ble en skitur på Sekkebreen .

Map    

Løpetur til Dueskardhøgdi, og litt til..

Date:
04.11.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
3:02h
Distance:
23.8km

Løpetur med kristoffergh88 (Kristoffer Günther Hansen) til Dueskardhøgdi fra flyplassen. Valgte spontant en lenger "variant" tilbake igjen ved å springe hjem til Kristoffers leilighet på Kjørnes. Fortsatte ned på nordsida av Lingesetfjellet og ned til fjorden før vi fulgte veier og stier fram til Kjørnes. Kjørte deretter opp igjen til flyplassen for å hente bilen min. Takk for en solid joggetur, Kristoffer!

Map