Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Skitur til Skardåsen

Date:
06.03.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
20.6km

Ble med valgfag langrenn på Valdres folkehøgskule til Skrautvål stadion. Tok en kjapp tur i nydelige spor, men litt trått føre opp på Skardåsen og ned igjen en annen vei. Brukte 35 minutter til topps i grei fart. Tåke på toppen, men sola tittet fram etter hvert. Rakk å gå litt rolig bortover mot Leirin før vi møttes etter å ha vært ute i to timer. En finfin økt!

Map     1 comment

Blefjell - påskestemning i januar

Date:
21.01.2017
Characteristic:
Cross-country skiing

Helg på hytta på Blefjell med pappa og onkel. Lite snø i terrenget, men i høyden var det ok forhold for langrenn. Skikkelig påskestemning med klisterføre. Merkelig å oppleve påskestemning i januarlys. Gikk på ski med utgangspunkt i Blestua og gikk t/r Fagerfjell. Lørdag grillet vi pølser på bål! Takk for en hyggelig helg! :)

Map    

Skitur i Vestmarka

Date:
30.01.2016
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
22.4km

Trivelig gjensyn med Vestmarka. Tok en skitur med pappa og Halvor fra Solli til Mikkelsbonn. Klisterføre og god glid hele veien. Akkurat nok snø også. Takk for turen! :)

Map    

Høgehaugrunden - langrennstur fra Hodlekve

Date:
05.04.2015
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
17.0km

Dagen i dag ble ikke like fin som de tidligere dagene med tanke på været. Jeg og Marina ble enige om å ta en ”restitusjonsøkt” med skøyteski i Hodlekve. Ingen av oss hadde gått turløypa som går om Høgehaug og Fjærlandssete, så den måtte testes ut. Var lenge siden begge oss hadde skøytet på ski. Etter en deilig frokost hos Marina reiste vi opp til Hodlekve. Brukte de første kilometerne til å bli vant med å bruke disse muskelgruppene som kreves når man skøyter. Heldigvis fikk vi en del pauser på vei oppover mot Høgehaug via Stilledalen på grunn av en natursti med påskequiz for hver 200de meter. Mange artige spørsmål vi fikk gruble på der. Vel oppe på Høgehaug møtte vi et par skiløpere som kom fra Fjærlandssete. De advarte oss mot at det var ganske så bratt ned >>>

Map    

Skitur til Paradisjuvet

Date:
19.01.2014
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
3:00h
Distance:
15.0km

I mangel på gode topptur- og isklatreforhold samt at jeg skulle jobbe på kveldstid denne helgen passet det greit med en langrennstur i stedet. Sommeren for mange år siden kjørte jeg og onkelen min opp den bratte tunnelen (Norges bratteste?) fra Årdalstangen til Seimsåsen. Det var da vi la merke til skianlegget her oppe, og siden har jeg hatt lyst til å prøve ut dette vinterstid. Er uansett ikke så mange skiløyper i Sogndal, så fristet med litt variasjon. Fikk med meg sprekingene Dina, Ingrid og Lotte på vei til Seimsåsen denne søndags morgenen. Var en del ståhei ved Fodnes på grunn av den tragiske brannen i Lærdal som for øyeblikket pågikk. Godt ingen liv gikk tapt i det minste... Etter nesten en og en halv time i bil var vi fremme ved skianlegget. Noe langt å kjøre for >>>

Map    

Kosetur på Blefjell

Date:
20.04.2013
Characteristic:
Cross-country skiing

Hadde en hyggelig helg på hytta på Blefjell med gamle kolleger jeg jobbet sammen med i Frydendal Barnehage. På lørdag fikk jeg, Ingvild og Camilla gått en skitur til Borge fjellhandel, videre til Solobua og bort på Lauvåsen. Fint skiføre på formiddagen med bærende skaresnø. Deilig vær og varmt i lufta også, satt nok en god halvtime på Lauvåsen og slappet av i lyngen. Gøy at jentene var sporty og ble med på skitur, vi gikk fortere enn det jeg hadde regnet med. Ned fra Lauvåsen rant vi i luftlinje bort igjen til hytta mi ved Åslandsetra. Takk for en koselig helg Ingvild, Camilla, Pia og Stian! :)

Map    

Treningstur til Skimten

Date:
08.04.2013
Characteristic:
Cross-country skiing
Map    

Treningstur til Skimten

Date:
21.03.2013
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:00h
Map    

Skitur i Finnemarka

Date:
02.03.2013
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:51h
Distance:
21.5km

På grunn av sterk vind i høyfjellet valgte jeg å ta noen lavereliggende topper denne flotte lørdagen. Kjørte helt opp til Eiksetra (kr 20 bomveg og kr 20 for parkering) der jeg startet dagens tur med skøyteski og tursekk. I løypa var det utrolig mye bøss fra grantrærne på grunn av mye vind, glad jeg ikke gikk klassisk i dag for det var ille nok å skøyte når det i tillegg var veldig isete føre. Likevel gikk det raskt innover i marka. Da jeg hadde passert Langvannet tok jeg feller på skiene og skar oppover mot Rognkleivåsen. Visste ikke noe om rutevalg på forhånd, men det gikk greit oppover her selv om det til tider var litt bratt. Snøen bar greit skiene, men stavene var ikke særlig brukandes. På selve toppen av Rognkleivåsen var det ikke all verdens til utsikt, bedre var >>>

Map     1 comment

Hemmelfjellet

Date:
27.03.2012
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
1:00h
Distance:
7.5km

I anledning militært NM på ski klarte jeg å finne tid til å snike meg en tur opp på Hemmelfjellet fra Skramstadsætra. Fulgte Birkenløypa til der den svinger mot Dølfjellet. Herfra gikk jeg ut i den råtne snøen til jeg fant noen bare flekker som jeg fulgte opp til toppen. Blåste litt der oppe, men utsikten var upåklagelig i alle retninger. Returnerte samme vei, men stoppet opp langs løypa for å følge med på 30 km-løpet som jeg ikke deltok i pga forkjølelse. Neste dag var det 10 km der jeg ble nr 7 av 69 deltakende, torsdag gikk jeg patruljeløp for Sambandsbataljonen der vi fikk sølv! Et vellykket NM på ski før påskepermen stod for tur. :-)

Map