Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Mælefjell

Date:
31.07.2007
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:45h
Distance:
21.4km

Slenger ut en ny rapport fra samme område som Skorvetoppen , nå som jeg var så godt i gang. Folk lurer kanskje på hvorfor jeg driver og legger ut rapporter fra 1-4 år tilbake i tid. Grunnen er at jeg ønsker å dele fine tidligere turer med dere, og hvis noen vurderer å gå noen av disse turene kan kanskje jeg dele mine erfaringer. Håper det går greit! Anyways… 31. juli 2008 hadde jeg, fatteren og Bjørn-Even tenkt oss på tinderangling i Jotunheimen, men grunnet Vinjerock samme tid ble det Mælefjell (1413 moh) i Seljord som ble alternativet (det var ikke konserten som var grunnen, det var været på 2000 meterne som ikke samarbeidet). Turen ble planlagt først klokken 3 på ettermiddagen hjemme i Asker, hvor skulle vi dra på tur, det ble Mælefjell! Fikk øvekjørt fram til Flatdal og opp Grunningsdalen, >>>

Map    

Knuten

Date:
24.07.2007
Characteristic:
Hike

Rusletur opp til Knuten fra Mefjordvær. Fin liten tur :-)

Map     1 comment

Tromsdalstinden

Date:
23.07.2007
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:20h

Tok fjellheisen opp fra Tromsø med familien. Herfra fortsatte jeg og pappa stien innover Fløyen til Bønntuva. Videre ned et stykke før vi gikk opp til Rødryggen og ryggen opp til toppen av Tromsdalstinden. Traff på en reinsdyrsflokk undervegs. Fantastisk utsikt fra denne toppen! Ned igjen gikk vi stien ned nordryggen og ned i Tromsdalen helt til campingplassen der vi holdt til.

Map    

Vågakallen

Date:
19.07.2007
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:45h

Forrige sommer, år 2007 var jeg og familien på Nord-Norge tur. Kjørte hjemmefra Asker og helt til Tromsø via Lofoten blant annet. Kjempefin natur i nord også, var innom Heilhornet på Helgelandskysten før pappa ba meg velge ut ETT fjell vi skulle gå på i Lofoten. Jeg fant fram bilatlaset mens jeg lette etter et høyt fjell i campinghytta vår i Leknes. Nærmeste HØYE fjell jeg fant var Vågakallen, like ved Henningsvær og Kabelvåg. Jeg tryglet og ba min far om å dra dit, han sa at vi måtte sjekke om det gikk en sti til topps. På turistkontoret i Svolvær hadde de svært lite info, det eneste de visste var at de anbefalte å dra dit med en guide. Vi ringte Kalle klatreforening som også anbefalte en kjent guide om vi skulle bestige selveste Vågakallen, kongen av Vestvågøy. Vi >>>

Map    

Dønnesfjellet

Date:
11.07.2007
Characteristic:
Car drive

Kjørte bil til toppen av Dønnesfjellet. Her er det kafé med god utsikt utover i havgapet, spesielt Trænstaven og Lovund er et åpenbart blikkfang.

Map    

Hullet i Torghatten

Date:
10.07.2007
Characteristic:
Hike

Var ikke på toppen av Torghatten, men tok oss en tur inn i hullet. Stilig! Kjørte også på vestsida av fjellet for å se den fra denne siden også.

Heilhornet

Date:
09.07.2007
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:20h

Tur med pappa til Heilhornet mens Synne og Mamma var i Rørvik, på familiens Nord-Norge tur sommeren 2007. Vi startet fra Hornelva og fulgte merket sti oppover til Heilhornet. Stien runder seg inn på østryggen. Nydelig utsikt fra denne kremtoppen! Tok et bad i et lite tjern nedenfor Hornfjellet. Ned igjen hadde vi tenkt til å ta en "svarveg" ned Dyrstigheia og veien ved Horsbergvatnet, men det endte i en 10 meter høy skrent som var umulig å omgå på en enkel måte. Eneste valget vi hadde var å måtte kravle oss opp igjen 300 høydemeter, ganske surt når vi var litt slitne fra før... Kom oss tilbake på rett kjøl og fulgte den vanlige stien tilbake til Hornelva. Fin tur tross ekstra slit!

Map