Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Nigardsbreen

Date:
31.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:43h
Distance:
3.5km

Tur inn til Nigardsbreen med Ida. Som forventet var hengebrua tatt ned, så vi måtte klyve over noen ekle sva på høyre siden av elva. Valgte å ikke gå inn på breen pga at vi var noe sent ute. Brukte resten av dagslyset til en kjøretur opp til Styggevatnet.

Map    

Rivenoskulen - en perle i Breheimen

Date:
16.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:59h
Distance:
24.7km

Værmeldingen lovet sol og høstprakt, så da måtte jeg utnytte muligheten for en etterlengtet tur til Rivenoskulen. Kjørte inn til Mysubytta (bom 50,-) og gikk derfra. Var noe rim og is i skyggen, men heldigvis ikke så mye nysnø i terrenget lenger. Gikk i relativt god marsjfart langsmed t-stien mot Sprongdalshytta. Først innover Surtbyttdalen før jeg trakk inn i Sprongdalen. Dette er nok ikke den korteste atkomsten, men jeg ønsket å gå en runde. Fra sadelen før det bikket ned mot Sprongdalshytta forlot jeg stien og gikk opp til Greinbreen. En del sva som var nokså glatte pga rim like før innsteget til breen. Snøen var steinhard og de fleste sprekkene var synlige, så jeg var ikke bekymret for å krysse over breen uten tau, men glad jeg hadde med stegjern. Deretter bar det opp en >>>

Map     2 comments

Gryta

Date:
12.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:44h
Distance:
6.6km

Familietur til Gryta fra hytta på Bøasætra. Lenge siden forrige besøk til denne perlen. Gikk til topps via Marakråna. Dessverre en del skyer som forhindret utsikten ned mot dalen. På toppen lettet det heldigvis noe mer. Retur via Bubergskaret.

Map    

Finale del 1 - Hitra

Date:
17.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
11:51h
Distance:
23.6km

Finale del 1 i 71 grader nord på Hita. Fulgte finalist Yrja over øya fra sør til nord. En del utfordrende orientering over Havmyran før siste post på toppen av Håvikfjellet. Nydelig og høstlig dag med fine farger. På toppen måtte Yrja velge mellom å padle kajakk eller sykle til mål neste dag. Hun valgte omsider kajakk og måtte gå videre til sin camp ved Hysberget der kajakken var klar. Etter en kort natt ble det padling videre til mål i Melandsjøen neste dag under fine og stille forhold.

Map    

Semifinale dag 2 - Stabblandet

Date:
16.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
11:44h
Distance:
23.3km
Map    

Semifinale dag 1 - Stabblandet

Date:
15.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
11:18h
Distance:
14.6km

Semifinale dag 1 i 71 grader nord. Fulgte et par semifinalister over traversen fra Solem til Innerberg via Stabben og Innerbergsalen. Partiet etter Stabben er noe utsatt, spesielt under dagens forhold med sterk vind, tåke og regn. Sikret deltakerne med faste gelendertau her. Over til Halsnes måtte deltakerne svømme med en oppblåsbar pakkpose som flytehjelpemiddel. Teltet i hagen hos noen snille folk ved Hals.

Map    

Store Trolltinden (dag 2)

Date:
13.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:45h
Distance:
7.4km

Etter en natt på Store Trolltinden med deltakere fra 71 grader nord var det nå tid for utmarsj til Trollstigen. Fordelte oss i tre grupper i det første partiet ned den løse renna fra toppen. Hadde en utfiring og noen partier med gelendertau for sikkerhetens skyld. Resten av turen gikk rimelig kjapt unna. Havnet litt for langt nedi ura før Stabbeskaret. Bedre å holde høyere oppe.

Map    

Bålnatt på Lustrahalvøya

Date:
16.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
30.8km

Fikk endelig et gjensyn med Øyvindbr (Øyvind Brekke) igjen. Lenge siden forrige tur sammen, og som tradisjonen tro blir det alltid en slitetur når vi to rotter oss sammen.. Målet var å finne et område med lav "lurkis-faktor", med andre ord et område svært få andre oppsøker. Valget falt på Lustrahalvøya, og en bålnatt i nærheten av Kiphaug. Første dagen gikk vi fra Fornabu til Kiphaug. Med halvtunge sekker, snø til anklene og halvtæla tuete terreng ble dette slitsomt nok for oss. Gikk en del på sti, men også en god del utenfor. Det var dårlig sikt og snø i lufta, så det var godt å ha GPS for å finne veien og marsjretninga. Inne på platået var det stort sett bjørkeskog, men ute på pynten ved Kiphaug fant vi gamle furutrær som egnet seg godt for bålfyring. Fant en teltplass like sørøst >>>

Map    

Koukoulia på Kalymnos

Date:
22.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:09h
Distance:
9.0km

Kjørte scooter fra Masouri til bukta nedenfor Vathy. Planen var å jogge opp på Koukoulia som er en nokså prominent topp på denne siden av øya. Ifølge kartet skulle det gå en merket sti til topps, men som erfart tidligere er det sjelden at slike stier er så synlige i virkeligheten. Realiteten var noen svake røde merker, spredt varding og generelt lite spor etter folk. Mye busk og kratt. På pur f... valgte jeg å ta det som en rolig tur og tenke at toppen var målet. Karret meg til topps og fikk heldigvis servert flott utsikt fra toppunktet. Returen gikk bratt ned i nordsida, og klyvde meg ned til en bortgjemt kirke. Derfra var det god sti og vei som jeg fulgte tilbake igjen til scooteren.

Map    

Tjugatoten i Balestrand

Date:
07.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:30h
Distance:
9.1km

Fjelltur med Akita og Aila til topps på kremtoppen Tjuatoten i Balestrand. Fulgte godt merka sti og delvis traktorvei fra boligfeltet ovenfor fergekaia på Dragsvik. Den beste stien er ved traktorveien (lengst nord). Den sørlige stien som jeg fulgte på vei ned har nok blitt utsatt for stormen "Dagmar", så her ligger det masse nedfalne grantrær og sperrer stien flere steder. Gikk i jevnt tempo hele veien til topps. Fantastisk utsikt fra toppen utover fjorden. Kanskje blant de fineste fjordutsiktene her i Sogn. Ble en liten hvil på toppen før vi småjogga ned igjen for å rekke ferga over til Hella. Flott tur som anbefales!

Map