Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Blåskredtinden

Date:
12.09.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
11.1km

Etappe 7 i 71 grader nord kjendis. Fant et perfekt værvindu mellom stormene som tillot oss å overnatte på fortoppen til Blåskredtinden og bestige toppen dagen etterpå. Blåskredtinden er den eneste toppen på Kvaløya som krever klatring uansett hvilken vei du velger å nå den fra (klatring grad 4). Fra fortoppen er det noen løse renner som må krysses. Først en del ned, og deretter bort og opp. Noen spredte varder her og der. Avslutningsvis en taulengde på 30-40 meter til topphylla og deretter en kort fem-meterslengde opp på toppblokka som ikke har plass til flere enn én person av gangen. Rappellfestet består av slynger rundt en blokk på toppen som bør vurderes nøye hver gang. På denne turen startet vi i Nordfjordbotn og avsluttet ved Kråkskar der vi ble plukket opp av RIB. >>>

Map    

Tromtinden

Date:
11.09.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:35h
Distance:
11.4km

Joggetur til Tromtinden fra Tromvik. Syklet de første kilometerne langs vei før jeg tok beina fatt. Nokså vått langs stien i starten før det etter hvert ble tørrere. Fin utsikt fra toppen!

Map    

Skamtinden

Date:
10.09.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:38h
Distance:
4.1km

Forsøk på å rigge Ersfjordtraversen i forbindelse med 71 grader nord kjendis innspilling, men på grunn av været måtte vi endre på planene. Kom oss opp på østtoppen på Skamtinden og fortsatte ned til rappellen før vi valgte å snu.

Map    

Arctic Haute Route 2019 #9

Date:
31.03.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:47h
Distance:
8.7km

Føringstur til Gråtinden i forbindelse med Arctic Haute Route. Flott og passe smal rygg på slutten. Pudder i skogen ved høyspentlinja.

Map    

Arctic Haute Route 2019 #3

Date:
24.03.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:12h
Distance:
6.2km

Føringstur i forbindelse med Arctic Haute Route. To gjester. Vindfull tur til toppen av Rundfjellet.

Map    

Hurtigruten #9 Nordfjellet

Date:
22.04.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.8km

Startet dagen med å gå opp mot Glimtinden og Glimfjellet fra Sandelva. Relativt tett bjørkeskog opp til 300 moh. Nullisotermen lå rundt 400 moh, og tross overskyet vær og fravær av nattefrost var det hardt og isete høyere oppe. En av oss fikk lov til å gå med truger og snowboard. Det kostet krefter, så han ventet på rundt 600 moh mens resten av gjengen gikk opp til 770 moh. Gikk ikke lenger pga begrenset sikt og stor utoverhengende skavl mot nordøst. Rant ned igjen via Nordbotnen og Ringvannet. Fin slusj i glissen bjørkeskog under 400 moh. Ut til fjorden ga jeg snowboarderen litt trekkhjelp med tauet. Ble hentet av busser her som førte oss tilbake til Tromsø. Takk for to fine uker på jobb for Breogfjell og Hurtigruten Arctic Ski and Sail! :)

Map    

Hurtigruten #7 Ersfjordbotn

Date:
20.04.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:59h
Distance:
7.0km

Nytt seilas og ny gruppe. Gikk i land i Eitervika og med en skredredningsøvelse og tur innom en lavvo tilhørende idrettslaget fikk vi oss to turer opp på Nattmålsfjellet. Det regnet i dag opp til 800 moh og skredfaren lå på en 4er. Først og fremst over 400 moh det var fare for flakskred. Skiføret var ikke så altfor gærent, men slusjy. Virker som det begynner å sette seg mer ifht de siste dagene. Rakk ikke gulrotkake hos Bryggejentene i Ersfjordbotn, men en fin dag med en bra gjeng tross litt ruskevær.

Map    

Løpetur opp til Fjellheisen

Date:
16.04.2018
Characteristic:
Jogging

Intervalltrening opp fra Tromsdalen. Glatt og snødekt sti.

Map    

Hurtigruten #3 Ersfjorden

Date:
15.04.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:00h

Ny dag med ny gruppe med kjekke folk! Planen var egentlig å gå opp mot Småtindan via Gammelgårdsvatnet, men siden det hadde vært nattefrost med utstråling som førte til hardt skarelag og at gjestene ikke hadde med skarejern gjorde til at jeg ønsket å endre plan til Trehørningen-området. Ble en fin tur. Skare hele veien opp til sadelen sør for toppen. Været var fint med sol bak et tynt slør med skyer. Et lite heng over 30 grader siste biten, men gravde og fant ut at kantkornlaget ligger under såpass mye og hard snø at det ville være uproblematisk å gå opp der med avstand. Nedkjøringen ble fin. Hard snø i øvre del, men jo lenger ned vi kom jo mjukere ble snøen. Helt perfekt i nedre del faktisk. Kjøring helt til sandstranda.

Map    

Påskeavslutning på Gorželvtinden

Date:
21.04.2014
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:13h
Distance:
7.4km

Etter en luksuriøs overnatting i en sykkelbod i Tromsø fant jeg, Ole Fredrik og Øyvind ut at vi måtte på tur i dag selv om ikke været var det store. Skulle ønske vi hadde høytrykket som regjerte i Sør-Norge om dagen, men vi får ta til takke med det vi får. Målet var i grunn bare å få luftet oss og få en fin nedkjøring på ski. Valget falt på Gorzelvinden på Tromsø fastland. Kjørte til Nedre Finnjorda i Andersdalen så langt vi kunne kjøre med bil. Ut i fra boka «Toppturer i Troms» skulle normalruta gå herfra. Vi så i grunn bare scooterspor i området, men vi gikk nå likevel der det var anbefalt å gå. Ruslet innover noe innmark før det bar oppover i bjørkeskogen. Etter hvert møtte vi på hovedsporet som trolig kom Reinsmoen eller noe slikt. Fulgte dette videre oppover >>>

Map