Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Sætreskarsfjellet

Date:
26.11.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:23h
Distance:
5.4km
Map    

Lodalskåpa

Date:
27.04.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
11:36h
Distance:
27.5km

Føringstur for Geir til Lodalskåpa. Start ved Tverrelva nedenfor Bødalssetra pga et skred som hadde gått over veien (skjer normalt sett hvert år). Opp forbi Fessene gjorde jeg et dårlig veivalg ved å holde for høyt oppe i østsida for tidlig. Det ble bare kjip traversering i halvtett skredskog. Like greit å boote opp like vest for Fessene slik vi gjorde ned igjen. Videre oppover mot Kåpevatnet var det greit å gå, men måtte passere et punkt som var litt ekkelt der en utglidning kunne vært kjip. Brattbakkene var som alltid dryge, og Geir merket nok at kroppen var litt tung. Nydelig vær, men litt sur vind. Fant et godt veivalg opp fra Ståleskardet et stykke ut på høyresiden. Siste bratte bakken opp til Kåpa gikk greit med stegjern og isøks, noe vi ikke ville vært foruten. Returen >>>

Map    

Skjerdingdalsbreen

Date:
11.04.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:56h
Distance:
11.4km

Tur med Ida og Aud fra Grasdalen til Skjerdingdalsbreen via Grasdalsvatnet. En veldig fin skitur med flott østvendt nedkjøring fra toppen. Det var kolossale brøyteforhold denne dagen etter mye snø fra nordvest. Fin tur i rolig tempo opp og ned.

Map    

Hoven-Oppstryn

Date:
27.01.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:10h
Distance:
14.8km

Dag 3 på skredkurs med Rune. Planen i dag var en A til B tur fra Hoven (Loen Skylift) til Strynsvatn Camping på Meland. En flott tur med tre nedkjøringer. Supert skiføre med 15 cm løssnø over et stabilt snødekke. Rune var uheldig og knakk den ene skia i en dump nederst i Grimedalen. Den hang såvidt på i oppstigningen til Dispahyrna, men ned igjen til Strynsvatn Camping ble det i hovedsak kjøring på én ski. Veldig fin nedkjøring. Litt knot noen hundre høydemeter langs merket sti i skogen, men i nedre del var det lett krusing ned traktorvei. Hadde faktisk skiene på helt ned til bilen.

Map    

Vasstekehyrna

Date:
27.01.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:20h
Distance:
14.8km

Dag 4 og siste dag på skredkurs med Rune i Stryn. Dagens mål var Vasstekehyrna (pkt 1614) fra Flo og nedkjøring i sørvestsiden. Kunne gå på ski fra Flo. Her spurte vi pent om å få parkere utenfor huset til noen som bodde der, og det var greit. Gikk opp kjerreveien til Ångelsvatnet og opp en ganske tett og knotete bjørkeskog til Rinddalen. Mulig det er bedre å gå videre til Øvre-Flosætra og gå oppover på nordsida av Rinddøla. Fikk faktisk noen drønn nede i skogen, og flere steder er det bratt nok og glissent til at det kan løsne skred. Deretter fulgte en lang oppstigning opp nordflanken til Vasstekehyrna. I øvre del fulgte vi ei renne tett mot Rinddalshyrna, og her ble det en skikkelig bautebonanza (mange svinger). Vi hadde vurderte om vi rakk å kjøre et run ned i sør mot >>>

Map    

Gulkoppen

Date:
26.01.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:03h
Distance:
15.1km

Dag 2 på skredkurs med Rune. I dag ble det tur til Gulkoppen og nedkjøring til Holevatnet før en ekstra nedkjøring på sørsiden. Hadde kameratredningstrening på Tonningssætra før vi gikk opp igjen til hytta.

Map    

Gryta

Date:
25.01.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:16h
Distance:
10.9km

Hadde et fire dagers skredkurs i Stryn sammen med Rune og Arne. Basen ble på hytta mi på Bøasætra. Første dagen ble tur til Gryta og nedkjøring ned østsida mot Ytreeidssætra. Arne var uheldig og fikk en vridning i kneet i en stoppsving på telemark og rev av fremre korsbånd i høyre foten. Han greide heldigvis å karre seg opp igjen til Bubergskaret og renne ned igjen til skisenteret for så å reise hjem til Geilo. I ettertid har det gått veldig greit med rehabiliteringen.

Map    

Gryta

Date:
12.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:44h
Distance:
6.6km

Familietur til Gryta fra hytta på Bøasætra. Lenge siden forrige besøk til denne perlen. Gikk til topps via Marakråna. Dessverre en del skyer som forhindret utsikten ned mot dalen. På toppen lettet det heldigvis noe mer. Retur via Bubergskaret.

Map    

Topptur fra Stryn sommerskisenter

Date:
13.06.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:22h
Distance:
20.3km

En dag i Stryn sommerskisenter med Hans. På grunn av enormt lang heiskort- og heiskø ble det kun to turer med trekket, og ellers feller opp på topper i området. Fikk med oss Kvitlenova og ned SS Norway, korte baksida og nordsida på Nuken og ned i lange baksida. Fikk haik tilbake til bilen igjen. Nydelig dag og avslutning på skisesongen!

Map    

Glitteregga i Stryn

Date:
30.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:31h
Distance:
10.0km

Skitur med Ida, Hans, Ingri og Philip til Glitteregga i Stryn. Gikk fra idrettsanlegget på Ålandsleitet. Fulte en snødekt vei den første kilometeren før det bar oppover mot toppen. Fulgte skispor og valgte å nå toppen via botnen i sørvest. Fint vær, men litt skyslør og kjølig vind til tider. Hadde en lunsjpause på 900 moh. Ned igjen holdt vi høyden mot venstre noen hundre meter før vi slapp oss ned en flott sørvestvendt side. Fin og mjuk tørrsnø i øvre del. Litt tendenser til sugeføre like før vi passerte Djupegrova. Litt råtten snø gjennom skogen, men heldigvis bærende nok til at det ikke ble en forferdelig opplevelse. Holdt ski høyre i nedre del før anleggsveien for å unngå å måtte ta av skiene over en bekk (men var en del tettere skog her). Veldig fin tur med >>>

Map