Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Skogskjøring ved Sota Sæter

Date:
31.12.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:34h
Distance:
7.9km

Skitur fra Sota Sæter med Odd-Eivind. Hadde sett meg ut ei glenne på sørsiden av Novi som kunne være lovende skikjøringsmessig. Fulgte skiløypene 1,5 km inn mot Mysubytta før vi dreide opp i skogen mot Novi. Åpen skog i nedre del, men brattere og litt tett øverst. Bra med snø nede i skogen, men oppe på fjellet var det mer avblåst og hardbanket snø. Møtte på en reinsdyrsflokk like før toppen. Selve glenna var fin og åpen. Dog litt avblåst/lite snø i øvre del, men nokså bra i nedre halvdel. Kunne nok fortsatt forbi skiløypa og helt ned i dalbunnen. Finnes også ei glenne et par hundre meter lenger øst som også ser fin ut. Valgte å stake/skøyte første halvdel tilbake mot Sota Sæter før vi tok på fellene. Takk for turen, Odd-Eivind! :)

Map    

Holgrove i Skjåk

Date:
12.12.2020
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
6:45h
Distance:
4.4km

Føringstur med isklatring for Ellen og Heidi opp Holgrove i Skjåk. En fin islinje som fryser tidlig, og som holder seg langt ut over vinteren. Ikke hørt om andre som har klatret den før, men det er den sikkert. Innmarsjen gikk fra Lom og Skjåk Ysteri. Fulgte rødmerket sti mot Sandåhytta i ca. 100 høydemeter før vi trakk vestover langs en traktorvei. I det traktorveien gjorde en brå venstresving fortsatte vi rett fram et par hundre meter langs et dyretråkk før vi begynte å gå oppover mot bekken i til tider tett granskog. Etter hvert ble det så bratt at det var bedre å trekke inn på bekken og klatre noen introlengder langs denne. De første tre intro-taulengdene var rundt grad WI2, de neste fire taulengdene bød på fin isklatring med flott utsikt over Ottadalen, grad WI3+ (generelt >>>

Map    

Skitur mot Vassvendeggje

Date:
09.12.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:23h
Distance:
11.1km

Tok en skitur på Strynefjellet i håp om å se sola, men den lot dessverre vente på seg. Kjørte helt opp i hyttefeltet forbi vinterparkeringen på Gamle Strynefjellsvegen. Egentlig kun for hytteeierne fikk jeg høre i ettertid, men heldigvis var det ingen som stengte bommen mens jeg var avgårde. Gikk opp til pkt 1446. Bra med snø i leområder, men litt avblåst på ryggene. Snødekket over tregrensa bærer preg av en del vind. Den siste vinden var kommen fra S-SØ. Hørte ett drønn i en overgang til leområde mot SV, ellers lite faretegn. Kjørte ned på sørsida mot Heillstuguvatnet. Gikk deretter opp igjen på ryggen før jeg kjørte ned igjen til bilen. Den fineste snøen var nede i skogen blant hyttene.

Map    

Båltur i Tronoberget

Date:
07.12.2020
Characteristic:
Hike

Bålovernatting i Tronoberget med mortenh (Morten Helgesen) . Noe isete på innmarsjen opp stien til Tronoberget. Fant en fin utsiktspost på vestsida med flott utsyn over Lom og Skjåk. Var noe turbulent vind utpå kanten, så måtte flytte bålet litt lenger inn i skogen etter hvert. Takk for en trivelig tur, Morten!

Map    

Geisdalsnosi

Date:
01.12.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:34h
Distance:
13.3km

Skitur til Geisdalsnosi med Gustav. Gikk fra Myri, opp Geisdalen og til toppen via østsida. Fint skiføre med tørrsnø i skjermede områder. Under 1300 moh ligger et skarelag som man bryter gjennom. Gikk i skyggen første del av turen, men like før toppen fikk vi se sola! Flott dag med underskyet vær, og fin, trygg skikjøring ned igjen. Takk for turen, Gustav!

Map