Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Hurtigruten #9 Nordfjellet

Date:
22.04.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.8km

Startet dagen med å gå opp mot Glimtinden og Glimfjellet fra Sandelva. Relativt tett bjørkeskog opp til 300 moh. Nullisotermen lå rundt 400 moh, og tross overskyet vær og fravær av nattefrost var det hardt og isete høyere oppe. En av oss fikk lov til å gå med truger og snowboard. Det kostet krefter, så han ventet på rundt 600 moh mens resten av gjengen gikk opp til 770 moh. Gikk ikke lenger pga begrenset sikt og stor utoverhengende skavl mot nordøst. Rant ned igjen via Nordbotnen og Ringvannet. Fin slusj i glissen bjørkeskog under 400 moh. Ut til fjorden ga jeg snowboarderen litt trekkhjelp med tauet. Ble hentet av busser her som førte oss tilbake til Tromsø. Takk for to fine uker på jobb for Breogfjell og Hurtigruten Arctic Ski and Sail! :)

Map    

Hurtigruten #8 Vannøya

Date:
21.04.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.8km

Dagens tur ble på Vannøya. På grunn av bølger gikk vi denne gangen i land ved Skåningsbukta. Snødekket var relativt fast og grovkornet, men det hadde ikke vært skikkelig nattefrost. Sola dukka så smått opp utover dagen, og været ble nokså fint. Gikk opp vestsida på Vannaksla. Der jeg gikk målte jeg brattheten til 27 grader. Fikk fin slusj ned igjen her og rant på raskt føre mot Skarvatnet. I noe nordvestvendte heng var det ganske så steinhardt. Stor forskjell på solvendt, og ikke solvendt. Gikk videre opp til 666-toppen. En del av gruppa ventet ved 400 moh i solveggen mens jeg fortsatte til topps med to stykker. Rant i fin slusj hele veien ned til Skåningsbukta. Ikke noe særlig sugeføre lenger. Måtte gå langs veien østover til kaia for å bli hentet igjen.

Map    

Hurtigruten #7 Ersfjordbotn

Date:
20.04.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:59h
Distance:
7.0km

Nytt seilas og ny gruppe. Gikk i land i Eitervika og med en skredredningsøvelse og tur innom en lavvo tilhørende idrettslaget fikk vi oss to turer opp på Nattmålsfjellet. Det regnet i dag opp til 800 moh og skredfaren lå på en 4er. Først og fremst over 400 moh det var fare for flakskred. Skiføret var ikke så altfor gærent, men slusjy. Virker som det begynner å sette seg mer ifht de siste dagene. Rakk ikke gulrotkake hos Bryggejentene i Ersfjordbotn, men en fin dag med en bra gjeng tross litt ruskevær.

Map    

Hurtigruten #6 Ringvassøya

Date:
19.04.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:45h
Distance:
8.0km

Føringstur i gruppe med Stefano og to gjester i dag. Startet fra Nordre Åborsneset og gikk i retning ”Rema 1000” toppen, altså 1000-punktet nord i Soltindan-massivet. Det var tåke og lave skyer fra 500 moh. Vi snudde like før 693-punktet. En gjest i gruppa var ikke så skivant så vi tok det svært med ro nedover i store svinger og forsøkte å finne det letteste terrenget. Gravde på ca. 300 moh og der var snødekket gjennomfuktig helt ned til bunn på 150 cm dybde. Startet tracket litt for sent.

Map    

Hurtigruten #5 Uløyatraversen

Date:
18.04.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:13h
Distance:
13.8km

Nok en nydelig dag på jobb for Hurtigruten Arctic Ski and Sail. Guidet i gruppe med Paul første del av dagen og Toni siste del av dagen. Startet fra Uløybukta og traverserte via Blåtinden til Bergheim på vestsida. Nattefrost hadde det vært og bærende skare hele veien opp. I nordsidene over 400 moh var det fortsatt tørrsnø, og pudder i skjermede formasjoner! Nydelig dag og en fantastisk tur! Det ble bading på en del i havet når vi kom ned til stranden…

Map    

Hurtigruten #4 Senja

Date:
17.04.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:30h

På dette seilaset var det vesentlig færre deltakere, og siden vi er såpass mange guider ble det til at de guidene som er under kvalifisering (deriblant meg) gikk med de sertifiserte guidene på jobb/observerte. Jeg gikk med amerikanske Mark og to gjester. Startet fra Osterfjorden og gikk opp gjennom passe glissen bjørkeskog til Høgstakktinden. Det hadde vært nattefrost, men snødekket i nedre del var nokså mjukt under det tynne skarelaget. Det var varmt i dag og sola tok godt. Da vi skulle kjøre sørvendt fra Høgstakktinden var allerede snøen blitt temmelig mjuk og til dels råtten. Vi gikk videre mot Breitinden. Valgte å prøve sørryggen som så temmelig avblåst ut. Lenger oppe på ryggen ble det så smalt at vi måtte ta skiene på sekken og klyve noen steder. Rant ned igjen nordøstsida >>>

Map    

Løpetur opp til Fjellheisen

Date:
16.04.2018
Characteristic:
Jogging

Intervalltrening opp fra Tromsdalen. Glatt og snødekt sti.

Map    

Hurtigruten #3 Ersfjorden

Date:
15.04.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:00h

Ny dag med ny gruppe med kjekke folk! Planen var egentlig å gå opp mot Småtindan via Gammelgårdsvatnet, men siden det hadde vært nattefrost med utstråling som førte til hardt skarelag og at gjestene ikke hadde med skarejern gjorde til at jeg ønsket å endre plan til Trehørningen-området. Ble en fin tur. Skare hele veien opp til sadelen sør for toppen. Været var fint med sol bak et tynt slør med skyer. Et lite heng over 30 grader siste biten, men gravde og fant ut at kantkornlaget ligger under såpass mye og hard snø at det ville være uproblematisk å gå opp der med avstand. Nedkjøringen ble fin. Hard snø i øvre del, men jo lenger ned vi kom jo mjukere ble snøen. Helt perfekt i nedre del faktisk. Kjøring helt til sandstranda.

Map    

Hurtigruten #2 Vannøya

Date:
14.04.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:30h

Ankret opp i Vannvågen. Været så fint ut til å begynne med, men det skyet til utover dagen. Fikk til og med litt nedbør i form av snø. Natteskaren myknet opp av skyene, og føret holdt seg greit utover dagen. Ganske bløtt i nedre deler. Snudde ved 600 moh pga tåke. Fikk en fin nedkjøring til det ble våtere rundt 350 moh med sugeføre. Ny runde opp på Susannabakkollen og nedkjøring på sørøstsida. Sugeføre der og. Siste nedkjøringa fra Pollen gikk ned via en slalombakke.

Map    

Hurtigruten #1 Senja

Date:
13.04.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:30h

Første dag på jobb med Hurtigruten Arctic Ski and Sail for Breogfjell. Spennende jobb med to seilaser i uka av tre dager innom områdene Senja, Kvaløya og Lyngen. Tur om dagen og seiling om natta. Reiste med Hurtigruten Nordstjerna sammen med et trivelig crew med guider fra Norge og utlandet (Østerrike, Frankrike, Italia, Sverige og USA). Fulgte opp inntil seks gjester for hvert seilas. Fine dager med en kjekk gjeng og god mat. Anbefales! Om morgenen kl. 08.00 ble vi fraktet i land med lettbåter og begynte vanligvis skituren rundt kl. 09.00. Tilbake ved båtene kl. 14.30. Denne dagen var det solskinn og det hadde vært nattefrost. Mildvær de siste dagene hadde nådd opp til rundt 400 moh, og i solsidene hadde sola tatt godt i snøen. Høyt oppe i skyggesider var snøen ganske hardpakket, >>>

Map