Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Kvassryggen og bail på Eggen

Date:
09.06.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:17h
Distance:
18.1km
Map    

Søraustre Skarvfløyløyfttinder

Date:
03.04.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:01h
Distance:
32.3km
Map    

Knutsholstinder og Søre Nål fra Knutsholet

Date:
27.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:40h
Distance:
19.7km

Føringstur for Svein og Christian. Start fra Gjendebu. De padlet kano (leie på Gjendesheim) mens jeg padlet packraft bort til munningen av Knutsholet. Fulgte delvis svak sti opp til Knutsholet. Blåis på første breen, så vi behøvde ikke tau før vi var kommet opp til hengebreen hakket lenger oppe. En del klyving for å komme opp dit, men gikk greit uten tausikring. Her var det på med tau, stegjern og isøks. Det var isete i det bratteste partiet, så her sikret vi med taulengder for å komme oss opp. Videre var det snø helt opp til ryggen. La fra oss utstyret og tuslet opp til Store Knutsholstinden før vi fortsatte ryggen nordover til Midtre og nålene. Klatret opp den sørlige ruta på Søre Nål. To taulengder langs ryggen bort til der det blir skikkelig bratt, og en taulengde (grad >>>

Map    

Torfinnstindtraversen

Date:
13.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
6:39h
Distance:
9.0km

Føringstur over Torfinnstindtraversen med Terje. Hadde overnattet på Torfinnsbu kvelden før, så vi kunne starte tidlig på morgenen for å ha god margin på ferga ut.

Map    

Leirungskampen-Kalvehøgde

Date:
12.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:01h
Distance:
15.4km

Føringstur for Terje fra Torfinnsbu til Leirungskampen, og traversen over til Vestraste Kalvehøgde med retur om Nørdre Kalveholotinden. En artig travers! Vi hadde oppholdsvær fram til Leirungskampen, men så kom regnet. Ned fra Leirungskampen var det lett klyving i øvre del, men så ble det markant brattere. Her valgte begge å ta en rappell. Helt i nedre del firte jeg ut Terje og nedklatret selv. Artig klyving bortover mot Leirungskalven. Flere steder går det an å omgå ut på høyrekant, og vi tok nok noen direktevarianter som var tøffere enn vi hadde trengt. Omgikk hammeren mot Vestraste Kalvehøgde i høyre side. Her er det til tider litt løst og svaete. Fortsatte over til Nørdre Kalveholotinden. Kunne følge snøfelter et stykke ned i sadelen før vi gikk opp på toppen. Herfra >>>

Map    

Slettmarkhøer

Date:
08.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:00h
Distance:
18.5km

Føringstur for Terje. Start fra Gjendebu og avslutning på Torfinnsbu. Pga relativt sen frokost på Gjendebu hadde vi litt dårlig tid på å rekke ferga, så vi prøvde å være effektive. Planen var traversering av Slettmarkhøene. Opp til Nørdre var det lett klyving via direktevarianten. Deretter kryssing av en del snøfelt (fortsatt mye snø i fjellet) bort til hovedtoppen. Her kom vi inn i tett skodde. Ut sørryggen var det langt mer luftig enn jeg kunne huske, og pga tåkevått fjell ble det ikke enklere. Dette tok sin tid, men vi kom oss bort til den sørligste toppen på trygt vis med tausikring og en rappell. Etter sørtoppen fulgte vi snøflanker ned i dalen mot sørøst før det ble hurtig marsj ut Langedalen til Torfinnsbu. Vi rakk ferga.

Map    

Mesmogtinden og Langedalstinder

Date:
07.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:28h
Distance:
19.5km

Føringstur for Terje. Start fra Torfinnsbu og gikk til Gjendebu via Langedalstindene og Mesmogtinden. Tøff klatring opp sørsida på Langedalstinden. Flere valgmuligheter her, men vi klatret opp et ganske blankt sva-/veggparti rundt grad 4-5, 2-3 korte taulengder før terrenget la seg. Opp til Mesmogtinden forserte vi også et parti som var greit å sikre med tau. Alternativet var en omgåelse langt ut til høyre, men da måtte vi krysse et bratt snøfelt. Fulgte breen ned til Svartdalen etterpå.

Map    

Smultringruta Jotunheimen

Date:
05.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
125.3km

Føringstur over "Smultringruta" i Jotunheimen med fire faste gjester. Nydelig ferd gjennom Jotunheimen med litt vær, men også en del sol. Dag 1: Heimdalsmunningen-Munken-Vestre Kalvehøgde-Torfinnsbu Dag 2: Torfinnsbu-Slettmarkhøe S3-Gjendebu Dag 3: Gjendebu-Store Hellstugutinden-Spiterstulen Dag 4: Spiterstulen-Storglupen-Glitterbekken-Glitterheim (Plan A var over Glittertinden) Dag 5: Glitterheim-Russvatnet-Russtangen (Plan A var over Nautgardstinden). Ble skiseil med vindsekk over vannet.

Map    

Diagonalruta Jotunheimen #1

Date:
31.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
78:29h
Distance:
87.7km

Føringstur over "Diagonalruta" i Jotunheimen med fast gjeng på seks gjester. En fire dagers ferd gjennom Jotunheimen fra hytte til hytte og oppom topper undervegs. Dag 1: Gjendesheim-Rasletindbreen-Vestre Kalvehøgde-Torfinnsbu (Valdresflya hadde akkurat ikke åpnet). Dag 2: Torfinnsbu-Søre Svartdalspiggen-Gjendebu. Dag 3: Gjendebu-Søre Hellstugubreahesten-Spiterstulen (Plan A var Store Hellstugutinden). Dag 4: Dagstur og pudderkjøring i Eventyrisen (Plan A var over Galdhøpiggen og ned til Elveseter). Deretter taxi tilbake til Gjendesheim.

Map    

Langedalsbreen og hundeslede

Date:
20.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
9:07h
Distance:
53.4km

Husky & ski - det ville ekstra. Hundekjøring og alpin skitur. Dagens tur gikk med hundespann fra Gjendesheim, over Gjende til Gjendebu. Derfra skitur opp til Langedalsbreen, oppunder Slettmarkhøe. Hadde et håp om at vestavinden ikke hadde tatt like hardt der oppe. Det stemte delvis, men vi fikk noen fine svinger innimellom på vei ned igjen til hundene som ventet ved Gjendebu. Deretter tilbake til Gjendesheim.

Map