Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Bukollen

Date:
21.07.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:31h
Distance:
8.5km

Jeg var lei av det elendige fjellværet i Jotunheimen, så jeg bestemte meg for å vende nesa sørover mot varme klipper i Bohuslän i stedet. Som en pit-stop på veien tok jeg av fra Gulsvik og kjørte inn til Bukollplassen for å bestige kremtoppen Bukollen jeg har hørt så mye fint om. Tåka hang lavt da jeg snørte på meg joggeskoa, så dette fikk nå bare bli en treningstur. Kunne ikke forvente så mye utsikt i dag dessverre. Fulgte fin sti oppover mot toppen og var vel oppe på rundt 40 minutter tror jeg etter å ha jogget hele veien. Kun en kort stopp her oppe i tåka før jeg trasket nedover igjen. Lysnet noe på turen ned. Får komme tilbake en skikkelig godværsdag en gang!

Map    

Kosetur til Hestgjuvnatten

Date:
23.10.2010
Characteristic:
Hillwalk

Så kom det til slutt en helg der jeg ikke hadde noen planer! Jeg grublet og grublet… det var langt til nærmeste kommunetopp jeg manglet, klatring kan jeg bare glemme pga kulda og snøen hadde lagt seg på mange topper. I grunn var jeg også litt lei av å kjøre langt hver eneste helg. Nå skulle det bli en tur nær Asker! En kosetur! Etter litt planlegging med Øyvind og Jan Petter bestemte vi oss for å dra til den spennende toppen Hestgjuvnatten. Dette er en topp sikkert mange har lagt merke til når de kjører langs Krøderen mellom Noresund og Gulsvik. Den stikker alpint opp av granskogen som troll i eske, så en slik topp kan ikke bli stående ubesteget. Naboen og tremenningen til Øyvind, Svein-Erik hadde lyst til å bli med oss. Han er Drammens svar på Lars Monsen og har mye peil >>>

Map    

Sørbølfjellet og Ørneflag

Date:
31.12.2009
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
4:00h
Distance:
16.5km

De siste dagene i 2009 har det vært strålende vær på Østlandet, og man kan ikke bare sitte inne i en varm stue og spise julemat da. Reiste tidlig avgårde fra hytta på Blefjell opp hyttefeltet på Damtjernhallin (bompenger 60,-). Det var overskyet i Kongsberg, men oppe ved Krøderen klarnet det skikkelig opp! Norefjellbakken var stappfull av entusiastiske skikjørere som var godt kledd for det kalde været. Målet for turen var å få med kommunetoppen i Sør-Aurdal – Ørneflag (1243), og massivets høyeste topp – Sørbølfjellet (1284), også kalt Skarsnatten. Jeg fikk nesten dårlig samvittighet når jeg tråkket i stykker den fløyelsmyke puddersnøen opp Damtjernhallins bakker. Snøen glitret så sterkt at solbriller var kjekt å ha. Det er så flott å gå fjelltur i denne perioden >>>

Map    

Flott skitur på Norefjell

Date:
28.02.2004
Characteristic:
Ski trip

Flott skitur med pappa fra onkel og tante sin hytte ved Skaresetran. Var innom Toveåsen, Bekkelifjellet, Tollefsrudfjell, Småtjernsnatten og Brennatten.

Map    

På ski til Gråfjell

Date:
27.02.2004
Characteristic:
Cross-country skiing
Map    

Rundtur på Norefjell

Date:
02.10.2003
Characteristic:
Hillwalk

Lang tur med familien til Drotninggutunatten og Holmevassnatten. Deretter fortsatte jeg og pappa opp til Donkeliåsen-Gråfjell-Høgevarde-Kringleåsen-Ranten-Neverfanten. Hjem til hytta til tante Kari og onkel Per ved Skaresetran via Dronning Åses pass (skar sør for Drotninggutunatten). Ble stupmørkt på siste stykket, men herlig høstvær!

Map    

Høgevarde

Date:
01.10.2003
Characteristic:
Hillwalk

Familietur fra Tempelseter til toppen av Høgevarde. Tok en titt innom Høgevardehytta på returen. Smågrått vær, men humøret på topp! På nedturen tok vi en tur på Kringleåsen og Tempelnatten i tillegg.

Map