Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Føringstur mot Storen

Date:
29.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:30h

Føringstur for Carla og Stig. Snudde ved Hjørnet på grunn av is, snø og vind. Møtte fem andre føringslag hvorav kun ét kom til topps.

Map    

Føringstur til Storen

Date:
28.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:00h

Føringstur for Ellen og Thomas. Tåke og regn, men fin tur.

Map    

Føringstur til Store Austanbotntinden

Date:
27.07.2016
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
7:09h

Føringstur for Ellen og Thomas. Delvis regn og for det meste tåke, en del vind på første del av toppryggen. Gikk greit å omgå snøfeltet på høyre side.

Map    

Videregående klatrekurs i Hurrungane

Date:
23.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing

Holdt videregående klatrekurs 23.-26. juli sammen med Jørgen Haug Myhr og aspirant kristoffergh88 (Kristoffer Günther Hansen) for seks deltakere. Kurset er bygd opp på workshop prinsippet og er først og fremst et kurs for å bygge på ferdigheter som deltakerne allerede har lært på grunnkurs. Finpussing på metode, effektivitet og sikkerhet på flertaulengders ruter i fjellet er viktige stikkord. Lørdag: Etter å nylig ha avsluttet et fjellsportkurs og kommet ned fra turen på Store Dyrhaugstinden møtte jeg deltakerne på dette kurset ved Turtagrø kl. 19. Brukte et par timer på å bli litt kjent, kartlegge forventninger og diskutere programmet for selve kurset. Deretter ble det en felles planleggingsøkt for turen neste dag til Store Austanbotntinden. Vi brukte kart og førerverk til å finne ut av hvor ruta gikk, hvor langt >>>

Map    

Læshøe

Date:
18.07.2016
Characteristic:
Jogging
Distance:
6.8km

Joggetur fra Soleggen og over Læshøe. Utrolig fine stier oppe på fjellet. Brukes også mye til stisykling. Flott utsikt mot Lom og Skjåk med speilblanke Skim. Retur på sørsida av fjellet på grusvei.

Map    

Fjellsportkurs i Lom/Jotunheimen

Date:
18.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing

Holdt fjellsportkurs med en gruppe på tre (Per, Petter og Knut) 19.-23. juli. Dette er et kurs som inneholder både innslag av klatring med naturlige sikringer i fjellet, samt ferdsel på bre. Tirsdag: Møtte deltakerne på Lom camping kl. 08. Her ble vi litt kjent (presentasjonsrunde med navn, erfaring og forventninger), jeg orienterte om opplegget utover i uka og diskuterte dette med deltakerne. Siden gruppa var såpass liten og de kjente hverandre fra tidligere kunne jeg i større grad tilpasse opplegget etter deltakernes ønsker. Etter å ha delt ut personlig utstyr (stegjern, isøks, hjelm, sele, snøanker/isskruer, 3 skrukarabinere, ATC-taubrems, 2x120 slynger, 3x60 slynger, 6 skrukarabinere, nøttepirker, 2 klemknuteslynger + rack og tre halvtau), hentet kursledermappe og skrevet oss >>>

Map    

Føringstur mot Storen

Date:
17.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:00h

Føringstur mot Storen for Kristoffer og Lars. Møtte gjestene ved NTK-hytta og gikk samlet videre oppover. Iløpet av natten hadde det kommet en del nysnø som lå over et glasert islag fra 1700 moh og oppover. Vi klatret opp til Hjørnet der vi tok en felles besutning om å snu på grunn av forholdene. Synd, men sikkerheten må komme først. Returnerte ned til Turtagrø.

Map    

Føringstur til Storen

Date:
16.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:39h

Føringstur for Vegard og Christoffer. Spreke karer, så turen gikk effektivt i dag. På grunn av været (regn og vind) ble det heller ikke så mye pauser, og kun en kjapp stopp på toppen før returen. Fine og myke snøforhold på snøfeltene. Overnattet i NTK-hytta der jeg tok farvel med gjestene.

Map    

Joggetur til Moakamben

Date:
15.07.2016
Characteristic:
Jogging

Restitusjonsøkt på vei fra Eidsbugarden mot Turtagrø. Stoppet innom Øvre Årdal og jogget en runde på Moakamben. Startet like før brua som går over elva før Moa. Flott utsyn mot bygda og fine stier.

Map    

Føringstur over Torfinnstraversen

Date:
14.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:30h

Føringstur for Geir og Jan Tore. Tok morgenbåten fra Eidsbugarden til Torfinnsbu (kl. 07.15). Her satte jeg og Geir opp teltet før vi ruslet bort til Torfinnsbu som lå noen hundre meter vest for båtkaia, på andre sida av Torfinnsdøla. Til vår store overraskelse hadde Torfinnsbu nylig blitt en selvbetjent DNT-hytte, kjøpt opp av Olav Thon. Dermed måtte vi ty til egenlaget havregrøt til frokost, og joikakaker til middag. Jaja, vi skal ikke klage! Litt over kl. 10 møtte vi Jan Tore som kom fra Bygdin-siden. Kl. 10.30 var vi i gang med turen over Torfinnstraversen. Det var syv år siden jeg gikk denne turen sist, så hadde god hjelp av GPS-tracket til Roger ( https://peakbook.org/tour/172250/Torfinnstraversen.html ) på vei oppover. Spesielt for å finne innsteget til riktig renne opp mot Øystre Torfinnstinden. I renna lå det fortsatt >>>

Map