Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Trollsteineggje

Date:
08.08.2022
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
9:55h
Distance:
24.9km

Føringstur for Terje over Grotbrehesten, Trollsteineggje og Austre Glittertindoksle. Brukte sykler et stykke innover Veodalen før begynte å vandre innover Trollsteinkvelven. Litt rotete moreneterreng det siste stykket inn mot breen. Fant ei østvendt renne som vi fulgte opp til Grotbreahesten. Litt løst, men ikke for gærent med liten gruppe. Etter Trollsteineggje gikk vi brefallet opp til sadelen sør for Austre Glittertindoksle. Halvbratt opp her, så greit å sikre med isskruer. Grei vandring ut Gråsubrean og ned i Veodalen. Fin tur!

Map    

Smultringruta Jotunheimen

Date:
05.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
125.3km

Føringstur over "Smultringruta" i Jotunheimen med fire faste gjester. Nydelig ferd gjennom Jotunheimen med litt vær, men også en del sol. Dag 1: Heimdalsmunningen-Munken-Vestre Kalvehøgde-Torfinnsbu Dag 2: Torfinnsbu-Slettmarkhøe S3-Gjendebu Dag 3: Gjendebu-Store Hellstugutinden-Spiterstulen Dag 4: Spiterstulen-Storglupen-Glitterbekken-Glitterheim (Plan A var over Glittertinden) Dag 5: Glitterheim-Russvatnet-Russtangen (Plan A var over Nautgardstinden). Ble skiseil med vindsekk over vannet.

Map    

Diagonalruta Jotunheimen #1

Date:
31.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
78:29h
Distance:
87.7km

Føringstur over "Diagonalruta" i Jotunheimen med fast gjeng på seks gjester. En fire dagers ferd gjennom Jotunheimen fra hytte til hytte og oppom topper undervegs. Dag 1: Gjendesheim-Rasletindbreen-Vestre Kalvehøgde-Torfinnsbu (Valdresflya hadde akkurat ikke åpnet). Dag 2: Torfinnsbu-Søre Svartdalspiggen-Gjendebu. Dag 3: Gjendebu-Søre Hellstugubreahesten-Spiterstulen (Plan A var Store Hellstugutinden). Dag 4: Dagstur og pudderkjøring i Eventyrisen (Plan A var over Galdhøpiggen og ned til Elveseter). Deretter taxi tilbake til Gjendesheim.

Map    

Veofjellet

Date:
30.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:16h
Distance:
16.0km

Observasjonstur for Snøskredvarslingen til Veofjellet. Gikk nokså fort fra Veolia parkering. Lite snø på fjellet, men akkurat nok til å snirkle seg fram med litt bæring noen få steder. Vind og kaldt på toppen, men faktisk litt fin snø med ferskt innblåst i nedre del av østsida.

Map    

Høgruta Jotunheimen vest-øst

Date:
24.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
99:35h
Distance:
76.9km

Høgruta Jotunheimen fra vest til øst. Første natt på Gjendesheim, deretter transport til Leirdalen der ferden startet. Vi var noe uheldige med forholdene. Mye vind og lite sikt gjorde til at vi ikke fikk så mange 2000-meterstopper. I tillegg ble det en dag værfast på Glitterheim. Heldigvis hadde vi vinden mye i ryggen, spesielt godt siste dagen. Turen ble avsluttet på Russtangen før vi ble skysset tilbake til Gjendesheim.

Map    

Saukampen og hundespann

Date:
19.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
8:19h
Distance:
39.9km

Husky & Ski - det ville ekstra. Artig konsept med hundekjøring kombinert med alpin skitur. Av hensyn til mye vind rundt Gjendesheim ble dagens tur i området rundt Tesse med start fra Jotunheimen Husky Lodge på Randsverk og turmål Saukampen. Gikk effektivt inn til Brimi Sæter med hundespann. Derfra gikk det greit opp til Saukampen. En del vind oppe på selve toppen. Ikke mye snø på fjellet, men fikk satt noen fine svinger her og der. Møtte Øyvind, Helene og hundene nede på Fuglesætermyrin, så fikk vi skyss tilbake igjen til husky lodgen.

Map    

Fjellskikurs på Gjendesheim

Date:
06.03.2022
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
27:40h
Distance:
28.9km

Nordisk skiferdselskurs over to dager for tre dansker på Gjendesheim. En dag på tur rundt Gjendehøe fra Gjendesheim og en dag i Stuttgonglia naturreservat.

Map    

Toppturkurs Gjendesheim

Date:
26.02.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
29:02h
Distance:
45.2km

2,5 dagers toppturkurs på Gjendesheim for en stor firmagruppe fra Econa. Første dagen ble i området bak Gjendehalsen og andre dagen gikk vi på tur oppe rundt skitrekket ved Lemonsjøen.

Map    

Tjønnholet rundt

Date:
07.04.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
10:41h
Distance:
33.3km

Tur med Johan Wildhagen, Niclas Risvoll og Ingvild Aksnes på fotooppdrag for Gjendesheim. Gikk fra Gjendesheim via Veslløyfttinden og inn i Nørdre Tjønnholet der vi hadde en fotoshoot før vi gikk videre opp til toppen av Tjønnholstinden. Det ble en drøy etappe opp hit. Tok en tur ut på ryggen mot Steinflytinden før vi valgte å kjøre på ski raskeste vei ut til Valdresflya som dessverre var stengt. Dermed ble det en lang stakeetappe helt ut til Maurvangen der heldigvis Jon på Gjendesheim møtte oss med bil. Takk og pris for raske utmarsjforhold.

Map    

Føringstur over Veotinder og Styggehøbreatinder

Date:
16.07.2018
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
24.2km

Tur med Willy og Dagfinn. Overnattet i bilen langs Veodalsvegen og syklet de 7 km inn til Glitterheim fra parkeringsplassen neste morgen. Begynte å gå fra Glitterheim litt over kl. 08.00. Fulgte stien mot Spiterstulen et stykke før vi forlot stien og gikk langs nordsida av elva inn til tunga på Veobrean. Tok på sele og stegjern og gikk i taulag opp Veobrean til vi var oppunder sadelen mellom Store og Søre Veotinden. Bratt og løøs steinur de 70 høydemeterne fra breen og opp til sadelen. Måtte sikre litt med tauet helt i nedre del, men det ble greiere lenger oppe. Fra sadelen gikk vi langs breen og oppunder Søre Veotinden. Bratt klyving på sva med løse steiner siste biten opp til Søre Veotinden. Gikk samme veien tilbake til sadelen. La fra oss sekkene før vi gikk opp og ned på >>>

Map