Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Glitteregga i Stryn

Date:
30.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:31h
Distance:
10.0km

Skitur med Ida, Hans, Ingri og Philip til Glitteregga i Stryn. Gikk fra idrettsanlegget på Ålandsleitet. Fulte en snødekt vei den første kilometeren før det bar oppover mot toppen. Fulgte skispor og valgte å nå toppen via botnen i sørvest. Fint vær, men litt skyslør og kjølig vind til tider. Hadde en lunsjpause på 900 moh. Ned igjen holdt vi høyden mot venstre noen hundre meter før vi slapp oss ned en flott sørvestvendt side. Fin og mjuk tørrsnø i øvre del. Litt tendenser til sugeføre like før vi passerte Djupegrova. Litt råtten snø gjennom skogen, men heldigvis bærende nok til at det ikke ble en forferdelig opplevelse. Holdt ski høyre i nedre del før anleggsveien for å unngå å måtte ta av skiene over en bekk (men var en del tettere skog her). Veldig fin tur med >>>

Map    

Topptur fra Hoddevika

Date:
07.11.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:30h
Distance:
3.0km

Tok en ettermiddagstur til Mosekleivhornet på surfetur til Hoddevika med Lurkarlaget. Jørgen hang seg på. Startet fra Hoddevika og fulgte en sti opp den store renneformasjonen som går på sørøstsida av toppen. Bratt og litt glatt sti. Sikkert en super renne å kjøre på ski dersom det hadde dumpet litt mer snø her på vinteren. Oppe på topplatået var det flatt og vegetert. Sikkert fint å springe her oppe. Minner litt om britisk/irsk landskap. Blåste friskt her oppe, men flott utsikt utover havet, det var det! Retur samme vei.

Map    

Kvamfjellet i Selje

Date:
20.06.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:49h
Distance:
5.6km

Ankom Berstad litt før kl. 22.00 på kvelden. Sola skinte fortsatt, og jeg fikk lyst til å ta en kveldstur opp på Kvamfjellet, Seljes høyeste topp, for å se på kveldssola ute i havet. Er jo nesten lyst døgnet rundt nå. Fra Berstad er det merket sti mot Kvamfjellet/Høgehornet. Valgte å jogge/gå raskt opp til toppen. En del myrete i første del, men tørrere lenger oppe. Bratt stigning med et slakere parti like før siste bratta. Krysset et snøfelt like før toppvarden. Ble et magisk øyeblikk på toppen i kveldssola som rant ute i havet. Satt her en god stund og bare så meg rundt. I tillegg var jo temperaturen helt utmerket. En tur som virkelig kan anbefales! Til slutt ruslet jeg rolig ned igjen og overnattet i bilen like ved Sør-pollen.

Map    

Svartegga

Date:
07.07.2008
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:34h

Etter å ha lest litt om denne toppen i boka ”Opptur i Sogn og Fjordane” fikk jeg lyst til å se denne kanten av Nordfjord. Jeg, mamma og pappa+Frigg kjørte fra hytta i Stryn, inn til Nordfjord og Lotetunnelen til Lote og Lotsstøylen. Ingen bompenger! Vi satte i vei innover Lotsbergdalen. På veien traff vi noen innpåslitne kuer, som holdt følge med oss minst en halv kilometer, hehe. Tok en pause ved bunnen av Gjørva. Planen nå var å gå videre opp det skaret som kalles Gjørva og gå videre opp til toppen av Svartegga (1047). Det gjorde vi, men jeg og pappa skilte lag med mamma øverst i skaret, vi måtte ta en tur ut på Bustenakken (925). Ganske kupert terreng her. Vi tok igjen mamma litt før toppen, utsikten var herlig. Vi fikk med den fine solnedgangen! Skulle jeg hatt en hytte >>>

Map     2 comments

Fin tur fra Randastøylen

Date:
10.08.2003
Characteristic:
Hillwalk

Startet fra Randastøylen på sørsiden av fjellet. På vei oppover mot Holmøyskaret tok vi et bad i en av bekkene underveis. Jeg, pappa og onkel valgte å først gå opp på Holmøyskaregga mens mamma og søster gikk rett opp til Glitteregga. Vi nådde dem igjen like før varden. Flott utsikt herfra, herlig er Vestlandet!

Map