Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Galdhøpiggen

Date:
13.11.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:02h
Distance:
10.1km

Ny føringstur til Galdhøpiggen i forbindelse med Lom skifestival. Denne gangen gikk vi opp normalveien via Piggura, og ned igjen over Keilhaus topp. Noe bedre skiføre i dag etter litt tørrsnø i natt. Helt vindstille, og sola dukket opp på toppen.

Map    

Galdhøpiggen

Date:
12.11.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:04h
Distance:
13.3km

Føringstur til Galdhøpiggen i forbindelse med Lom Skifestival. Akkurat nok snø til å dra på skitur fra skisenteret. Vi gikk opp via Keilhaus topp. Måtte bære skiene over selve Keilhaus topp. Nydelig skikjøring ned igjen, men litt varierende føre. Ble en bonustur opp til toppen av skisenteret og ned igjen til bilen.

Map    

Galdhøpiggen

Date:
01.10.2021
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:40h
Distance:
10.1km

Føringstur til Galdhøpiggen via Piggbrean med fire dansker. Et tynt lag med snø hadde lagt seg over landskapet og dekt til bresprekkene. Hadde noen friske gjennomtråkk som skapte litt ekstra spenning for gjengen.

Map    

Skardstinden

Date:
17.06.2021
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:20h
Distance:
15.0km

Føringstur for Terje til Skardstinden og omliggende humper. Gikk jevnt og fint opp til Dumhøeplatået på sporadiske sauestier, rundt 500 høydemeter i timen. Videre inn i tåkeheimen og over noen halvråtne snøfelt til de to Dumhøetoppene. På Vestre Skardstinden tok vi på oss klatreutstyret, men gikk uten tau bort til første hammer. Er et par utsatte punkter bort dit, men vi følte oss komfortable. Hadde med et 25 meters tau som rakk til to-tre naturlige taulengder opp første hammer. Litt ekkelt første taulengden i og med at det var superglatt fjell med smeltet nysnø som såpela fjellet. Deretter var det litt transport før andre hammer. Forserte også her et utsatt punkt før hammeren som vi sikret forbi. Andre hammer var noe enklere, men satt en gul Totem like før uttoppingen. >>>

Map    

Storgrovbrean og travers

Date:
10.06.2021
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:19h
Distance:
19.2km

Føringstur for Terje og Ivar Arne. Gikk på ski fra Galdhøpiggen sommerskisenter til Porten. Til fots ned Porten (en del løs stein nå). Videre på ski over Storjuvbrean til Søre Heimre Illåbreatinden i tett tåke. Tok av fellene og kjørte på ski rundt fjellet før vi skiftet til fjellstøvler og ski på sekken. Gikk traversen over Nørdre Heimre Illåbreatinden og Storgrovtinden til Bakarste Storgrovhøe. En artig travers som jeg ikke har gått siden 2009, men da motsatt vei. Gøyal klyving opp til Nørdre Heimre Illåbreatinden, og generelt veldig greit å gå langs ryggen. Opp til Storgrovtinden måtte en fem meter høy hammer forseres (grad 3+), og deretter en taulengde med utsatt klyving videre oppover mot venstre. Opp til Bakarste Storgrovtinden ledet jeg også en taulengde på >>>

Map    

Veslpiggen

Date:
09.06.2021
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
6:13h
Distance:
13.8km

Klatrekurs opp sørryggen på Veslpiggen med Terje. Måtte bære skiene fra Juvvasshytta til sommerskisenteret, men derfra gikk vi så og si kun på snø helt opp til Porten. La igjen skiene her og skiftet til fjellstøvler. Nydelig vær og fin klatring i fire taulengder (grad 3+) til toppen. Jeg ledet alle taulengdene. Gikk ned til Løyftet og i taulag over breen tilbake til Porten før vi sklei tilbake til Juvvasshytta.

Map    

Galdhøpiggen

Date:
26.04.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
7:26h
Distance:
21.1km

Føringstur for en gjeng på fire deltakere fra Reinstråe til Galdhøpiggen med retur ned til Elvesæter via Porten og Storjuvbrean. Fantastisk nedkjøring og kontrast fra Norges tak til frodige Leirdalen.

Map    

Galdhøpiggen

Date:
27.03.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
7:21h
Distance:
17.8km

Føringstur til Galdhøpiggen med en gjeng som egentlig skulle gått Høgruta. Pga mye skare og manglende skarejern i gruppa valgte vi å gå fra Reinstråe. I tillegg hadde vi satt igjen en bil lenger oppe i Visdalen for returen. Elendig føre (gjennomslagsskare) gjennom skogen i starten, men fastere føre over tregrensa. Gikk i hovedsak i terreng under 30 grader, så dette er en generelt slakere oppstigning enn fra Spiterstulen. Det bratteste terrenget er opp til 1500 moh, og etter det blir det jevn og slak oppstigning. Forserte Styggebrean og gikk med skiene på sekken opp Piggurdi (sommerruta) til topps. Fikk noen fine glimt av utsikten på toppen. Returnerte med å kjøre ned Piggbrean. Veldig fint skiføre i nedre del av breen der vestavinden hadde føyket inn fersk snø. Kjørte på >>>

Map    

Klatrekurs i Lom/Jotunheimen

Date:
23.06.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
6:54h
Distance:
11.6km

Klatrekurs for Simen og Kristoffer. To dager på Tronoberget i Lom og en turdag opp Veslpiggen fra Porten. Takk for fine dager, karer!

Map    

Føringstur Svellnosbrean rundt

Date:
26.06.2018
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
21.4km

Føringstur med Gunnar og Terje. Start fra Juvasshytta, bretur over Styggebrean og Svellnosbrean over til Tverråtindene. En 25m rappell ned fra Midtre Tverråtinden. Brevandring innom Svellnosbreahesten. Fire korte taulengder opp ryggen til Ymelstinden. Tre 20m rappeller ned fra Storjuvtinden. En taulengde opp til Galdhøpiggen. Bretur tilbake over Piggbrean og Styggebrean. Godt med brus og pølse på toppen av Galdhøpiggen. Kremtur i kremvær med fine folk. Takk for turen, karer! :)

Map     1 comment