Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Diagonalruta 2024

Date:
01.04.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
87.7km

Føringstur for Terje, Ivar Arne og Jarle gjennom en høgrutevariant kalt "Diagonalruta" som begynner på Valdresflya og slutter på Elvesæter. Varierende vær og føre, men stort sett veldig bra. Artig avslutning ned en artig og spektakulært elvegjel langsmed Storjuva. Det bør være snø- og skredsikkert dersom man skal kjøre ned der vi gjorde, men denne gangen lå forholdene til rette. Dag 1: Heimdalsmunnen-Munken-Vestre Kalvehøgde-Torfinnsbu 9t (uten snøprofil) 20 km 1200 hm Dag 2: Torfinnsbu-Søre Slettmarkhøe-Gjendebu 7t 19,5 km 1130 hm Dag 3: Gjendebu-Nestnørdre Hellstugutinden-Spiterstulen 7t 45min 26 km 1330 hm Dag 4: Spiterstulen-Vestre Lindbergtinden-Storjuvbrean-Elvesæter 6t 45min 22 km 1330 hm

Map    

Storgrovtraversen

Date:
27.06.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:18h
Distance:
19.1km

Føringstur over Storgrovtindtraversen med Øydis og Margaret. Litt gjennomslag opp til Porten. Kom oss ned Porten uten bruk av isøks/stegjern. Gode snøforhold over Storjuvbrean. Litt sikringsarbeid opp til Nørdre Heimre Illåbreatinden, i tillegg til de to andre toppene lenger nord. Litt løst i omgåelsene bort mot Storgrovtinden, vær obs. Fine snøforhold ned Storgrovbreen, men en del gjennomslag på fonner for å komme seg bort dit. Greit med gamasjer. Dessverre lite snøfonner siste stykket ned til elva. Måtte sikre med tau på et egnet sted da vi krysset Storjuva. Varmt og mye smeltevann. Fin tur ned til Elvesæter.

Map    

Store Tverråtinden

Date:
18.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:27h
Distance:
16.5km

Føringstur med samme gjengen som var med på Tafjordfjella Haute Route dagene i forkant. Denne dagen gikk vi fra Spiterstulen og opp til Svellnosbreen og Store Tverråtinden før vi kjørte ned på sørsida til Tverråbreen og ned til Spiterstulen. Fin tur og fine skiforhold.

Map    

Svellnosbrean rundt (nesten)

Date:
11.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:28h
Distance:
18.4km

Føringstur for Terje rundt Svellnosbrean. Gikk fra Spiterstulen og opp morenestien til Svellnosbrean. Klatret direktevarianten opp østryggen til Midtre Tverråtinden, noe som var tøffere enn jeg kunne huske. Ble vel 4-5 korte taulengder, og noe omgåelse ut til venstre for ryggen. Er nok raskere å runde rundt på nordsida. Droppet noen av toppene siden Terje hadde vært på noen tidligere. Ned fra Storjuvtinden til breen fulgte vi en bratt og lang snøbakke. Over breen var det noe gjennomslagsføre, men greit nok.

Map    

Veslepiggen

Date:
28.06.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
6:22h
Distance:
11.8km

Føringstur til Veslepiggen med Knut Håkon og Heidi. Litt dårlig sikt, men vi slapp nedbøren helt til den siste timen. Nokså gjennomslag på Styggebrean så vi valgte å gå via Galdhøe på returen som nok var et lurt valg.

Map    

Storgrovtindtraversen

Date:
17.06.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:37h
Distance:
18.5km

Føringstur med Gunnar. Startet fra Juvasshytta og gikk til fots over Styggebreen og ned til Storjuvbreen via Porten. Greit med en isøks ned Porten, men klarte oss uten stegjern. Vandret bort til Søre Illåbreatinden. Herfra sikret vi ned i skaret mot Heimre Illåbreatinden. Nokså vinterlig og is under snøen som i grunn bare var masse kantkorn. Videre grei klyving bortover ryggen til Heimre Illåbreatinden. I det bratte før Storgrovtinden sikret vi to korte taulengder. Den første opp en bratt hammer rundt grad 3-4. Etter Storgrovtinden sikret vi en kort bratt taulengde fra skaret opp mot Bakarste Storgrovhøe, i tillegg til et bratt og litt isete punkt litt høyere oppe. Fra Bakarste Storgrovhøe var det lett vandring bort til Fremste, men en god del gjennomslag i snøen. Kom oss etter >>>

Map    

Føringstur til Veslepiggen

Date:
15.06.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:16h
Distance:
11.7km

Føringstur for Asbjørn opp Veslepiggen fra Porten. Litt dårlig sikt og noe vannsig på klatringen. Spesielt første taulengde var såpeglatt. Gikk forbi en kandidat til 2000 meterstoppene med PF > 10m. Toppen er en nunatak som ligger like øst for Porten. Bør kontrollmåles med laser. Snøen var bærende på tur opp, men ned igjen var det en god del gjennomslag før vi kom inn på Galdhøpiggenløypa.

Map     6 comments

Galdhøpiggen

Date:
13.11.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:02h
Distance:
10.1km

Ny føringstur til Galdhøpiggen i forbindelse med Lom skifestival. Denne gangen gikk vi opp normalveien via Piggura, og ned igjen over Keilhaus topp. Noe bedre skiføre i dag etter litt tørrsnø i natt. Helt vindstille, og sola dukket opp på toppen.

Map    

Galdhøpiggen

Date:
12.11.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:04h
Distance:
13.3km

Føringstur til Galdhøpiggen i forbindelse med Lom Skifestival. Akkurat nok snø til å dra på skitur fra skisenteret. Vi gikk opp via Keilhaus topp. Måtte bære skiene over selve Keilhaus topp. Nydelig skikjøring ned igjen, men litt varierende føre. Ble en bonustur opp til toppen av skisenteret og ned igjen til bilen.

Map    

Galdhøpiggen

Date:
01.10.2021
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:40h
Distance:
10.1km

Føringstur til Galdhøpiggen via Piggbrean med fire dansker. Et tynt lag med snø hadde lagt seg over landskapet og dekt til bresprekkene. Hadde noen friske gjennomtråkk som skapte litt ekstra spenning for gjengen.

Map