Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Store Tverråtinden

Date:
18.04.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:27h
Distance:
16.5km
Map    

Svellnosbrean rundt (nesten)

Date:
11.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:28h
Distance:
18.4km

Føringstur for Terje rundt Svellnosbrean. Gikk fra Spiterstulen og opp morenestien til Svellnosbrean. Klatret direktevarianten opp østryggen til Midtre Tverråtinden, noe som var tøffere enn jeg kunne huske. Ble vel 4-5 korte taulengder, og noe omgåelse ut til venstre for ryggen. Er nok raskere å runde rundt på nordsida. Droppet noen av toppene siden Terje hadde vært på noen tidligere. Ned fra Storjuvtinden til breen fulgte vi en bratt og lang snøbakke. Over breen var det noe gjennomslagsføre, men greit nok.

Map    

Veslepiggen

Date:
28.06.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
6:22h
Distance:
11.8km

Føringstur til Veslepiggen med Knut Håkon og Heidi. Litt dårlig sikt, men vi slapp nedbøren helt til den siste timen. Nokså gjennomslag på Styggebrean så vi valgte å gå via Galdhøe på returen som nok var et lurt valg.

Map    

Storgrovtindtraversen

Date:
17.06.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:37h
Distance:
18.5km

Føringstur med Gunnar. Startet fra Juvasshytta og gikk til fots over Styggebreen og ned til Storjuvbreen via Porten. Greit med en isøks ned Porten, men klarte oss uten stegjern. Vandret bort til Søre Illåbreatinden. Herfra sikret vi ned i skaret mot Heimre Illåbreatinden. Nokså vinterlig og is under snøen som i grunn bare var masse kantkorn. Videre grei klyving bortover ryggen til Heimre Illåbreatinden. I det bratte før Storgrovtinden sikret vi to korte taulengder. Den første opp en bratt hammer rundt grad 3-4. Etter Storgrovtinden sikret vi en kort bratt taulengde fra skaret opp mot Bakarste Storgrovhøe, i tillegg til et bratt og litt isete punkt litt høyere oppe. Fra Bakarste Storgrovhøe var det lett vandring bort til Fremste, men en god del gjennomslag i snøen. Kom oss etter >>>

Map    

Føringstur til Veslepiggen

Date:
15.06.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:16h
Distance:
11.7km

Føringstur for Asbjørn opp Veslepiggen fra Porten. Litt dårlig sikt og noe vannsig på klatringen. Spesielt første taulengde var såpeglatt. Gikk forbi en kandidat til 2000 meterstoppene med PF > 10m. Toppen er en nunatak som ligger like øst for Porten. Bør kontrollmåles med laser. Snøen var bærende på tur opp, men ned igjen var det en god del gjennomslag før vi kom inn på Galdhøpiggenløypa.

Map     6 comments

Galdhøpiggen

Date:
13.11.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:02h
Distance:
10.1km

Ny føringstur til Galdhøpiggen i forbindelse med Lom skifestival. Denne gangen gikk vi opp normalveien via Piggura, og ned igjen over Keilhaus topp. Noe bedre skiføre i dag etter litt tørrsnø i natt. Helt vindstille, og sola dukket opp på toppen.

Map    

Galdhøpiggen

Date:
12.11.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:04h
Distance:
13.3km

Føringstur til Galdhøpiggen i forbindelse med Lom Skifestival. Akkurat nok snø til å dra på skitur fra skisenteret. Vi gikk opp via Keilhaus topp. Måtte bære skiene over selve Keilhaus topp. Nydelig skikjøring ned igjen, men litt varierende føre. Ble en bonustur opp til toppen av skisenteret og ned igjen til bilen.

Map    

Galdhøpiggen

Date:
01.10.2021
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:40h
Distance:
10.1km

Føringstur til Galdhøpiggen via Piggbrean med fire dansker. Et tynt lag med snø hadde lagt seg over landskapet og dekt til bresprekkene. Hadde noen friske gjennomtråkk som skapte litt ekstra spenning for gjengen.

Map    

Skardstinden

Date:
17.06.2021
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:20h
Distance:
15.0km

Føringstur for Terje til Skardstinden og omliggende humper. Gikk jevnt og fint opp til Dumhøeplatået på sporadiske sauestier, rundt 500 høydemeter i timen. Videre inn i tåkeheimen og over noen halvråtne snøfelt til de to Dumhøetoppene. På Vestre Skardstinden tok vi på oss klatreutstyret, men gikk uten tau bort til første hammer. Er et par utsatte punkter bort dit, men vi følte oss komfortable. Hadde med et 25 meters tau som rakk til to-tre naturlige taulengder opp første hammer. Litt ekkelt første taulengden i og med at det var superglatt fjell med smeltet nysnø som såpela fjellet. Deretter var det litt transport før andre hammer. Forserte også her et utsatt punkt før hammeren som vi sikret forbi. Andre hammer var noe enklere, men satt en gul Totem like før uttoppingen. >>>

Map    

Storgrovbrean og travers

Date:
10.06.2021
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:19h
Distance:
19.2km

Føringstur for Terje og Ivar Arne. Gikk på ski fra Galdhøpiggen sommerskisenter til Porten. Til fots ned Porten (en del løs stein nå). Videre på ski over Storjuvbrean til Søre Heimre Illåbreatinden i tett tåke. Tok av fellene og kjørte på ski rundt fjellet før vi skiftet til fjellstøvler og ski på sekken. Gikk traversen over Nørdre Heimre Illåbreatinden og Storgrovtinden til Bakarste Storgrovhøe. En artig travers som jeg ikke har gått siden 2009, men da motsatt vei. Gøyal klyving opp til Nørdre Heimre Illåbreatinden, og generelt veldig greit å gå langs ryggen. Opp til Storgrovtinden måtte en fem meter høy hammer forseres (grad 3+), og deretter en taulengde med utsatt klyving videre oppover mot venstre. Opp til Bakarste Storgrovtinden ledet jeg også en taulengde på >>>

Map