Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Første tur til Galdhøpiggen

Date:
28.07.2002
Characteristic:
Hillwalk

Tur med taulag fra Juvasshytta. Verken jeg, Halvor eller pappa hadde vært på Galdhøpiggen før, så vi dreit oss ut i et forsøk på å være "tøffe" og kalte toppen for "Gallen", føreren vår svarte dermed "mener dere Piggen?". Øøhhh... rødme..! Det var gromt vær på toppen både før og etter toppbestigning, men tåke akkurat da jeg er på toppen! Hytta på toppen serverte god toddy, men hadde ikke toalett ;) Dette ble uansett en verdig avslutning på fjellraidet, sommeren 2002!

Map    

Redd for Moskus!

Date:
27.07.2002
Characteristic:
Hillwalk

Før vi dro opp på Snøhetta, dagen etter turen på Rondslottet mm. hadde jeg fordypet meg innen temaet moskus. Jeg gruet meg noe fryktelig til å møte disse dyrene etter jeg hadde lest "en moskusflokk er ofte ledet av en stor hann, og de angriper på den måten at de omringer deg". På veien opp mot Snøheim sto folk nedover i skråningen, de pratet om at det sto to moskuser nede i skråningen. Jeg nektet å gå ut! Dog fikk jeg sett fire andre lenger oppe. Vi startet som vanlig fra Snøheim og fulgte en fin sti opp mot stortoppen, denne dagen fant jeg ut at sjokoladen "smil" var bedre enn "center". På toppen var det en militærliknende brakke, etter å ha nytt utsikten og den storslåtte Dovre-naturen gikk vi videre bort til midtoppen. Det blåste en del utpå den første eggen, og vi måtte >>>

Map    

Første 2k-topp

Date:
26.07.2002
Characteristic:
Hillwalk

Endelig kom det finvær på de høyeste toppene etter å ha stått værfast i Trondheim de siste dagene og nøyd oss med Gråkallen og Våttån. Vi syklet fra Spranget og inn til Rondvassbu. Parkerte syklene på et fornuftig sted før vi satte i vei oppover Rondholet. Derfra opp til Vinjeronden (via Svartnuten) som ble min første 2K-topp! Glemte nordre topp på Vinjeronden :( Det var fantastisk vær denne dagen så det gikk lett de siste metrene opp på Rondslottet som har en STOR varde på toppen! Returen gikk først på Storronden, så ned til syklene og Mysuseter. Turen ble feiret med pizza i Otta!

Map    

Ranglarhøe

Date:
25.07.2002
Characteristic:
Hike
Map    

Våt tur til Våttån

Date:
24.07.2002
Characteristic:
Hike
Map    

Gråkallen

Date:
23.07.2002
Characteristic:
Hike
Map    

Sylane

Date:
21.07.2002
Characteristic:
Hillwalk

Kom oss ikke igang før kl. 16.00 da vi startet ved Nedalshytta og fulgte stien mot Syltjønna. På veien tok vi som vanlig et bad. På avstand virket oppstigningen farlig bratt ut, men ble ikke noe problem. Måtte ta kløven av boxeren vår siste stykket før toppen, vi kom opp alle sammen i kveldssola! Samme vei tilbake. Skikkelig flott tur! Men sur var jeg som ikke fikk middag denne dagen, alle gatekjøkken etc. var stengte i Røros :(

Map    

Forollhogna

Date:
20.07.2002
Characteristic:
Hillwalk

Mener vi kjørte til Såttåhaugen, herfra var det ypperlig å sykle på sti inn mot Forollsjøen. Parkerte syklene etter hvert og fulgte en sti som gikk til topps. Dessverre hadde vi tåke :( Samme tur tilbake, fin tur uansett.

Map    

Tur ved de 7 fjell

Date:
08.07.2002
Characteristic:
Hike
Map    

Kabelbanen til Ulriken

Date:
06.07.2002
Characteristic:
Hike

Tok kabelbanen opp til Ulriken. Etter det tok vi oss en tur innover Vidden med noen venner av oss fra Bergen. Selv om jeg kanskje ikke var nøyaktig på 643-trig pkt så godkjenner jeg den for det.

Map