Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

71 nord team - E01

Date:
06.09.2022
Characteristic:
Alpine climbing

Denne etappen foregikk i området rundt Maritind ved Ålfotbreen. Tre dager med blant annet utheising av deltakere fra Super Puma helikopter og ned på den spektakulære Maritind.

Map    

Maritind i Ålfotfjella

Date:
30.08.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:48h
Distance:
24.6km

Befaringstur med Rune i forbindelse med innspilling av 71 grader nord. Befarte Maritind og forbindelser mellom Einarvatnet til Niarvatnet. Fint å gå innover sjuerhylla. Her var det greit merket i begynnelsen inn til Sjuarvatnet. Flott og vilt terreng, men best å gå her når det er tørt vær og god sikt. Mange blanke svaberg. Fra 828-vatnet tok vi høyde oppover mot Maritind. Gikk ut på breen og studerte nordveggen på Maritind. Planen med etappen var at deltakerne skulle bli heist ned på toppartiet fra et CHC-helikopter. Deretter skulle vi fire dem ned fra toppen via nordveggen. En bratt vegg på ca. 70 meter. For å komme opp til selve Maritind er det klatring grad 3, omtrent tre-fire taulengder. Ned igjen rundt tre rappeller hvis man har ett 50-meterstau. Vi satt på selve toppen rundt >>>

Map    

Brandsøyfjellet

Date:
21.08.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
1:16h
Distance:
3.7km

Roadtrip med campingtouranen med Ida og hundene. Etter en natt på Ramsdalsheia ved Naustdal kjørte vi til Florø og gikk en tur på Brandsøyfjellet/Solheimfjell. Fin rundtur på godt tilrettelagt sti, og flott utsikt over byen. Måtte springe fort ned igjen da et tordenvær hentet oss inn. Kjørte deretter videre til Skjåk via Svelgen der vi spiste lunsj på hotellet.

Map    

Sankta Synneva-hornet i Vågsøy

Date:
21.06.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:59h
Distance:
7.3km

Startet fra en parkeringsplass ved 125-vannet vest for Austadalen. Begrenset med parkeringsplasser her. Herfra jogget jeg innover veien i Austadalen og videre på merket sti til Sankta Synneva-hornet. En del myrete terreng innover her, så var ikke lett å jogge hele veien. Merket også at jeg var litt tung i beina og at jeg nylig hadde stått opp av senga. Var litt langdrygt inn til toppen, men jeg kom nå fram til slutt. Møtte en pratsom kar ved toppvarden som anbefalte meg å sjekke ut Veten i Måløy. Det får bli ved neste visitt! Flott utsikt mot blant annet Hornelen og innover i Nordfjorden. Satt her vel en halvtime før jeg ruslet tilbake igjen til bilen. Møtte flere andre på tur hit i dag.

Map     1 comment

Ålfotbreen – knallvær på landets våteste sted

Date:
19.11.2014
Characteristic:
Jogging
Duration:
5:45h
Distance:
24.0km

Etter en natt i bilen ved Storebru kjørte jeg videre inn til enden av veien ved gården Grøndalen. Det var klarvær, fuktig og frost på bakken. Da jeg startet turen måtte jeg vente lenge før jeg fikk satellitter på GPSen. Etter nesten et kvarters venting fant den posisjonen min. Planen var å følge stien som går via Svartedalsvatnet. Kl. 08.20 var jeg vel i gang med turen. Jogget langs en traktorvei som bare sluttet etter hvert. Så på GPSen at stien ikke gikk helt nede i dalen, men oppe på en dalhylle i nordvest, Svartedalsskora. Måtte klyve meg på glatt og rimete fjell til jeg omsider fant noe som kunne minne om en sti. Vet ikke om denne er menneskeskapt eller om det er et hjortetråkk. Uansett, jeg fikk nå følge den så lenge den varte. Stilig landskap her inne med golde og >>>

Map     2 comments