Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

"BLÅTT" vær på Haukeli

Date:
08.05.2005
Characteristic:
Ski trip

I dag var det sol, eller "blått" som svensken på Haukeliseter kalte det da vi ringte fra hytta på Rauland. Vi startet med klister under skia innover fra veikanten ved Godthol mot Kjelavatn og Lisledalen. Derfra skrånet vi oppover ryggen mot toppen. Det ble en del luretopper underveis, men vi ble ikke psyket ut! Siste bit var relativ flat, og det ble feiret med niste og appelsin på toppen. Nydelig utsikt sørover mot Sørlandsheiene og Folgefonna ruvet i vest. Returen gikk i herlige omgivelser ned fonna på sørøstsiden av Vassdalseggi og ned i Vassdalen, her fikk vi også øye på reinsdyr! Da vi var framme ved bilen begynte det å snø, skisesongen var ikke ved veis ende. :)

Map    

Vakker vårtur

Date:
07.05.2005
Characteristic:
Ski trip

Etter en nokså vinterlig tur til Vesle Nup gjorde det godt å kjenne våren være i anmarsj. Denne fine turen gikk fra Løyning og på ski over til Kyrkjestøyl. Herfra fulgte vi scooterspor langs veien opp mot Gravdalsstøylen. Tok til høyre i krysset før stølen og tok sikte mot Klavatjønnuten. Fint terreng ut hit med idylliske bekker og vann. På returen trynet jeg med fjeset plantet ned i skaren, men sånn må man regne med.. Uansett, dette var en koselig vårskitur i hyggelig terreng!

Map    

Vesle Nup

Date:
07.05.2005
Characteristic:
Ski trip

Dro til Haukeliseter fra Rauland. Hadde egentlig tenkt å gå helt til Sandfloegga, men vær og føret gjorde til at vi tok til takke med Vesle Nup. Det var tørrsnø og vi hadde klister på skiene => store kladder! Fra toppen hadde vi litt utsikt østover, så vi rant ned igjen og kjørte i retning finværet igjen.

Map    

Flott skitur på Hardangervidda Øst

Date:
06.05.2005
Characteristic:
Ski trip

Vi hadde kjørt fra Rauland og egentlig tenkt oss en tur mot Helberghytta, men pga stengte bomveier stoppet ikke bilen før Svenskebu på Imingfjell. Gikk relativt bratt opp mot Gavlen og deretter innover mot Hardangervidda til Fantehovdun, Knutfiskenuten, Sahovda og Flottetjønnuten før vi returnerte. Flott vårskitur i fint vær!

Map    

Gaustaknærne

Date:
05.05.2005
Characteristic:
Ski trip

Hadde i utgangspunktet tenkt oss en skitur til Gaustatoppen denne ettermiddagen, men vi innså våre begrensninger når vinterbommen ved Bitringsnatten ikke var åpnet enda. Dermed ble det i stedet en tur til gaustaknærne. Bar skiene et stykke opp langs veien til det var nok snø til å stå på ski. Gikk først opp på Lille Gaustakne, så Store før vi returnerte.

Map    

Brennåsen

Date:
01.05.2005
Characteristic:
Bike trip
Map