Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Isklatring i Aura

Date:
27.12.2018
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
3:30h

Ida var gira på å teste ut isklatring, og heimtraktene hennes i Skjåk har masse is å by på. Vi valgte å ta turen opp i Aura. Kjørte opp til 520 moh der vi parkerte bilen. Fulgte veien inn til kraftverksinntaket ved Ulvespranget. Valgte å forsere fareskiltene om at vannutslipp kunne forekomme og ruslet oppover elven Aura. Det lå en del snø på elva, så det var litt vanskelig å se hvordan isen var under. Noen steder holdt vi på å gå gjennom isen, men det var heldigvis ikke så dypt vann under. Etter å ha gått en stund fant vi en sidebekk som var frosset, opp det som heter Bukkeholet på østsida av Aura. Vi hadde en del ting vi skulle rekke, så det passet i grunn bra å klatre opp her framfor å gå lenger opp. Vi klatret opp i fire taulengder. Første lengden var nok grad WI3-4, >>>

Map    

Høyest i Vestby - igjen

Date:
23.12.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
2.4km

Fikk høre at det var oppdaget nok et høyere punkt på Høyåsen i Vestby. Dette er tredje gang jeg tar turen hit. Sammen med mor og far tok vi en pit-stop på vei hjem fra Råde etter å ha besøk søsteren min og familien. Fulgte en traktorvei et stykke innover i skogen og måtte inn i bushen på slutten til vi fant den aktuelle kollen (se kart). Ingen stor opplevelse, men vi fikk i alle fall frisk luft og mosjon.

Map     1 comment

Isklatring i Stondalen

Date:
17.12.2018
Characteristic:
Ice climbing
Distance:
2.2km

Kjørte sammen med Erling og Lukas i morgentimene fra Sogndal mot Aurland for å klatre is. Jeg hadde spottet noen linjer i vestsida av Stondalen da jeg kjørte forbi sist. Vel framme falt valget på Vetlehagaskori som så ut til å by på fin isklatring hele veien. Slak start, og litt brattere i toppen. Dette var Lukas sin første isklatretur, så derfor var dette et fint valg tror jeg. Fra parkeringslomma ved veien under fossen var det kun 100 høydemeter trasking i ur opp til islilnja. Ikke verst med såpass kort anmarsj. Det var fin is stort sett hele veien. Jeg ledet først to taulengder (WI2-3), deretter ledet Erling en lengde (WI3), så ledet jeg en lett lengde (WI2) før to brattere lengder (WI4-5). Veldig artig klatring! Kanskje spesielt siste taulengde som var kort, men bratt isdieder.

Map    

Tøftfossen

Date:
12.12.2018
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
5:12h
Distance:
7.8km

Det var en kjølig morgen med nesten 20 minusgrader da vi forlot Oppdal i morgentimene. Temperaturen steg heldigvis noen grader idet vi forlot bilene ved Drivstoggo. Var anleggsarbeid med ny bru her, så vi ble nødt til å krysse jernbaneovergangen til fots. Gikk greit å traske oppover langs bekken på sørsida. De siste hundre meterne før selve fossen valgte jeg å gå nedi bekken, men her var det jammen meg dypt og tungt å vasse i snø. Vi solerte et lite stykke oppover før vi tok på tauet. Håkon ledet første (slak, WI3), jeg andre (WI4, solid), Håkon tredje (WI3) og Bjørn fjerde (WI3). Husk i siste taulengde å gå utgangen mot venstre, og ikke mot høyre slik jeg gjorde sist. Fant et par blokker å lage standplass av på slutten. Det ble en fin tur, men nokså kaldt. Godt selskap!

Map    

Kongsvollfossen

Date:
11.12.2018
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
4:00h
Distance:
3.8km

Hadde planlagt et par dager isklatring i Oppdalsområdet med Håkon Vego og Bjørn Kruse disse dagene. På grunn av mye snø og litt for milde temperaturer måtte vi bevege oss opp fra Sunndalen til Drivdalen. Klassikeren Kongsvollfossen er ofte et sikkert valg for sesongstart. Jeg og Håkon møtte Bjørn ved startstedet der Skåkbekken renner under E6. Det var lite snø i terrenget og like oppunder 0 grader. Så gode forhold for isklatring. Vi solerte opp bekken til det var igjen omtrent tre taulengder. Jeg ledet første (WI3?), Håkon andre (en litt brattere variant ut mot venstre, WI4/5) og Bjørn siste. Siste taulengde ledet han ut mot venstre der det også var brattere. Her var det dårligere iskvalitet med mye luft, så det var nokså mentalt utfordrende å klatre dette. Men Bjørn er >>>

Map     3 comments