Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Storegrønut og Borgsjåbrotet

Date:
02.05.2010
Characteristic:
Backcountry skiing

Legger ut en liten stemningsrapport med bilder fra søndag. Fint vær i Midt-Norge denne dagen. Hadde egentlig tenkt oss til Jotunheimen, men siden yr.no meldte dritt der (noe som slettes ikke stemte) ble turen lagt til Hardangerviddas forgård. Dro avgårde med JPV100 (Jan Petter Vad) og Øyvindbr (Øyvind Brekke) søndag morgen. Først til Vegglifjell hvor vi ruslet opp på Storegrønut (sørøsttoppen, 1289 moh.), som er høyeste topp i Rollag kommune. Ned igjen til bilen var det herlig føre med flere naturlige half-pipes å hoppe i. Veien over Killingskardet var fortsatt stengt, så vi kjørte ned igjen i Numedal og videre til Imingfjellet som var åpen. På vei til Borgsjåbrotet (1485, kommunetopp i Nore og Uvdal) ble det en del skøyting over flatene i starten før vi gasset på opp til toppen. Godt å få pustet litt ut i bakkene. >>>

Map    

Slettefjell med gjengen

Date:
26.10.2008
Characteristic:
Hike

Tur med noen venner av oss på Vegglifjell. Startet fra p-plass ved Votndalsvatn og fulgte sti til Nordmannskjerka og Slettefjell. Her snudde de fleste mens jeg og pappa fortsatte videre over Sigridlinuten, Søndre Skirvenuten og stien bort til Daggrøhytta og Killingskardet. Fulgte bilveien ned til hytta i nærheten av skiheisen.

Map    

Daggrønuten i tåke

Date:
11.09.2005
Characteristic:
Jogging
Map    

Høsttur til Skirveggen

Date:
10.09.2005
Characteristic:
Hillwalk

Tur med min familie og noen venner av oss som hadde hytte på Vegglifjell ved skiheisen. Vi gikk stien inn til Slepeskaret. Herfra fortsatte jeg, pappa og Geir opp til Skirveggen. Kjempevær og kjempeutsikt herfra!! Tilbake gikk vi om Storhovda, Hestevarden, Rustnuten og Tjønngrønuten.

Map    

Senhovd

Date:
30.06.2004
Characteristic:
Hike
Map    

Stilig topp!

Date:
21.05.2004
Characteristic:
Hike
Map    

Skitur til Blenuten

Date:
17.04.2003
Characteristic:
Ski trip

Nok en fin påskedag. Vi kjørte til Butjønnseter og gikk en runde innom toppene Ormehugg, Killingen, Blenuten, Klovnuten og Vesle Åklinuten.

Map    

Skitur til Åklinuten

Date:
17.02.2002
Characteristic:
Ski trip

Fin skitur fra Butjønnseter med mamma, pappa og Synne. Undervegs lagde jeg og Synne en sang om "Puff den lille kaninen bor i et hus sammen sammen med et marsvin som ligner på en mus, begge to er venner de bor i samme bur. Og begge har en inngang til sitt eget lille hus." Synne ble litt sliten og lå i pulken pappa trakk. Men mamma skadet seg ved toppvarden og måtte bytte plass med henne...

Map