Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Lifjell

Date:
04.09.1999
Characteristic:
Hike

Fulgte stier fra hytta på Åslandsetra til Ble Sportskapell, derfra greit opp til Lifjell. Flott høstdag!

Map    

Fugleskornuten

Date:
21.08.1999
Characteristic:
Hillwalk
Map    

Karifjellet

Date:
15.07.1999
Characteristic:
Hillwalk
Map    

Drøy og flott tur til Brattefjell

Date:
11.07.1999
Characteristic:
Hillwalk

En lang og fantastisk tur jeg hadde sommeren 1999. Vi var en gjeng fra slekta som gikk fra hytta vår Huttetu ved Øvre Geitenuten. Fulgte sti via Snofonnskaret og Lysthus til Grotvassdalen. Herfra rundet vi Svafjell og besteg Brattefjell, høyeste toppen i Seljord. Dette er i skrivende stund den eneste gangen jeg har vært på Brattefjell selv om jeg har hatt hytte i Åmotsdalsfjella hele livet. På returen rotet jeg meg borti en del vierkratt og ble så sår på leggene at selv en berøring av myrull gjorde vondt. Sitatet "jeg stakk meg på myrull" er blitt brukt mang en gang i senere år. Det gjorde godt med et bad i Krakksetåi før vi sleit oss tilbake til hytta med tusen fluer surrende rundt oss.

Map    

Lang tur til Trollfjellet

Date:
02.07.1999
Characteristic:
Hillwalk

Startet fra Bøasætra og gikk på sti opp til Bubergskaret. Videre inn til Trollfjellet (tanta mi fra Stryn lærte meg Trollfjellet , men tror Steindalsegga er vanligere) via Trollvatnet. Hadde brødskive med kaviar til boxeren Scott, noe han satte stor pris på! Lang og flott tur som jeg var stolt over!!

Map    

Gryta

Date:
01.07.1999
Characteristic:
Hillwalk
Map    

Lang skitur til Bletoppen

Date:
04.04.1999
Characteristic:
Ski trip
Distance:
45.0km

Etter å ha blitt riktig flink til å stå på ski, og etter gårsdagens langtur til Krøkla ville jeg på en skikkelig ekspedisjon. Lenge hadde jeg sett Store Ble massivet fra Vesle Ble og blitt mektig fascinert. Tenk om det hadde gått an å gå helt dit, fra hytta? Pappa, onkel og tante var optimister så vi stod tidlig opp for å ta Bletoppen fra hytta på Åslandsetra. Ca. 4 mil lang t/r via Vassholet og Bleporten. Det var en stolt 8-åring som kunne fortelle mamma om vel gjennomført tur da vi kom hjem på kvelden.

Map    

Krøkla

Date:
02.04.1999
Characteristic:
Cross-country skiing

Lang skitur fra hytta ved Åslandsetra til Krøkla via Strutåsen. Til og med Synne på fire år klarte turen med litt trekkhjelp. I siste bakken leita det litt på motivasjonen hennes og hun ville snu 150 meter før. Pappa: Men vi er jo snart på toppen! Synne: Hvorfor må vi på toppen? Pappa: Jo, for der får vi godteri. Synne: Jamen da vil jeg!

Map    

Lifjell på Blefjell

Date:
26.02.1999
Characteristic:
Ski trip

Skitur med familien til Lifjell.

Map