Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Kvænan - spøkelset er borte

Date:
19.08.2023
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:59h
Distance:
7.7km

Jeg trodde virkelig at jeg hadde fullført lista over Norges kommunetopper i 2018 med Råna som den siste toppen. Men året etter fikk jeg vite av min gode venn Petter Bjørstad at jeg sannsynligvis manglet en, nemlig Kvænan i Torsken kommune (nå - Senja). En venn av Petter hadde undersøkt siktlinjer ut i fra et fotografi fra vesttoppen på Kvænan (963) og østover, og han trodde ut i fra sine beregninger at østtoppen (skitoppen) var høyere. Jeg hadde jo trodd at jeg hadde besteget Kvænan ved å ha vært på vesttoppen, men tydeligvis måtte jeg ta et nytt besøk til østtoppen for å kunne si at jeg har vært på høyeste punkt. Ifølge nyere og mer detaljerte kart viser det seg at østtoppen er hele fem meter høyere enn vesttoppen. Endelig kom muligheten til å ta seg en tur dit. Etter gårsdagens >>>

Map    

71 nord - E02

Date:
03.05.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
7:56h
Distance:
6.8km

Etappe 2 på 71 grader nord kjendis. Skitur på Senja med overnatting på nordre Buviktinden. Fulgte sti opp gjennom skogen til Skrolsvikdalen før vi etter hvert tok på skiene. Parkerte skiene ovenfor sadelen mot Skartinden. Litt luftig det siste stykket ut til toppunktet som var perfekt for å sette opp telt. En deltaker fikk bli med meg å gå ut den delvis luftige ryggen til Buviktinden. Retur neste dag.

Map    

71 nord - E01

Date:
01.05.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:57h
Distance:
10.8km

Første etappe på 71 grader nord kjendis. Rib skyss til Tunes. Bæring av ski opp på platået og skitur bort til 293-toppen der det var teltleir. Videre bort til Nordkapplatået dag 2 der det ble avsluttet med blant annet en rappell ned i juvet.

Map    

Magerøya finale

Date:
20.09.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
7:27h
Distance:
25.7km

Finale i 71 grader nord kjendis. Jeg fulgte finalist Henrik Elvestad på sin etappe. Ble en lang gåtur med orienteringsoppgaver fra Ole Arntsavika og camp i Tufjorden. Et sted bommet han grovt på en post og måtte opp igjen. Neste dag gikk deltakerne innom en dilemmapost på Muotkevarri der Henrik valgte alternativet med kajakkpadling fra Mefjorden til Hornvika. Deretter bratt opp en god sti til Nordkapplatået og målgang like før globen. Sekken til Henrik veide omlag 32,5 kg under hele etappen. Etterpå ble det finale i nettet for de to deltakerne som kom først i mål. Fikk kun tracket dag 1 av finalen.

Map    

Ringvassøy semifinale

Date:
17.09.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
22:13h
Distance:
21.6km

Semifinale på Ringvassøy i forbindelse med 71 grader nord kjendis. Etter en natt i hvert sine luksus flytehus på Rydningen begynte etappen med SUP over til Finnkjerka. Deretter Sailyak østover til Dyrsfjorden og gåetappe via noen poster og camp i Veggefjorden. Jeg fikk en ekstra løpetur i og med at jeg la ut poster til begge lagene. Sprang også oppom Knippet, men la igjen GPSen og sekken for å spare vekt. Neste dag gikk ferden over til Karanes via noen poster og avslutningsvis langs stranda til målgang på Steinnes. Sterk vind denne dagen!

Map    

Blåskredtinden

Date:
12.09.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
11.1km

Etappe 7 i 71 grader nord kjendis. Fant et perfekt værvindu mellom stormene som tillot oss å overnatte på fortoppen til Blåskredtinden og bestige toppen dagen etterpå. Blåskredtinden er den eneste toppen på Kvaløya som krever klatring uansett hvilken vei du velger å nå den fra (klatring grad 4). Fra fortoppen er det noen løse renner som må krysses. Først en del ned, og deretter bort og opp. Noen spredte varder her og der. Avslutningsvis en taulengde på 30-40 meter til topphylla og deretter en kort fem-meterslengde opp på toppblokka som ikke har plass til flere enn én person av gangen. Rappellfestet består av slynger rundt en blokk på toppen som bør vurderes nøye hver gang. På denne turen startet vi i Nordfjordbotn og avsluttet ved Kråkskar der vi ble plukket opp av RIB. >>>

Map    

Tromtinden

Date:
11.09.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:35h
Distance:
11.4km

Joggetur til Tromtinden fra Tromvik. Syklet de første kilometerne langs vei før jeg tok beina fatt. Nokså vått langs stien i starten før det etter hvert ble tørrere. Fin utsikt fra toppen!

Map    

Skamtinden

Date:
10.09.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:38h
Distance:
4.1km

Forsøk på å rigge Ersfjordtraversen i forbindelse med 71 grader nord kjendis innspilling, men på grunn av været måtte vi endre på planene. Kom oss opp på østtoppen på Skamtinden og fortsatte ned til rappellen før vi valgte å snu.

Map    

Nortind alpekurs vinter

Date:
08.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Så var det duket for det avsluttende vinterkurset med kull 17 i Nortind 8.-15. mai. Egentlig skulle kurset være avholdt i de østerrikske alper i Vent, men på grunn av korona ble kurset etter mye om og men flyttet til Lyngsalpene. Alt i alt et veldig bra og lærerikt kurs med Jørgen Aamot og Tor Olav Naalsund som vegledere. Vi hadde base på Magic Mountain Lodge på Lyngseidet og hadde dagsturer derfra med unntak av en todagerstur med overnatting i snøhule. Kurset var lagt opp med tanke på forhold knyttet til å arbeide som vegleder og fører i alpint høyfjellsterreng, med hovedvekt på:  Et levende, åpent og fleksibelt ferdråd.  Planlegging og gjennomføring av komplekse alpine skiturer med tilstrekkelig margin til livsfaren.  En av de siste anledningene til å prøve erfaring >>>

Map     2 comments

Arctic Haute Route 2019 #9

Date:
31.03.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:47h
Distance:
8.7km

Føringstur til Gråtinden i forbindelse med Arctic Haute Route. Flott og passe smal rygg på slutten. Pudder i skogen ved høyspentlinja.

Map