Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Korslinuten på Blefjell

Date:
28.10.2018
Characteristic:
Hike

Hadde en super hyttetur til Blefjell med Ida denne helga. Etter flere uker med regn i Sogndal var det utrooolig digg med friskt og klart høstvær :) Søndag gikk vi en tur til Korslinuten. På veien måtte isen testes (den holdt!) og morsomme trær måtte klatres. Typisk nok var det hamret inn en spiker på stammen på det ene treet jeg skulle klatre i, og buksa fikk seg en saftig flenge. Sånn går det når man skal være eplekjekk.. Fant en fin plass å fyre bål og grille (ja grillet ble dem..) ostesmørbrød. Satt og koste oss med solnedgangen helt til vi fant ut at det kunne være greit å gå hjem før det ble helt bekmørkt. Takk for en gøyal helg, Ida!

Map    

Klatring i Vardåsen

Date:
27.10.2018
Characteristic:
Alpine climbing

I friskt høstvær tok jeg og Ida turen til verdens beste klatrefelt - Vardåsen! Klatret ruta Jungelstien (grad 3-4) på tre taulengder. Fin tur! :) Returnerte via stien tilbake før vi reiste opp på hytta på Blefjell.

Map    

Bretur på Tuftebreen

Date:
24.10.2018
Characteristic:
Alpine trip

Var med Sigurd Felde i observasjonspraksis på et brekurs på Tuftebreen. Deltakerne var et par som skulle jobbe med enkel breføring på Svalbard neste år. Tok litt tid å gå inn til breen på grunn av mye snø (rundt 40 cm). Gikk en runde opp mot der breen begynte å bli bratt før vi returnerte. Snakket om breen, landskapet, veivalg på bre, isskrueplassering, standplass, innkorting med klemknute, styringsforankringer, trinnhugging osv. Fin tur i friskt senhøstlig vær!

Map    

Folven via ferrata

Date:
20.10.2018
Characteristic:
Via ferrata
Duration:
0:30h

Ida og jeg testet via ferrataen ovenfor Folven i Stryn som Philip og Henning har montert. En stilig plass i et mektig juv. Skal man først lage en via ferrata er dette en bra plass som ikke går i veien for kommende fjellklatreruter. Fin, men ikke så lang tur som anbefales for dem som ikke lider av kraftig høydeskrekk.

Map    

Kapsala i Kalymnos

Date:
17.10.2018
Characteristic:
Jogging

Sykla fra Masouri til Panormos og jogga langs kyststien mot Cape Trachilas. Fra dette punktet forsvant stien, selv om vardingen sporadisk fortsatte. Valgte å trekke opp mot toppen Kapsala og videre over til Arghos før jeg fulgte asfalt tilbake igjen til sykkelen i Panormos. Noen bilder fra Kalymnosturen:

Map    

Telendos løpetur

Date:
14.10.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.3km

Joggetur med intervalltrening opp til høyeste punkt på Telendos. På returen fant jeg ikke helt stien, så ble en del ekkel klyving. Passerte en plass med store kampesteiner som var stilige.

Map    

Sykkeltur rundt Kalymnos

Date:
11.10.2018
Characteristic:
Bike trip - road
Distance:
38.2km
Map    

Løpetur Kalymnos

Date:
08.10.2018
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:43h
Distance:
16.2km
Map