Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Nigardsbreen

Date:
31.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:43h
Distance:
3.5km

Tur inn til Nigardsbreen med Ida. Som forventet var hengebrua tatt ned, så vi måtte klyve over noen ekle sva på høyre siden av elva. Valgte å ikke gå inn på breen pga at vi var noe sent ute. Brukte resten av dagslyset til en kjøretur opp til Styggevatnet.

Map    

Skardsbøfjellet

Date:
30.10.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
7.5km

Rundtur på Skardsbøfjellet med Aila og Akita fra Skardsbø.

Map    

Båltur til Sandneshovden

Date:
24.10.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
3.4km

Overnattingstur til Hovden med Endre og Øyvind. Hadde i utgangspunktet planlagt tur i Breheimen med overnatting på Arentzbu, men pga korona og stengte hytter endret vi på planene. Uansett var været så som så, men for en bålovernatting var det perfekt. Kjørte helt opp til Nystølen (40,- bompenger kontant) på litt humpete vei (bør ikke være lavt understell) etter en liten turisttur til Feigefossen. Herfra var det grei sti oppover Sørheimsdalen. Planen var å finne en bålplass ved kanten av stupet mot Lustrafjorden i nærheten av Sandneshovden. På vei oppover bushet vi inn i skogen etter å ha forlatt stien. Fant en fin bålplass og en flat overnattingsplass litt høyere oppe under presenning. Ble en veldig koselig kveld. Tenker at det må være fin solnedgang herfra dersom det ikke >>>

Map    

Feigefossen

Date:
24.10.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
1:05h
Distance:
3.1km

Turisttur til Feigefossen med Endre og Øyvind. Gikk helt inntil fossen, selv om det står på skiltet at det ikke er anbefalt... Dog, lite vannføring ifht tidlig på sommeren. Flott skue!

Map    

Rivenoskulen - en perle i Breheimen

Date:
16.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:59h
Distance:
24.7km

Værmeldingen lovet sol og høstprakt, så da måtte jeg utnytte muligheten for en etterlengtet tur til Rivenoskulen. Kjørte inn til Mysubytta (bom 50,-) og gikk derfra. Var noe rim og is i skyggen, men heldigvis ikke så mye nysnø i terrenget lenger. Gikk i relativt god marsjfart langsmed t-stien mot Sprongdalshytta. Først innover Surtbyttdalen før jeg trakk inn i Sprongdalen. Dette er nok ikke den korteste atkomsten, men jeg ønsket å gå en runde. Fra sadelen før det bikket ned mot Sprongdalshytta forlot jeg stien og gikk opp til Greinbreen. En del sva som var nokså glatte pga rim like før innsteget til breen. Snøen var steinhard og de fleste sprekkene var synlige, så jeg var ikke bekymret for å krysse over breen uten tau, men glad jeg hadde med stegjern. Deretter bar det opp en >>>

Map     2 comments

Storen i høstprakt

Date:
14.10.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:39h
Distance:
17.7km

Føringstur til Storen med Hawkeye (Finn Olav Ulvund) . Vinterlig stemning på toppen, så måtte fram med isøksa i Heftyes renne. Nydelig høstvær og sprek gjest! Blir ikke bedre :)

Map    

Bleia via Lemeggi

Date:
13.10.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:50h
Distance:
13.4km

Gjensyn med Bleia etter forrige tur opp nordpilaren i 2015. Denne gangen klatret jeg med Rune Malterud i forbindelse med en befaringstur for 71 grader nord. Ble skysset ut til nordsiden av Bleia ved Dryfta fra Vindedalen av Vilhelm som bor ute på Frønningen (tlf. 41101300). Bratt oppstigning i skikkelig hjorteterreng oppover mot Lemeggi. Heldigvis er skogen relativt åpen, så det er ikke spesielt kronglete, men høydemeterne er brutale. Vi hadde begge god driv oppover, var oppe ved innsteget til klatringen ved 1200 moh etter 2,5 timer. Bortover Lemeggi blir det gradvis mer og mer smalt og luftig, spesielt ut mot vestsiden. Før det bratner til oppover må man over en egg som er svært eksponert. Herfra vil nok de fleste ta på tauet. Det var isete og nysnøføre denne dagen, så vi klatret >>>

Map    

Gryta

Date:
12.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:44h
Distance:
6.6km

Familietur til Gryta fra hytta på Bøasætra. Lenge siden forrige besøk til denne perlen. Gikk til topps via Marakråna. Dessverre en del skyer som forhindret utsikten ned mot dalen. På toppen lettet det heldigvis noe mer. Retur via Bubergskaret.

Map    

Stamsæterhovden

Date:
05.10.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:01h
Distance:
4.6km

Fin kveldsløpetur opp på Stamsæterhovden. Parkeringsplass på nordsiden av hovedveien. Derfra rødmerket og skiltet opp til toppen. Fin sti hele veien. Flott å se på elva på høyresida deler av veien opp. Nydelig utsikt, spesielt utover Pollvatnet med alle øyene. Sprang opp på 25 minutter. Ble noen minutter på toppen før jeg gikk ned igjen.

Map    

Joggetur til Uppnose

Date:
04.10.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:15h
Distance:
8.0km

Joggetur fra svigers og opp til turskiltet på Uppnose. Var litt surt vær, og tåke på toppen. Fin rødmerket sti hele veien opp og ned.

Map