Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Barlindåsen

Date:
28.02.2009
Characteristic:
Ski trip
Duration:
1:40h
Distance:
9.3km

Kjørte fra Asker til Kurland ved Lørenskog og parkerte på en gjesteparkering inne i boligfeltet. To på på meg fjellski og sekk og la friskt i vei opp bakkene til Åmotdammen hvor det var kjørt løypemaskin. Det gikk en kupert skiløype på østsiden av vannet som jeg fulgte ned til sørenden. Herfra måtte brukte jeg VELDIG lang tid med å tråkke løype i sommerstien opp skaret mellom Ramstadslottet og Barlindåsen. Nokså uframkommelig terreng dette her. Mange hamre og skrenter måtte omgås og klyves i dyp snø. Men jeg kom til slutt på toppen etter 1t 5min. Returen gikk på halve tiden, men da over Blåtjernet og Åmotdammen i vakkert skumringslys.

Map    

Forsøk på Nautgardstinder og nubber

Date:
27.02.2009
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
6:30h
Distance:
16.8km

Jeg fikk ingen respons på turfølgetråden min tidligere i uka pga ugunstig turdato. Gadd ikke dra alene i vinterfjellet til Jotunheimen, men i siste øyeblikk ga pappa signal om at han joinet en tur til Nautgardstindane, Nubber og Oksle på fredag. Yeah!! Så var det bare å pakke sakene, i tillegg til bikkja for så å dra torsdag kveld til Russtangen. Vi fant en parkeringsplass 200 meter sør for brua over Russa hvor vi overnattet i bilen. Tidlig neste morgen var det nærmest skyfritt og vi la av sted nøyaktig klokken 07.39. Fulgte noen myrdrag paralellt med Russa et stykke til skogsbilveien mot Russvatnet. Peilet oss etter hvert vest for Steinhøe opp et åpent myrområde. Det var noen som hadde gått her noen dager før oss, så det var kjekt med tanke på den løse snøen her nede. Etter >>>

Map    

Borgsjåbrotet

Date:
20.02.2009
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:19h
Distance:
14.0km

Det var brøytet opp til Småroi/Svenskebu grunnet vinterferie så jeg og fattern parkerte bilen på 1100 koten sør for hyttefeltet. Fin sammenpakket snø opp til toppen. Gikk paralellt med et dypt juv en bør være litt obs på i tett tåke. Fin utsikt, men yr.no hadde spådd skyfritt, noe som ikke var et faktum. På returen stjal vi med oss Øvåberget, Nordmannshovda og Hegnhovda. Fin nedkjøring ned fra skaret mellom de to toppene på Øvåberget.

Map    

Kvitingskjølen

Date:
18.02.2009
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
8:19h
Distance:
31.5km

Etter at Sondre endelig fikk lappen mandag 16. februar måtte dette feires med en tur over 2000 meter. Værmeldingen var skiftende, og etter mye ”frem og tilbake tenking” bestemte vi oss for å dra. Carl Fredrik trener mye om dagen og har pådratt seg en lyskestrekk som dessverre satte ham på hvilebenken for denne gang. Dermed ble det Sondre og Bjørn-Even som satt i bilen på vei oppover Gudbrandsdalen med kurs mot Brimi Fjellstugu. Turen gikk utmerket uten en eneste bulk. Ros til Brimi Fjellstugu Klokken 22:15 ankom vi fjellstua som er et gunstig utfartssted for vinterbestigning av Kvitingskjølen, et litt øde fjellmassiv i utkanten av Jotunheimen. Vertskapet var meget hyggelige og ga oss informasjon om føreforholdene, samt at vi fikk benytte oss av husets fasiliteter uten å betale >>>

Map    

Bomtur til Kohinorhytta

Date:
08.02.2009
Characteristic:
Ski trip
Duration:
1:30h

Kjørte til Fetsund og litt oppover Glomma til en gård kalt Skårer mener jeg. Fulgte en ubrøyta veg oppover mot Sørøst for Bjørnholen , den høyeste i Skedsmo. Greit med bikkjer og fjellski, men MYE snø (80 cm pudder). Deretter inn i tett skog, måtte snu da pappa måtte rekke en fest. We`ll be back!

Map    

Lushaugen

Date:
07.02.2009
Characteristic:
Ski trip

Etter NM i hundekjøring på Lygna skistadion i snøvær 7. februar kjørte jeg og pappa med hundene og fjellski til Lushaughytta. Der kjøpte vi en vaffel og sjokolade før vi la i vei opp lia til Lushaugen. Klarte å ta med for korte feller til at det ikke hjalp med dem. Glatte ski fikk jeg derfor opp bakkene. Nådde til slutt toppen hvor det også var en hytte. Ingen utsikt i dag. Ned igjen fikk vi et herlig puddersnerenn til Lushaughytta, og råflådde myrene tilbake til bilen ved stadion. Deilig med litt toppfølelse igjen.

Map