Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Store Sølnkletten (revansje!) og andre Hedmarkstopper

Date:
26.06.2010
Characteristic:
Hike

Her kommer en rapport fra tre deilige junidager i Hedmark! 26. juni: Årkjølen (641) i Stange/Nord-Odal Jeg og Jørn (Atomsilda) hadde i utgangspunktet planlagt en 2k-tur, men da vi ikke fant noen topper med felles interesse ble det i stedet Store Sølnkletten. Været skulle jo bli bra! Begge gledet seg skikkelig og var gira. :-) På vei til Gjøvik der Jørn bor tok jeg en pit-stop på Stange/Nord-Odal sin kommunetopp Årkjølen. Mor og far var på ferie i Italia så jeg kunne stikke av gårde med den grommeste familiebilen, cruisekontrollen ble brukt flittig. Betalte 40,- i bompenger ved Malungen og kjørte fram til Gjellbekksætra. Herfra var det skiltet til Årkjølen, stien var merket med blå bånd. Heldigvis hadde jeg gjort noe research på forhånd og jeg stilte med gummistøvler! Det var ikke noe >>>

Map    

Tverrfjellet i Trysil

Date:
22.06.2008
Characteristic:
Hike
Duration:
1:22h

På vei til Sommerhundekjørerskolen 2008 ved Langsjøen fant jeg og pappa ut at Tverrfjellet var et greit turmål for å dele opp kjøreturen. Startet fra Tverrfjellsætra og fulgte en sti bak en av de innerste selene oppover mot fjellet. Om ikke lenge var vi over tregrensa, og vi kunne slippe hundene løs under oppsyn. Siste bit opp til toppen var preget av stein. Her var det fin utsikt, bla innover i søta brors rike. Det gikk raskt ned igjen også. En kort og fin tur med kun to små pauser!

Map    

Tok skiheisen til topps

Date:
02.04.2005
Characteristic:
Alpine skiing

I anledning Trysilsprinten (hundekjørerrenn) så benyttet vi den ene helgedagen til å stå i Trysilbakken. Jeg tok heisen som går lengst opp. Herfra måtte jeg bære snowboardet mitt noen meter lenger opp før jeg var ved varden på Trysilfjellet. Deretter var det bare å gønne på ned igjen. :-)

Map