Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Hest i Grindsdalen

Date:
08.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:44h
Distance:
13.8km

Skitur i Grindsdalen ved Leikanger. De siste årene har man kunnet kjøre helt inn til Nyastøla pga anleggsarbeid. Var alene på turen denne dagen og gikk opp til Gildal der det går anleggsvei halvvegs opp til. Videre fulgte jeg en fin ryggformasjon opp mot Hest fra Storebotnen. Var nokså sur vind på toppen, så ble ikke lenge før jeg returnerte. Tok en ekstra tur opp til Sauaholten før jeg rant meg ned i Reppebotn. Gikk med lette ski denne dagen og fulgte til dels tidligere oppgåtte spor. Superfint terreng her inne med masse fin skikjøring under 30 grader.

Map    

Isklatrekurs Sogndal

Date:
06.02.2021
Characteristic:
Ice climbing

Isklatrekurs med to deltakere i Sogndal. Dag 1 tur opp første seksjon av Fatlafossen og dag 2 ble det topptauing i Fardalsfossen.

Map    

Fatlafossen

Date:
04.02.2021
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
5:45h
Distance:
7.7km

Isklatretur opp Fatlafossen med Gustav. Første gang på fem år er denne fossen i form. Sist jeg klatret denne var i 2014 med Signar, men da rakk vi bare opp til andre seksjon (av totalt tre). Se: Fatlafossen – att og fram er ikke alltid like langt I dag hadde vi god oppdrift. Ledet første taulengde (WI4) opp til skredgjerdet på en lang taulengde med 70 meters tau. Deretter klatret vi løpende opp til andre seksjon som vi klatret på to taulengder (WI4). Videre gikk vi usikret helt opp til tredje seksjon der vi tok en god matpause før vi klatret den på tre taulengder. Andre taulengde var cruxlengden, rundt WI5. Returen gikk via sti på vestsiden av fossen.

Map    

Todagers skredkurs i Sogndal

Date:
08.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
16.7km

Todagers skredkurs i Sogndal for Fjellguide.no. Var en kjekk gruppe å ha med på tur. Begynte begge dagene med turplanlegging og teori på Quality Hotel før vi reiste opp i Sogndalsdalen. Dag 1 gikk vi oppover mot Kambafjellet fra Rindabotn. Dag 2 gikk vi mot Nonsholten fra Svartholtenparkeringa (snudde pga dårlig sikt og økende skredfare). Begge turdagene varte drøyt 5 timer.

Map    

Rud gard

Date:
15.06.2019
Characteristic:
Hike

Rusletur til Rud fra Hella. Fin utsikt over Sognefjorden fra gården. Ruslet ned igjen langs stien til Sanden etterpå. Fant minst 100 flått på hundene etterpå...

Map    

Andhovden

Date:
28.05.2019
Characteristic:
Jogging
Map    

Klatring på Hjellane

Date:
09.04.2019
Characteristic:
Sport climbing

Klatretur med Ida til Hjellane ovenfor Leikanger.

Map    

Blåfjellet travers

Date:
05.04.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:52h
Distance:
10.4km

Føringstur over Blåfjellet.

Map    

Nonsholten

Date:
03.04.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:40h
Distance:
10.0km

Kjapp rekognoseringstur i området rundt Nonsholten. Fant fin snø ned igjen.

Map    

Skredkurs to dager i Sogndal

Date:
22.02.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Holdt et todagers skredkurs under Fjellsportfestivalen i Sogndal for fire deltakere. Begynte fredag morgen med litt teori på Quality hotell før vi kjørte sammen i leiebil opp til Fretland. Gikk en tur opp mot Tylderingen første dagen. Kom til rundt 880 moh før vi kjørte ned igjen. Været var litt grått til å begynne med, men det kom seg etter hvert. Deltakerne fikk i lekse å planlegge tur mot Vorfjellet og Nonsholten neste dag. Lørdagen startet med et ferdråd på hotellet og vi bestemte oss for en tur mot Nonsholten. Kjørte opp til Svarteholten-parkeringen og kom oss opp til 960 moh før vi snudde og rant ned igjen. Været i dag var ok, men sola kom aldri helt igjennom. Takk for to fine dager med mye god læring!

Map