Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Hensfjellet obstur

Date:
15.02.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:50h
Distance:
4.4km

Regionssamling med NVE Snøskredvarslingen på Filefjell. Denne dagen ble det en obstur i Hensåsen i Valdres.

Map    

Hestehovdane

Date:
15.02.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
0:30h
Distance:
2.3km
Map    

Uranostraversen

Date:
18.08.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
16.1km

Føringstur for Øydis og Margaret over Uranostindtraversen. En del åpne sprekker og dårlig sikt over breen på returen førte til litt sikksakkgåing.

Map    

Mjølkedalspiggen og Sagi

Date:
15.08.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:32h
Distance:
21.9km

Føringstur for Terje over Mjølkedalspiggen og Sagi. Start i Koldedalen og avslutning på Skogadalsbøen. Skikkelig tåkete fra toppen av Uranosbreen. Var krevende å finne riktig oppstning fra Mjølkedalsbreen og opp mot Mjølkedalspiggen. Rota litt og måtte faktisk fram med tauet en kort passasje. Sikret opp til Mjølkedalspiggen fra øst og firte Terje ned det bratte parti vest for toppen. Deretter grei vandring bort til Søre Sagi. Ryggen ut til Nørdre er som kjent svært utsatt og luftig. Sikret to taulengder (med 30-meterstau) over det mest krevende partiet. Terje var helt i ekstase! I grunn godt at vi skulle fortsette traversen og ned til Skogadalsbøen i og med at det er verre å klatre dette stykket andre veien. Traff perfekt med middagsserveringen på Skogadalsbøen.

Map    

Torfinnstindtraversen

Date:
13.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
6:39h
Distance:
9.0km

Føringstur over Torfinnstindtraversen med Terje. Hadde overnattet på Torfinnsbu kvelden før, så vi kunne starte tidlig på morgenen for å ha god margin på ferga ut.

Map    

Leirungskampen-Kalvehøgde

Date:
12.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:01h
Distance:
15.4km

Føringstur for Terje fra Torfinnsbu til Leirungskampen, og traversen over til Vestraste Kalvehøgde med retur om Nørdre Kalveholotinden. En artig travers! Vi hadde oppholdsvær fram til Leirungskampen, men så kom regnet. Ned fra Leirungskampen var det lett klyving i øvre del, men så ble det markant brattere. Her valgte begge å ta en rappell. Helt i nedre del firte jeg ut Terje og nedklatret selv. Artig klyving bortover mot Leirungskalven. Flere steder går det an å omgå ut på høyrekant, og vi tok nok noen direktevarianter som var tøffere enn vi hadde trengt. Omgikk hammeren mot Vestraste Kalvehøgde i høyre side. Her er det til tider litt løst og svaete. Fortsatte over til Nørdre Kalveholotinden. Kunne følge snøfelter et stykke ned i sadelen før vi gikk opp på toppen. Herfra >>>

Map    

Slettmarkhøer

Date:
08.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:00h
Distance:
18.5km

Føringstur for Terje. Start fra Gjendebu og avslutning på Torfinnsbu. Pga relativt sen frokost på Gjendebu hadde vi litt dårlig tid på å rekke ferga, så vi prøvde å være effektive. Planen var traversering av Slettmarkhøene. Opp til Nørdre var det lett klyving via direktevarianten. Deretter kryssing av en del snøfelt (fortsatt mye snø i fjellet) bort til hovedtoppen. Her kom vi inn i tett skodde. Ut sørryggen var det langt mer luftig enn jeg kunne huske, og pga tåkevått fjell ble det ikke enklere. Dette tok sin tid, men vi kom oss bort til den sørligste toppen på trygt vis med tausikring og en rappell. Etter sørtoppen fulgte vi snøflanker ned i dalen mot sørøst før det ble hurtig marsj ut Langedalen til Torfinnsbu. Vi rakk ferga.

Map    

Mesmogtinden og Langedalstinder

Date:
07.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:28h
Distance:
19.5km

Føringstur for Terje. Start fra Torfinnsbu og gikk til Gjendebu via Langedalstindene og Mesmogtinden. Tøff klatring opp sørsida på Langedalstinden. Flere valgmuligheter her, men vi klatret opp et ganske blankt sva-/veggparti rundt grad 4-5, 2-3 korte taulengder før terrenget la seg. Opp til Mesmogtinden forserte vi også et parti som var greit å sikre med tau. Alternativet var en omgåelse langt ut til høyre, men da måtte vi krysse et bratt snøfelt. Fulgte breen ned til Svartdalen etterpå.

Map    

Kremruta 2022

Date:
20.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
99.4km

Føringstur for Terje, Jarle, Jan Magne og Ivar Arne over Kremruta i Jotunheimen. En ferd over fem dager innom hytter og topper. Hadde full klaff med vær og føre alle dager! Dag 1: Sletthamn-Gravdalstinden-Skogadalsbøen (selvbetjent, men oppussing så fikk kjøpt øl!) Dag 2: Skogadalsbøen-Langeskavltinden-Fondsbu Dag 3: Fondsbu-Høgbrøthøgde-Mjølkedalstinden-Olavsbu Dag 4: Olavsbu-Skarddalstinden-Langvasshøe-Leirvassbu Dag 5: Leirvassbu-Geite-Killingen-Sokse østtopper-Sletthamn

Map    

Smultringruta Jotunheimen

Date:
05.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
125.3km

Føringstur over "Smultringruta" i Jotunheimen med fire faste gjester. Nydelig ferd gjennom Jotunheimen med litt vær, men også en del sol. Dag 1: Heimdalsmunningen-Munken-Vestre Kalvehøgde-Torfinnsbu Dag 2: Torfinnsbu-Slettmarkhøe S3-Gjendebu Dag 3: Gjendebu-Store Hellstugutinden-Spiterstulen Dag 4: Spiterstulen-Storglupen-Glitterbekken-Glitterheim (Plan A var over Glittertinden) Dag 5: Glitterheim-Russvatnet-Russtangen (Plan A var over Nautgardstinden). Ble skiseil med vindsekk over vannet.

Map