Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Føringstur mot Koldedalsbreen

Date:
29.09.2018
Characteristic:
Hillwalk

Vetle Hovden

Date:
28.09.2018
Characteristic:
Hike

Rusletur opp fra England og opp på Vetle Hovden med Ida og hundene (Akita og Aila). Flott utsikt og høstens første bål som tok litt tid å få fyr på etter mange dager med regn.

Map    

Tindevegledersamling i Ura

Date:
20.09.2018
Characteristic:
Alpine climbing

Tindevegledersamling i Ura ovenfor Ulsåk i Hemsedal. Temaet var styrker og svakheter ved korttauing i føringssammenheng. Fikk belyst en del her, og kanskje først og fremst begrensningene. I tillegg pratet Marius Olsen en del om ulike typer slynger, tau og fibermaterialer til bruk på standplass og sikring.

Joggetur i Hemsedal

Date:
19.09.2018
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:17h
Distance:
10.9km
Map    

Nortind - alpin tindeferd veglederkurs i Romsdalen

Date:
11.09.2018
Characteristic:
Alpine climbing

Den 11.-18. september var det duket for årets siste kurs med Nortind kull 17, nemlig veglederkurs i alpin tindeferd i Romsdalen ved veglederne Nils Nielsen og Leif Inge Magnussen. Vi hadde base på Åndalsnes Vandrerhjem og fikk en fin uke med mye læring, både ute og inne i all slags vær. Hvorfor/Hvordan: Kurset skal kvalifisere for vegledning i tråd med Norsk og Alpin friluftslivstradisjon med en særlig betoning av: føringsmetoder og kurs på lavlandsklippe og i alpint terrengvegledning som arbeidsmåte (taulaget/gruppen)lederen og lederskapdet forebyggende arbeidet (klatremiljøet/publikum)friluftsliv og naturverd (naturansvar)oppbygging av kursinnholdkameratredning Tirsdag 11de Presentasjonsrunde og samtaler inne vedrørende veglederrollen og friluftslivsdidaktikk. Onsdag 12de Kameratredningsdag >>>

Map    

Klatreferie i Ceüse

Date:
05.09.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
12.1km

Tilbragte en liten uke i Ceüse i Frankrike på klatreferie sammen med Øystein. Ble mange gode dager på cragget med en times innmarsj fra Camping Guerins. Kvalitetsklatring oppe i høyden. Hadde også en joggetur til Tete Grosse og toppen av Ceüse-platået. God sti opp via vest og retur i østsida (litt brattere og med luftig). Mista stien ved et par anledninger i østsida, men ellers gikk det ganske greit. Takk for fine dager på tur, Øystein!

Map    

Tete Grosse

Date:
03.09.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.4km

Hviledag fra klatringa i Ceüse og joggetur sammen med Øystein til en topp like sørøst for Gap. Løp ganske kjapt opp skibakken til toppen av Tete Grosse, og hadde en god pause der oppe. Fine stier, og en del kuer på beitet. Flott utsikt. Sprang en litt annen rute ned igjen. Ble bading etterpå i Lac de Serre-Poncon.

Map