Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Gryvla og Fyljomsnuten

Date:
29.10.2023
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h
Distance:
10.2km

Tur fra hytta i Åmotsdal med Endre, Øyvind og Bjørn-Even. Gikk opp til Gryvla og videre til Fyljomsnuten før vi gikk tilbake via Kasleroi. Ble en bratt variant opp til Fyljomsnuten, men det gikk på håret. Dessverre lavt skydekke i dag også, men koselig landskap med gode venner.

Map    

Båltur i Åmotsdal

Date:
28.10.2023
Characteristic:
Hike
Duration:
6:21h
Distance:
10.3km

Tur fra hytta i Åmotsdal med Morten, Anne, Bjørn-Even, Endre og Øyvind. Gikk rundt Snofonnskarnuten og videre til Brattestaulnuten før vi fortsatte bratt ned til Finnebutjønni. Grillet bål ved Tjovesundtjønni en god stund. Morten og Anne valgte å gå direkte tilbake til hytta mens vi andre tok en litt lenger runde om Berstaulnuten og Fugleskornuten før vi vendte tilbake i duskmørket.

Map    

Furufjellet

Date:
27.10.2023
Characteristic:
Hike
Duration:
1:16h
Distance:
3.7km

Oppvarmingstur før hyttetur i Åmotsdal med Bjørn-Even, Endre og Øyvind. Dessverre lavt skydekke som hindret sikten. Fin sti fra Langlim og opp mot toppen. Kan være vanskelig å finne enkelte plasser, så lurt med GPS-track. Fullt av store rimkrystaller på toppen.

Map    

Gunnarstaulnuten

Date:
04.09.2016
Characteristic:
Hike

Tur med familien fra hytta ved Geitenuten. Fulgte sti til Snofonnskaret som hadde begynt å gro igjen. Hadde med hekkesaksa og fikk trimmet stien litt. Etter Snofonnskaret dreide vi vestover til Kroktjønnuten før vi fortsatte nordover til Gunnarstaultjønni og opp på Gunnarstaulnuten. Jeg tok et løpedrag opp fra vannet og fikk kjenne syra på slutten! Nydelig vær og fantastisk utsikt. Fine høstfarger også. Returen gikk vi rett øst til vi møtte på stien mellom Lysthus og Snofonnskaret. Herfra samme veien tilbake til hytta. Etter litt mat og kos på platningen pakket vi sammen og reiste hjem til Asker.

Map    

Kvassfjell

Date:
03.09.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
5:00h

Familietur til hytta i Åmotsdal med mamma, pappa, Synne og Bjørnar + Aiax. Etter å ha ryddet og klippet stien mellom hytta og bilen kjørte vi til Fossheim og parkerte der. Derfra fulgte vi Skardsvegen over mot Svartdal. Dreide til høyre ved Bitustaul og fyrte bål ved Hasletjønn der vi også grillet pølser. Etterpå gikk vi opp på Kvassfjell. Kupert topp som strekker seg over tregrensa og byr på fantastisk utsikt! Var her også i 2005, så gøy å komme tilbake. Var litt vanskelig å finne noen sti opp hit fra Hasletjønn, men forsøkte å holde oss i søkkene for det meste. Fant til og med ei og annen overmoden molte. Retur samme vei som fram.

Map    

Joggetur til Gryvla

Date:
03.09.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:45h

Morgenjoggetur fra hytta ved Nedre Geitnuten før frokost. Sprang med jevn jogg opp på Gryvla med hunden Aiax på 21min 19sek, noe som er ny familierekord med kun noen få sekunders margin i forhold til Onkel Halvor sin tid som har fått stå i fred en del år. Flott utsikt fra toppen, blir aldri lei den! Aiax fikk løpe fritt på returen og vi tok også en avstikker oppom Geitenuten.

Map    

Fugleskornuten - desember på sitt beste

Date:
20.12.2014
Characteristic:
Backcountry skiing

I dag var det på tide å reise hjem igjen fra hytta i Åmotsdal. Det blåste temmelig friskt ute, så tankene om en siste tur opp på snaufjellet ble skrinlagt. Alternativet ble en skogstopp, nemlig Fugleskornuten, 940-toppen nord for Nystaulnuten. Etter å ha vasket oss ut av hytta karret vi oss ned i løssnølia til Ræpeli. Her la vi fra oss to sekker, og planen var å ta en rundtur til toppen herfra. Jeg fant ut at jeg hadde glemt igjen kortfellene på hytta, så jeg fikk klare meg uten det på denne turen. Fulgte et gjenblåst scooterspor forbi Nedre Stakkstaulli og gjennom skaret til myra 300 m lenger vest. Her forlot vi sporet og fulgte et naturlig myrdrag og søkk sørover ca. 600 meter. Heretter gikk vi rett på Fugleskornuten. Noen bratte bakker, så hadde vært kjekt med feller >>>

Map    

Hustrig vær over Gryvlun

Date:
19.12.2014
Characteristic:
Backcountry skiing

Endelig, etter fire års fravær var det godt å komme tilbake til hytta ved Åmotsdal i Seljord. En utrolig deilig plass hvor man virkelig finner sjeleroen i en hektisk hverdag. Jeg fikk med meg Øyvind Br og Bjørn-Even, og etter en sen avgang fra Asker var vi framme rundt halv elleve på kvelden. Vi parkerte i krysset ved Sletteva og var overrasket over at det var brøytet helt inn hit. Vanligvis parkerer man vinterstid på Kopperobakken en kilometer lenger sør. Det skulle vise seg i ettertid at vinterbrøytinga vanligvis ikke går lenger enn dit, fortsatt... Anmarsjen til hytta ble et kapittel i seg selv. Føret var vinterlig med en snau meter med snø i terrenget bestående av bunnløs pudder. Krevende å ta seg fram i. Jeg presterte å gå feil i krysset ved Geiterov, og trodde at vi >>>

Map    

Perfekt tur til Brattefjell

Date:
12.12.2010
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
9:00h
Distance:
26.0km

Både jeg og Øyvind fikk oss en god dose etterlengtet søvn natt til søndag, dagen etter turen til Knurrlinatten . Vi var litt bekymret siden det snødde da vi la oss, men nå var det stjerneklart ute og ikke en sky å skimte fra hyttas rimete ruter! Ingenting er bedre enn å våkne til godvær. Etter å ha fyrt i peisen og kost oss med frokost så vi noe som lyste på myra utenfor hytta, det var Alexander som kom. Han hadde kjørt helt fra Tønsberg (2 ½ timer) og gått 45 minutter inn til hytta allerede denne morgenen, friskt gjort! Ikke lenge etter var alle klare for tur, målet var Brattefjell. Jeg har ikke vært på denne toppen siden sommeren 1999, så det skulle bli kjekt med et gjensyn. I bakken ned mot Kasleroi, eller ”Castle Roy” som vi ofte kaller staulen fikk turen en dramatisk start. På grunn >>>

Map     3 comments

Vindfull og koselig tur til Knurrlinatten

Date:
11.12.2010
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:45h
Distance:
6.5km

Etter lang tids planlegging ble det endelig avviklet en tur til Åmotsdal i Telemark. En hyttetur der jeg skulle få vise frem området jeg selv har gått mang en tur som liten gutt. Som mange vet er det alltid noen det ikke passer for, så det endte opp med at jeg og Øyvind reiste oppover tidlig lørdag formiddag. Klokka var ikke mer enn snaut 12 da vi ankom Kopperobakken, vinterparkeringsplassen på veien inn fra Fossheim. Med andre ord hadde vi tid til å ta oss en liten fjelltur før vi gikk inn til hytta. Valget falt på Knurrlinatten, en topp som jeg faktisk aldri har vært på, så dette skulle bli interessant. Vi fulgte scootertråkk langs veien inn til staulen Vetrhus som ligger idyllisk til med utsikt over kuperte nuter og heier med et teppe av trolske grantrær over seg. Herfra bar >>>

Map