Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Skogadalsbøen-Koldedalen

Date:
16.08.2022
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:37h
Distance:
15.4km

Føringstur for Terje. Kom til Skogadalsbøen kvelden før etter tur over Sagitraversen. Denne dagen skulle vi tilbake til bilen i Koldedalen og hadde planer om å få med oss Stølsnostindene. Uheldigvis var det mye vind og nedbør denne dagen som gjorde at vi valgte å stå over toppstøt og heller gå mer eller mindre direkte til Koldedalen, men via Skarbotnen og Smoget.

Map    

Mjølkedalspiggen og Sagi

Date:
15.08.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:32h
Distance:
21.9km

Føringstur for Terje over Mjølkedalspiggen og Sagi. Start i Koldedalen og avslutning på Skogadalsbøen. Skikkelig tåkete fra toppen av Uranosbreen. Var krevende å finne riktig oppstning fra Mjølkedalsbreen og opp mot Mjølkedalspiggen. Rota litt og måtte faktisk fram med tauet en kort passasje. Sikret opp til Mjølkedalspiggen fra øst og firte Terje ned det bratte parti vest for toppen. Deretter grei vandring bort til Søre Sagi. Ryggen ut til Nørdre er som kjent svært utsatt og luftig. Sikret to taulengder (med 30-meterstau) over det mest krevende partiet. Terje var helt i ekstase! I grunn godt at vi skulle fortsette traversen og ned til Skogadalsbøen i og med at det er verre å klatre dette stykket andre veien. Traff perfekt med middagsserveringen på Skogadalsbøen.

Map    

Semeltinden og kødden

Date:
28.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:45h
Distance:
22.9km

Føringstur til Semeltindene og "Semelkødden" for Terje. Gikk fra Gjendebu og opp til Semeltinden via sørryggen. En artig variant. Mye ur oppover, men etter hvert smalnes ryggen av og det blir enda brattere. Sikret et par-tre taulengder med bratt klyving (grad 2+). Etter dette rundet vi ut i høyre side og sikret en lengde (30-meterstau) opp på Semelkødden. Tidligere på sommeren ligger det mer snø her, men gikk greit uten isøks nå. Retur fra hovedtoppen gikk ned i vestsida. Enkelte varder, men ikke noen sti før vi var nede i dalen.

Map    

Mesmogtinden og Langedalstinder

Date:
07.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:28h
Distance:
19.5km

Føringstur for Terje. Start fra Torfinnsbu og gikk til Gjendebu via Langedalstindene og Mesmogtinden. Tøff klatring opp sørsida på Langedalstinden. Flere valgmuligheter her, men vi klatret opp et ganske blankt sva-/veggparti rundt grad 4-5, 2-3 korte taulengder før terrenget la seg. Opp til Mesmogtinden forserte vi også et parti som var greit å sikre med tau. Alternativet var en omgåelse langt ut til høyre, men da måtte vi krysse et bratt snøfelt. Fulgte breen ned til Svartdalen etterpå.

Map    

Kremruta 2022

Date:
20.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
99.4km

Føringstur for Terje, Jarle, Jan Magne og Ivar Arne over Kremruta i Jotunheimen. En ferd over fem dager innom hytter og topper. Hadde full klaff med vær og føre alle dager! Dag 1: Sletthamn-Gravdalstinden-Skogadalsbøen (selvbetjent, men oppussing så fikk kjøpt øl!) Dag 2: Skogadalsbøen-Langeskavltinden-Fondsbu Dag 3: Fondsbu-Høgbrøthøgde-Mjølkedalstinden-Olavsbu Dag 4: Olavsbu-Skarddalstinden-Langvasshøe-Leirvassbu Dag 5: Leirvassbu-Geite-Killingen-Sokse østtopper-Sletthamn

Map    

Smultringruta Jotunheimen

Date:
05.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
125.3km

Føringstur over "Smultringruta" i Jotunheimen med fire faste gjester. Nydelig ferd gjennom Jotunheimen med litt vær, men også en del sol. Dag 1: Heimdalsmunningen-Munken-Vestre Kalvehøgde-Torfinnsbu Dag 2: Torfinnsbu-Slettmarkhøe S3-Gjendebu Dag 3: Gjendebu-Store Hellstugutinden-Spiterstulen Dag 4: Spiterstulen-Storglupen-Glitterbekken-Glitterheim (Plan A var over Glittertinden) Dag 5: Glitterheim-Russvatnet-Russtangen (Plan A var over Nautgardstinden). Ble skiseil med vindsekk over vannet.

Map    

Diagonalruta Jotunheimen #1

Date:
31.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
78:29h
Distance:
87.7km

Føringstur over "Diagonalruta" i Jotunheimen med fast gjeng på seks gjester. En fire dagers ferd gjennom Jotunheimen fra hytte til hytte og oppom topper undervegs. Dag 1: Gjendesheim-Rasletindbreen-Vestre Kalvehøgde-Torfinnsbu (Valdresflya hadde akkurat ikke åpnet). Dag 2: Torfinnsbu-Søre Svartdalspiggen-Gjendebu. Dag 3: Gjendebu-Søre Hellstugubreahesten-Spiterstulen (Plan A var Store Hellstugutinden). Dag 4: Dagstur og pudderkjøring i Eventyrisen (Plan A var over Galdhøpiggen og ned til Elveseter). Deretter taxi tilbake til Gjendesheim.

Map    

Semelholstraversen

Date:
13.08.2021
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:26h
Distance:
16.6km

Føringstur over Semelholstraversen med Terje og Ivar Arne. Rundet Nørdre i vestsida og tok på tauet etter at vi hadde kommet inn på ryggen og det bratnet til mot Vestre. To utfiringer etter Vestre før den siste vanskelige taulengden opp til Store. Taulag ned breen, men i nedre halvdel var det blåis slik at vi kunne ta av tauet. Måtte forsere et parti med fjell der vi tok av og på stegjerna. Litt trist at breene smelter så fort. Hustrig vær siste stykket tilbake til Leirvassbu der god middag ventet på oss.

Map    

Knutsholstinden via Knutsholet

Date:
27.06.2021
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
12:15h
Distance:
19.4km

Tur med Nortind kull 17 på vårt avsluttende alpekurs. Vi ankom Gjendebu kvelden i forveien og fant ut at vi kunne leie kanoer (2 stk) og robåt (1 stk) da vi hadde planer om å gå Store Knutsholstinden via Knutsholet. Det var helt genialt for å slippe en kronglete marsj langs Gjende. Begynte grytidlig neste morgen (kl. 05:00) og padlet oss over vannet til utoset der elva fra Knutsholet kommer ut. Var en fin sandstrand til å komme i land der. Padleturen tok snaue 45 minutter. Videre grei marsj opp langs vestsiden av elva opp til Knutsholet. Enkelte plasser var det til og med antydning til et tråkk. Turen opp fra Knutsholet startet med brevandring. Her er det i grunn kun vanlig snø i vestkanten om man ønsker å vente med å ta på tauet. Videre var det et parti med litt løs klyving i >>>

Map    

Kremruta 2021 #2

Date:
22.04.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
86.1km

"Kremruta" i Vest-Jotunheimen, andre runde med nok en flott gjeng som har gått Høgruta tidligere. Overnatting på selvbetjeningshytter som var forhåndsbooket for kun oss. Denne gangen forløp turen slik: Dag 1: Krossbu-Gravdalstinden-Skogadalsbøen. 21 km. 1100 hm. 6,5 timer. Dag 2: Krossbu-Uranostinden-Mjølkedalspiggan-Olavsbu. 26 km. 2180 hm. 10t 10min. Dag 3: Store Rauddalseggje fra Olavsbu. 15 km. 1230 hm. 6t 50min. Dag 4: Olavsbu-Sokse-Krossbu. 23 km. 1610 hm. 8 timer. Været var litt skiftende, men bra nok til å gå på tur. Det ble stort sett bedre for hver dag som gikk. Hadde en bonustur dagen etter dette med en kremtur i kremvær til toppen av Galdhøpiggen . Takk for turen! :)

Map