Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Diagonalruta Jotunheimen #1

Date:
31.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
78:29h
Distance:
87.7km

Føringstur over "Diagonalruta" i Jotunheimen med fast gjeng på seks gjester. En fire dagers ferd gjennom Jotunheimen fra hytte til hytte og oppom topper undervegs. Dag 1: Gjendesheim-Rasletindbreen-Vestre Kalvehøgde-Torfinnsbu (Valdresflya hadde akkurat ikke åpnet). Dag 2: Torfinnsbu-Søre Svartdalspiggen-Gjendebu. Dag 3: Gjendebu-Søre Hellstugubreahesten-Spiterstulen (Plan A var Store Hellstugutinden). Dag 4: Dagstur og pudderkjøring i Eventyrisen (Plan A var over Galdhøpiggen og ned til Elveseter). Deretter taxi tilbake til Gjendesheim.

Map    

Veofjellet

Date:
30.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:16h
Distance:
16.0km

Observasjonstur for Snøskredvarslingen til Veofjellet. Gikk nokså fort fra Veolia parkering. Lite snø på fjellet, men akkurat nok til å snirkle seg fram med litt bæring noen få steder. Vind og kaldt på toppen, men faktisk litt fin snø med ferskt innblåst i nedre del av østsida.

Map    

Høgruta Jotunheimen vest-øst

Date:
24.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
99:35h
Distance:
76.9km

Høgruta Jotunheimen fra vest til øst. Første natt på Gjendesheim, deretter transport til Leirdalen der ferden startet. Vi var noe uheldige med forholdene. Mye vind og lite sikt gjorde til at vi ikke fikk så mange 2000-meterstopper. I tillegg ble det en dag værfast på Glitterheim. Heldigvis hadde vi vinden mye i ryggen, spesielt godt siste dagen. Turen ble avsluttet på Russtangen før vi ble skysset tilbake til Gjendesheim.

Map    

Langedalsbreen og hundeslede

Date:
20.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
9:07h
Distance:
53.4km

Husky & ski - det ville ekstra. Hundekjøring og alpin skitur. Dagens tur gikk med hundespann fra Gjendesheim, over Gjende til Gjendebu. Derfra skitur opp til Langedalsbreen, oppunder Slettmarkhøe. Hadde et håp om at vestavinden ikke hadde tatt like hardt der oppe. Det stemte delvis, men vi fikk noen fine svinger innimellom på vei ned igjen til hundene som ventet ved Gjendebu. Deretter tilbake til Gjendesheim.

Map    

Saukampen og hundespann

Date:
19.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
8:19h
Distance:
39.9km

Husky & Ski - det ville ekstra. Artig konsept med hundekjøring kombinert med alpin skitur. Av hensyn til mye vind rundt Gjendesheim ble dagens tur i området rundt Tesse med start fra Jotunheimen Husky Lodge på Randsverk og turmål Saukampen. Gikk effektivt inn til Brimi Sæter med hundespann. Derfra gikk det greit opp til Saukampen. En del vind oppe på selve toppen. Ikke mye snø på fjellet, men fikk satt noen fine svinger her og der. Møtte Øyvind, Helene og hundene nede på Fuglesætermyrin, så fikk vi skyss tilbake igjen til husky lodgen.

Map    

Rundabranden

Date:
18.03.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
0:46h
Distance:
4.9km

Fin rundtur med Rune til Rundabranden. Gikk opp fra Goksøyr. Jeg fortsatte med å jogge langs stien sørover til Rundasundet.

Map    

Vestryggen på Jønshornet

Date:
16.03.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:07h
Distance:
12.0km

Tur med Rune fra Barstaddalen. Kjørte fram til 300m før Melbøsætra. Gikk stort sett på ski derfra, men måtte av med skia på enkelte av bekkekrysningene. Opp til Nyfjellet måtte vi av med skiene og hadde dem på sekken resten av veien til bakken opp mot Rametinden. Kraftig vind denne dagen som gjorde turen mer utfordrende enn vi hadde håpet. Etter hvert smalnet vestryggen til Jønshornet av. Morsom, luftig og lett ryggtravers. Mye opp og ned som gjorde terrenget komplekst og artig. Brukte tau tre-fire plasser, men ikke vanskelig klatring. Fra vi kom inn på stien fra Molladalen forserte vi et kort, luftig parti før siste bratte snøflanken til toppen av Jønshornet. Ikke mye plass på toppen! Ned nordryggen gikk det greit, men fint å ha isøks og stegjern i dag. På med skiene fra >>>

Map    

Skårasalen fra Skår

Date:
15.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:04h
Distance:
16.4km

Tur med Rune. Vi fikk båtskyss til Skår og gikk oppover Litle Skårdalen, motsatt vei av det de fleste andre gjør. Gikk på ski fra ca. 200 moh. Sti fra Skår og bort til Litle Skårdalen. Var nokså isete fra sadelen i toppen av dalen og opp til Skårasalen. Kjørte nokså direkte ned igjen til Kvistaddalen. Kom oss forbi det mest isete partiet, men fra og med 1150 fant vi fin slusj. Gikk fort ned Kvistaddalen til Kvistad der den andre bilen stod parkert.

Map    

Sørryggen på Kolåstinden

Date:
14.03.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:07h
Distance:
11.4km

Klatretur med Rune opp sørryggen på Kolåstinden. Fin rangletur med ski på sekk. Litt rusten vinterklatreform, men vi kom oss opp. På tørt fjell er det nok ikke særlig mer vanskelig enn grad 4. Vi klatret rundt 9 taulengder, inkludert en rappell på 30 meter (slynge rundt stor toppnabb). Fulgte stort sett ryggen, men omgikk litt ut til venstre noen steder, også i toppen, men sikkert annerledes på tørre forhold på sommeren. Returen gikk fint, men ikke akkurat silkeføre. Takk for turen!

Map     2 comments

Innfjordskarven

Date:
13.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:28h
Distance:
10.5km

Føringstur til Innfjordskarven. Parkerte på en liten p-plass ved avkjørselen til Set. Bærte skiene 100 høydemeter før vi tok dem på. Gikk langs traktorveien til krysset mot Setsetra. Herfra bar det rett opp mot toppen via østryggen. Litt hardt og isete i toppen, men kom oss opp uten å ta på skarejerna. Nedkjøring i sørøstflanken. Fin og myk slusj etter å ha forsert de første hundre høydemeterne. Artig kjøring helt ned igjen langs veien.

Map