Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Båltur ved Sota Sæter

Date:
28.03.2020
Characteristic:
Backcountry skiing

Båltur ved Sota Sæter sammen med Ida, Aud og Thomas (3 år). Grillet ostesmørbrød :)

Map    

Stolhyrna i Skjerdingsdalen

Date:
26.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:19h
Distance:
8.9km

Hadde egentlig planer om en skitur i Grasdalen, men i og med at det ikke var brøytet i parkeringslomma her måtte jeg ty til plan B med Skjerdingsdalen. Kjørte fra Skjåk og skyfri himmel til overskyet og tåke på toppene i Stryn. Litt teit, men jeg krysset fingrene for at skyene ville forsvinne iløpet av turen. Parkerte i ei lomme på utsiden av Grasdalstunnelen. Planen ble å gå mot Stolhyrna. Startet turen uten feller og kjørte ned til brua over Skjerdingsdøla. Videre på med feller. Hadde kommet mye snø de siste dagene, og med plussgrader under 1200 moh gjorde det snøen nokså tung å brøyte i. Svetten silte, og det var varmt og klamt i luften uten et vindpust. Fulgte en ryggformasjon oppover mot Stolhyrna for å holde meg på trygg avstand fra de bratte hengene rundt denne østvendte >>>

Map    

Veslesætre

Date:
24.03.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:58h
Distance:
6.7km

Joggetur med hundene fra Aursjovegen på leting etter buldresteiner langs. Fant noen, men de var ikke spesielt høye. Sprang også opp til Veslesætre. Litt mer snø der oppe. Fulgte stien ned igjen.

Map    

Sætreskarsfjellet

Date:
21.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:13h
Distance:
5.9km

Skitur med Ida og Aud mot Sætreskarsfjellet. Nydelig vær med sol, vindstille og lave temperaturer. Fulgte skispor etter folk som hadde vært der tidligere på dagen. Hele flanken øst for Grasdalsbreen hadde ligget i le for vinden og bød på nydelig urørt løssnø. Planen var egentlig å gå helt opp til Skjerdingsdalsbreen og kjøre ned mot Grasdalsvatnet, men tiden gikk og det ble litt for langt utpå dag. Gikk i jevnt og rolig tempo opp til pkt 1517. Møtte to andre som var ute på tur. Da vi skulle renne ned hadde det akkurat blitt skyggen i øvre deler av flanken på tur ned igjen. Litt irriterende... Men nydelig snø! Ida var veldig fornøyd med nye toppturski. Takk for turen! :)

Map    

Horrungen i Skjåk

Date:
20.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:10h
Distance:
18.9km

Våknet til en nydelig dag i Skjåk. Ifølge værmeldingen skulle det skye til utover dagen, så skulle det bli noen topp i godvær måtte jeg velge de lette randonnéeskiene mine... Parkerte ved Randen der det var skiltet i retning Krossen. Ser andre har parkert i ei lomme noen hundre meter lenger øst ved Skrinde. Usikker på hva som er best. Bar skiene ca. 100 høydemeter oppover langs traktorveien før jeg kom på snø. Skareføre omtrent opp til tregrensa. Greit å følge traktorveien opp til Høyvelia, og deretter langs sti mot Døktahytta. Litt tett og bratt noen meter gjennom skogen før det åpnet seg. Slak helning i retning Døktahytta. Flott utsyn videre i retning Horrungen. Spesielt Nerhorrungen var flott å se på med sin utoverhengende skavl mot øst. Greit å holde litt avstand >>>

Map    

Åsen rundt

Date:
19.03.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:20h
Distance:
23.7km

Fin langrennstur langs Åsen rundt løypa. Litt vanskelige smøreforhold ifht forskjell mellom sol- og skyggesider. Måtte smøre om flere ganger.

Map    

Uppnosi skogskjøring

Date:
18.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:47h
Distance:
7.2km

Det var kommet en del nysnø i området, så ville prøve å kjøre ned skogen på nordsida av Uppnosi. Det er flere linjer som er aktuelle her. I dag kjørte jeg ned noen av de bratteste. Startet fra parkeringen ved stadion i Botn. Litt vanskelig å finne parkering på andre siden av elva. Gikk opp skogen i retning Uppnosi, blant annet forbi en mast. Flere steder er det glissent nok til å renne ned langs skogen. Etter å ha kommet opp på snaufjellet fortsatte jeg i retning Pollkyrkja et lite stykke før jeg slapp meg ned igjen i skogen. Flott løssnøkjøring under tregrensa. Høyere oppe var snøen vindpakket. De første 150 høydemeterne var veldig fine. Under dette ble det markant brattere og tidvis noe tett skog. Med dagens forhold og mye løssnø var det likevel artig. Har sett nedenfra >>>

Map    

Framrustehovden

Date:
16.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:10h
Distance:
10.1km

Topptur til Framrustehovden i Skjåk. Gikk fra parkeringen ved stadion i Botn. Det viste seg at man kan kjøre et lite stykke lenger opp langs veien og parkere, noe som er mer hensiktsmessig om man vil gjøre denne turen. På returen havnet jeg på dette sporet. Nokså slakt i begynnelsen til man kommer opp i et åpent hogstfelt. Øverst i hogstfeltet fulgte jeg sporadiske merkesløyfer gjennom skogsbeltet før jeg var oppe på snaufjellet. Videre er det jevnt kruseterreng til toppen av Framrustehovden. Bratt dersom man går rett på toppen, så jeg rundet den i sør. Kjølig på toppen, så det tok ikke lang tid før jeg var klar for returen. Fin krusekjøring i lett og mjuk fokksnø hele veien ned igjen.

Map    

Bråtååsen

Date:
16.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
0:49h
Distance:
5.2km

Kveldsskitur med hundene. Gikk opp langs høyspentlinja i Bråtååsen. Kunne parkert litt lenger opp enn det jeg gjorde. Akkurat litt for slakt til at det er gøy å kjøre ned igjen langs denne høyspentlinja med randonnéeski. Returnerte tilbake langs bilveien (som ikke brøytes på vinteren) for å få en rundtur.

Map    

Storehaugfjellet båltur

Date:
14.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:02h
Distance:
8.2km

Båltur i retning Storehaugfjellet med Ida. Gikk omtrent opp til tregrensa før vi snudde pga skiføret.

Map