Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Store Trolltinden (dag 2)

Date:
13.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:45h
Distance:
7.4km

Etter en natt på Store Trolltinden med deltakere fra 71 grader nord var det nå tid for utmarsj til Trollstigen. Fordelte oss i tre grupper i det første partiet ned den løse renna fra toppen. Hadde en utfiring og noen partier med gelendertau for sikkerhetens skyld. Resten av turen gikk rimelig kjapt unna. Havnet litt for langt nedi ura før Stabbeskaret. Bedre å holde høyere oppe.

Map    

Store Trolltinden (dag 1)

Date:
12.08.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
15:18h
Distance:
7.0km

Kanskje en av de mest spektakulære og komplekse klatreetappene i 71 grader nord sin historie. Opp nordøstryggen på Store Trolltinden. Start kl. 05.30 fra Soggemoen med fem deltakere, seks fra crew og seks fra sikkerhet. Totalt 17 mann som skulle klatre opp til Store Trolltinden med overnattingsutstyr for en natt på toppen. Videre ned til Trollstigen neste dag. Dette ble en fantastisk dag med mange flotte TV-øyeblikk. Flott solnedgang på toppen og overnatting under åpen himmel. Alt gikk på skinner slik som det skulle, og nedriggen gikk mer effektivt enn forventet.

Map    

Store Trolltinden rigging

Date:
10.08.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
13:55h
Distance:
14.2km

Riggedag av nordøstryggen på Store Trolltinden. Jeg, Anders Steen og Knut Horvei fikk god bærehjelp av Bjørn Kruse og Colin Thornton fra Trollstigen til Store Trolltinden. Herfra rigget jeg, Anders og Knut faste tau hele ruta på nordøstryggen. Ble i alt 11 taulengder klatring opp ryggen, en traverslengde og en utfiring via en styringsforankring fra Nordre Trolltinden. Var effektive i riggingen og rakk ned til Soggemoen før det ble mørkt. Fikk skyss opp igjen til Trollstigen av Matti Bernitz som møtte oss med brus og chips. Takk Matti! :) Pizza på Andebu etterpå.

Map    

Bispen sydryggen

Date:
11.07.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
5:24h
Distance:
5.9km

Føringstur under Norsk Fjellfestival mot Bispen via sydryggen. Plan B pga vær/forhold da opprinnelig plan var Kvanndalstinden. Gikk sammen med Lars Martin. Jeg hadde to gjester jeg hadde med på Romsdalshornet i fjor.

Map    

Romsdalshornet

Date:
14.07.2019
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:17h
Distance:
4.6km

Føringstur til Romsdalshornet via nordveggen i forbindelse med Norsk Fjellfestival. Førte sammen med Håkon Vego denne dagen og fikk god beta på ruta. Tross duskregn kom alle til topps og fikk se Trolltindane over skyene!

Map    

Vengetindtraversen via breen

Date:
13.07.2019
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:56h
Distance:
11.2km

Føringstur over Vengetindtraversen via breen på østsida (noe mindre kompleks variant) i forbindelse med Norsk Fjellfestival. Gikk sammen med en guide som heter Miroslav. Grei gåing opp til breen før sørtoppen (først forsering av rasutsatt parti i starten - bruk hjelm, og et et bratt snøfelt). På med tau over breen opp til sørtoppen. Herfra luftig traversering både langs, på venstre side og på høyre side av ryggen. Luftig, men ikke vanskelig. Da vi kom til breen fulgte vi denne før vi trakk bratt opp i skaret mellom Lille og Store Vengetinden. Måtte klatre forbi et klippeparti før vi kom opp i selve snørenna. Strakk en lang taulengde opp dit. Opp til Store Vengetinden fra skaret er det luftig forsering av Galleriene før lett klatring til topps. Deretter ned igjen normalruta. >>>

Map    

Dronninga vippesteinen

Date:
12.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
10:19h
Distance:
11.7km

Føringstur til Dronninga (vippesteinen, nordtoppen) under Norsk Fjellfestival. Nokså krevende fjelltur. Et par luftige passasjer. Vi fulgte også et snøfelt på slutten der vi brukte isøks. Dette omgikk vi dog på tur ned igjen. Turte ikke å gå oppå vippesteinen. Gikk greit å omgå Karitinden i vestsida på returen, men lang travers og stien forsvinner etter hvert der.

Map    

Romsdalshornet med Ida

Date:
19.06.2019
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:45h
Distance:
5.5km

Kveldsklatretur til Romsdalshornet via nordveggen med Ida. Var alene i veggen og på toppen. Gikk veldig bra, selv om Ida syntes rappelleringen var ganske spennende (men på slutten var det moro!). Takk for turen, Ida! <3

Map    

Blånebba i Romsdalen

Date:
09.03.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:02h
Distance:
7.8km

Skiføring under festivalen Romsdalsvinter. Hadde med en gruppe opp mot Blånebba fra Venjesdalen. Nydelig snø og deilig vær med sol fra klar himmel! Smil fra øre til øre. På returen tok vi en avstikker opp mot Storhesten for å få sammenhengende nedkjøring tilbake mot bilen. Velkommen tilbake til Romsdalsvinter i 2020! :)

Map    

Skarven

Date:
08.03.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:10h
Distance:
8.6km

Skiføring under festivalen Romsdalsvinter. Hadde med en gruppe på tur mot Skarven. Vi gikk ikke helt til topps pga manglende sikt, men fant god snø i skogen.

Map