Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Himingen - kremtopp på Lifjell

Date:
05.09.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:30h
Distance:
5.5km

Tur til Himingen med trivelig følge: Chris (Christian König) , Øyvindbr (Øyvind Brekke) og Mayhassen (Øyvind Mathiassen) . Parkerte ved stor p-plass på Myregvarv. Opp hit var det 70,- i bompenger, men automaten var "dessverre" ute av stand. Flott og merket sti til topps. Tørr jord og blank kvartsitt å gå på hele veien. Himingen er virkelig en kremtopp med grom utsikt som kan anbefales. I tillegg ser den stilig ut på avstand, en skikkelig tind! Kan anbefales både for store og små. Tok oss god tid til å prate og ble sittende en god stund på toppen før vi returnerte. Perfekt ettermiddagstur! Takk for turen, gutter! :-)

Map    

Heksfjell

Date:
30.10.2011
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:10h

Øyvindbr (Øyvind Brekke) har skrevet en turrapport HER

Map     2 comments

Trugetur til Gaustatoppen

Date:
29.11.2009
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
3:30h
Distance:
11.0km

Motivasjonen var litt skral i forkant av denne turen. Orket jeg å dra meg ut på alenetur enda en gang til? Ingen av kompisene hadde anledning, men nå skal de få se hva de (unntatt Finsegjengen) gikk glipp av. :-) Turen gikk til Gaustatoppen, en av mine favoritter. Kjørte fra Asker kl. 09.00 med lavt skydekke over meg, etter å ha passert Kongsberg klarnet himmelen opp, og rundt Bolkesjø kunne jeg skue utover skyhavet under meg. Hele bilturen frem mot parkeringsplassen ble en naturopplevelse i seg selv med dette fantastiske november-morgenlyset. Fjellovergangen Rjukan-Sauland var vinterstengt 200 meter etter avkjøringa mot Gaustablikk. Jeg var ikke alene om å ha Gaustatoppen (1883) som turmål, her stod det parkert 6-7 biler eid av snowboard- og randonneekjørere, klare for å pumpe pudder. >>>

Map    

Mælefjell

Date:
31.07.2007
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:45h
Distance:
21.4km

Slenger ut en ny rapport fra samme område som Skorvetoppen , nå som jeg var så godt i gang. Folk lurer kanskje på hvorfor jeg driver og legger ut rapporter fra 1-4 år tilbake i tid. Grunnen er at jeg ønsker å dele fine tidligere turer med dere, og hvis noen vurderer å gå noen av disse turene kan kanskje jeg dele mine erfaringer. Håper det går greit! Anyways… 31. juli 2008 hadde jeg, fatteren og Bjørn-Even tenkt oss på tinderangling i Jotunheimen, men grunnet Vinjerock samme tid ble det Mælefjell (1413 moh) i Seljord som ble alternativet (det var ikke konserten som var grunnen, det var været på 2000 meterne som ikke samarbeidet). Turen ble planlagt først klokken 3 på ettermiddagen hjemme i Asker, hvor skulle vi dra på tur, det ble Mælefjell! Fikk øvekjørt fram til Flatdal og opp Grunningsdalen, >>>

Map    

Ishovden

Date:
08.10.2006
Characteristic:
Hike

Tur på vei hjem fra hytta. Startet fra bommen ved Nørdsteteig og fulgte veien et stykke oppover før vi skar av til høyre på en sti. Stakk oppom østtoppen på Skinnuten/Kvammeskinnut (1021) før vi gikk ned til Ståvåtjønn. Fulgte stien på østsida av denne et lite stykke før vi gikk opp til toppen av Ishovd. Fin utsikt! Tilbake gikk vi omtrent samme vei, men skar ned til veien i Åsdalen litt tidligere på en annen sti vi fant.

Map    

Gaustaknærne

Date:
05.05.2005
Characteristic:
Ski trip

Hadde i utgangspunktet tenkt oss en skitur til Gaustatoppen denne ettermiddagen, men vi innså våre begrensninger når vinterbommen ved Bitringsnatten ikke var åpnet enda. Dermed ble det i stedet en tur til gaustaknærne. Bar skiene et stykke opp langs veien til det var nok snø til å stå på ski. Gikk først opp på Lille Gaustakne, så Store før vi returnerte.

Map    

Langtur til Vindegga

Date:
20.04.2002
Characteristic:
Ski trip

Endelig kom revansjen etter bomturen til Vindegga et år tidligere. Det var strålende vær og strålende føre denne dagen, alt lå til rette for en fin tur. Gikk på ski via Svain, opp til heim Robekk og videre opp vestryggen til toppen. Undervegs så vi en reinsdyrsflokk som sprang ved siden av oss, plutselig stoppet de opp og stirret på oss som kjøttsultne indianere, så løp dem sin vei igjen. Utsikten fra Vindegga var fin i alle retninger og en følte at man nesten kunne ta på Gaustatoppen . Denne turen var over fire mil lang uten preparerte spor i kupert terreng, så dette ble en liten bragd for meg som 11-åring.

Map    

Ingen skam å snu (Vindegga)

Date:
14.04.2001
Characteristic:
Ski trip

Vindeggen er en topp jeg i lang tid har hatt lyst å bestige. Den ser så spesiell og spennende ut fra f. eks. Gryvla . Denne påsken ble det vedtatt å forsøke oss på å komme oss dit. Det var ustabilt påskevær da vi startet fra hytta vår ved Øvre Geitenuten. I bakkene opp fra Svain fikk jeg en glissade på den harde skaren (hadde langrennsski uten stålkanter) noe som gjorde et sterkt inntrykk på meg. Heldigvis hadde jeg lært at jeg måtte hogge stavpiggen ned i snøen for å stanse. Ved Heimre Robekk ble været så dårlig at pappa og Halvor (som var mitt turfølge) besluttet å bruke fjellvettregel 8 - Vend i tide, det er ingen skam å snu. Jeg brydde meg ikke om uværet og ble svært skuffet. Da vi kom tilbake på hytta og spiste pølser hos naboen ble det raskt lagt en plan for neste bestigningsforsøk.

Map