Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

E02 - Geiterygghytta til Hallingskeid

Date:
09.05.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
14:30h
Distance:
28.5km

Geiterygghytta til Hallingskeid i rufsete vintervær og klabbeføre.

Map    

Hallingskarvet på langs

Date:
31.05.2008
Characteristic:
Ski trip
Duration:
14:45h
Distance:
50.0km

Helgen 30. mai til 1. juni dro jeg, Carl Fredrik, Bjørn-Even , pappa og onkel Halvor på tur over Hallingskarvet. Regner med at såpass mange har gått der at jeg ikke gidder å gå i detaljer. Vi dro på formiddagen 31. mai i bil opp til Ustaoset, været var bra og gjengen var optimistisk. Vel framme ved Ustaoset, pakket vi ut sakene og skia og satte oss på toget til Finse. Toget var en halv time forsinket, og vi var ikke i gang før klokken 13.30. Det ble en super tur, med en overnatting, noen toppbestigninger på veien og vi tok oss den tiden vi trengte. Overrasket ble vi over at Hallingskarvets platå virket uendelig mye lenger enn når en går Skarverennet. Det ble to nydelige dager på Buskeruds tak, med god utsikt over Hardangervidda og Skarvheimen. Føret var ikke det helt store, da et snølag hadde >>>

Map    

Over Hardangervidda på ski

Date:
28.04.2007
Characteristic:
Ski trip

Stortur over Hardangervidda med Halvor og pappa, 1. maihelga, fire dager på tur i strålende SOL! Dag 1 (Ustaoset-Rauhelleren) Nattog til Ustaoset. Gikk på ski til Store Grønenuten der vi tok en 2t lang blund på en bar lyngflekk. Var også oppom Geitsjøhovda før Rauhelleren. Tok en kveldstur til Langesjønuten der jeg sovnet i solsteiken, så pappa måtte ta en ufrivillig tur opp for å se etter meg. 8t 1055 hm Dag 2 (Rauhelleren-Stordalsbu) Forserte Langesjøen før vi stakk opp til Store Skrekken. Vært der en gang tidligere, men ikke i godvær. Videre til Lågaros der vi tok en hyggelig rast i hytteveggen. På veien til Stordalsbu var vi oppom topper som Vierhytthovdun, Vesle Gjuvsjåhovda og Storfjell. Deilig med joikakaker til middag (ble mett ja!). 8t 40,7 km 1055 hm Dag 3 (Stordalsbu-Helberghytta)

Map    

Ustetind

Date:
21.04.2007
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
4:00h

Etter å ha gått Skarverennet (mosjonsklasse fra Haugastøl) og "festet" ved Ustaoset dro jeg og Halvor videre, skøytet over Ustevatn og opp mange bakker til Ustetind. Fin utsikt. Så ned til Tuva der det var flatt, fin skøyteskare! Spiste kake der og drakk masse (2-3 liter i dag). Så raskeste vei til Haugastøl og bilen via Berhellernuten og Sløddfjorden.

Map