Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Fisketur ved Åfåttjønnin

Date:
29.07.2022
Characteristic:
Fishing

Tre dager på fisketur med Ida og svigers oppe på fjellet ved Grotli. Gikk fra parkeringsplassen i østenden av Heillstuguvatnet og opp til 1265-vannet. Her ble leiren første kvelden. Fisking og packraft på vannet. Neste dag fortsatte vi østover til Åfåttjønnin der vi etablerte ny leir. Faren til Ida brukte oter fra land og fikk en del store fisk. Siste dagen fulgte vi stien ned til bilen.

Map    

Semeltinden og kødden

Date:
28.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:45h
Distance:
22.9km

Føringstur til Semeltindene og "Semelkødden" for Terje. Gikk fra Gjendebu og opp til Semeltinden via sørryggen. En artig variant. Mye ur oppover, men etter hvert smalnes ryggen av og det blir enda brattere. Sikret et par-tre taulengder med bratt klyving (grad 2+). Etter dette rundet vi ut i høyre side og sikret en lengde (30-meterstau) opp på Semelkødden. Tidligere på sommeren ligger det mer snø her, men gikk greit uten isøks nå. Retur fra hovedtoppen gikk ned i vestsida. Enkelte varder, men ikke noen sti før vi var nede i dalen.

Map    

Knutsholstinder og Søre Nål fra Knutsholet

Date:
27.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:40h
Distance:
19.7km

Føringstur for Svein og Christian. Start fra Gjendebu. De padlet kano (leie på Gjendesheim) mens jeg padlet packraft bort til munningen av Knutsholet. Fulgte delvis svak sti opp til Knutsholet. Blåis på første breen, så vi behøvde ikke tau før vi var kommet opp til hengebreen hakket lenger oppe. En del klyving for å komme opp dit, men gikk greit uten tausikring. Her var det på med tau, stegjern og isøks. Det var isete i det bratteste partiet, så her sikret vi med taulengder for å komme oss opp. Videre var det snø helt opp til ryggen. La fra oss utstyret og tuslet opp til Store Knutsholstinden før vi fortsatte ryggen nordover til Midtre og nålene. Klatret opp den sørlige ruta på Søre Nål. To taulengder langs ryggen bort til der det blir skikkelig bratt, og en taulengde (grad >>>

Map    

Store Austanbotntinden

Date:
26.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:45h
Distance:
10.2km

Føringstur for Olav og tre andre. Hadde med Jørgen Aamot som ekstra guide. Plan A var Storen, men endret til Store Austanbotntinden pga rufsete forhold og fare for nysnø.

Map    

Store Skagastølstinden

Date:
24.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:20h
Distance:
18.2km

Føringstur til Storen med Anders og Oddbjørg. Kjekk tur med familie jeg har fra Stryn :) Vi fikk fjellet i ensom majestet denne flotte dagen.

Map    

Austanbotntindtraversen

Date:
22.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:13h
Distance:
10.4km

Føringstur for Øystein over Austanbotntindtraversen i strålende vær. Overnattet i hytta til Øystein, og etter en lang tur i går tok vi en litt senere start denne dagen. Måtte passere to taulag ved pinakkelen. Valgte å klatre direktevarianten opp til Søre Austanbotntinden som jeg ikke har klatret siden 2009. Tøff nok denne, og ofte fuktig, men i dag var det gode forhold. Takk for turen, Øystein!

Map    

Maradals- og Skagastølsryggen

Date:
21.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
12:08h
Distance:
19.3km

Føringstur for Øystein over Maradals- og Skagastølsryggen. Sprek gjest og gode forhold gjorde at vi prøvde oss på litt andre veivalg enn det jeg har gjort tidligere. Etter kryssing av Slingsbybreen fulgte vi en snøtarm direkte opp mot Nørdre Maradalstinden. Temmelig hard snø etter klarvær gjorde det nokså krevende føringsmessig. Kunne til og med sette isskruer i snøen/firnen. Måtte krysse noen sigesprekker der vi måtte ut på svaberg også, men etter hvert ble terrenget enklere og vi kom inn på kjente trakter. I stedet for å omgå Sentraltinden i sørvestsiden slik jeg vanligvis gjør prøvde vi oss på å følge ryggen direkte. Mener å ha lest at det kun var grad 3-4, men det opplevdes langt mer vanskelig. Klatringen var oppstykket i tre deler. Første del var tre korte lengder >>>

Map     4 comments

Romsdalshornet

Date:
19.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:22h
Distance:
4.3km

Føringstur til Romsdalshornet via nordveggen med to gjester.

Map    

Torfinnstindtraversen

Date:
13.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
6:39h
Distance:
9.0km

Føringstur over Torfinnstindtraversen med Terje. Hadde overnattet på Torfinnsbu kvelden før, så vi kunne starte tidlig på morgenen for å ha god margin på ferga ut.

Map    

Leirungskampen-Kalvehøgde

Date:
12.07.2022
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:01h
Distance:
15.4km

Føringstur for Terje fra Torfinnsbu til Leirungskampen, og traversen over til Vestraste Kalvehøgde med retur om Nørdre Kalveholotinden. En artig travers! Vi hadde oppholdsvær fram til Leirungskampen, men så kom regnet. Ned fra Leirungskampen var det lett klyving i øvre del, men så ble det markant brattere. Her valgte begge å ta en rappell. Helt i nedre del firte jeg ut Terje og nedklatret selv. Artig klyving bortover mot Leirungskalven. Flere steder går det an å omgå ut på høyrekant, og vi tok nok noen direktevarianter som var tøffere enn vi hadde trengt. Omgikk hammeren mot Vestraste Kalvehøgde i høyre side. Her er det til tider litt løst og svaete. Fortsatte over til Nørdre Kalveholotinden. Kunne følge snøfelter et stykke ned i sadelen før vi gikk opp på toppen. Herfra >>>

Map