Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Båltur til Loftesnesfjellet

Date:
28.09.2020
Characteristic:
Hike

To år som kjærester <3

Fosskollen

Date:
26.09.2020
Characteristic:
Hike

Tur med familien til Fosskollen fra Damtjern.

Map    

Hagahogget

Date:
25.09.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
3.8km

Tur til Hagahogget med Ida og hundene.

Map    

Magerøya finale

Date:
20.09.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
7:27h
Distance:
25.7km

Finale i 71 grader nord kjendis. Jeg fulgte finalist Henrik Elvestad på sin etappe. Ble en lang gåtur med orienteringsoppgaver fra Ole Arntsavika og camp i Tufjorden. Et sted bommet han grovt på en post og måtte opp igjen. Neste dag gikk deltakerne innom en dilemmapost på Muotkevarri der Henrik valgte alternativet med kajakkpadling fra Mefjorden til Hornvika. Deretter bratt opp en god sti til Nordkapplatået og målgang like før globen. Sekken til Henrik veide omlag 32,5 kg under hele etappen. Etterpå ble det finale i nettet for de to deltakerne som kom først i mål. Fikk kun tracket dag 1 av finalen.

Map    

Ringvassøy semifinale

Date:
17.09.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
22:13h
Distance:
21.6km

Semifinale på Ringvassøy i forbindelse med 71 grader nord kjendis. Etter en natt i hvert sine luksus flytehus på Rydningen begynte etappen med SUP over til Finnkjerka. Deretter Sailyak østover til Dyrsfjorden og gåetappe via noen poster og camp i Veggefjorden. Jeg fikk en ekstra løpetur i og med at jeg la ut poster til begge lagene. Sprang også oppom Knippet, men la igjen GPSen og sekken for å spare vekt. Neste dag gikk ferden over til Karanes via noen poster og avslutningsvis langs stranda til målgang på Steinnes. Sterk vind denne dagen!

Map    

Blåskredtinden

Date:
12.09.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
11.1km

Etappe 7 i 71 grader nord kjendis. Fant et perfekt værvindu mellom stormene som tillot oss å overnatte på fortoppen til Blåskredtinden og bestige toppen dagen etterpå. Blåskredtinden er den eneste toppen på Kvaløya som krever klatring uansett hvilken vei du velger å nå den fra (klatring grad 4). Fra fortoppen er det noen løse renner som må krysses. Først en del ned, og deretter bort og opp. Noen spredte varder her og der. Avslutningsvis en taulengde på 30-40 meter til topphylla og deretter en kort fem-meterslengde opp på toppblokka som ikke har plass til flere enn én person av gangen. Rappellfestet består av slynger rundt en blokk på toppen som bør vurderes nøye hver gang. På denne turen startet vi i Nordfjordbotn og avsluttet ved Kråkskar der vi ble plukket opp av RIB. >>>

Map    

Tromtinden

Date:
11.09.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:35h
Distance:
11.4km

Joggetur til Tromtinden fra Tromvik. Syklet de første kilometerne langs vei før jeg tok beina fatt. Nokså vått langs stien i starten før det etter hvert ble tørrere. Fin utsikt fra toppen!

Map    

Skamtinden

Date:
10.09.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:38h
Distance:
4.1km

Forsøk på å rigge Ersfjordtraversen i forbindelse med 71 grader nord kjendis innspilling, men på grunn av været måtte vi endre på planene. Kom oss opp på østtoppen på Skamtinden og fortsatte ned til rappellen før vi valgte å snu.

Map    

Hamarøy E06 (dag 2)

Date:
08.09.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
2:53h
Distance:
13.4km

Dag 2 på etappe på Hamarøy. Deltakerne på mitt lag startet fra camp oppunder Hamarøyskaftet og vandret på vei til Nålnesneset og padlet ut til vakre Selsøyodden.

Map    

Hamarøyskaftet E06 (dag 1)

Date:
07.09.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:52h
Distance:
2.7km

Hamarøyskaftet med deltakere fra 71 grader nord. Deltakerne begynte ved Straumhamn og klatret deretter opp på Hamarøyskaftet. Camp ble like sørvest for toppen. Rakk akkurat ned før mørket.

Map