Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Skaugumsåsen

Date:
05.09.1996
Characteristic:
Hike

Ettermiddagstur til Skaugumsåsen.

Map    

Gunnarstaulnuten

Date:
19.07.1996
Characteristic:
Hillwalk

Dette er den høyeste toppen i umiddelbar nærhet fra hytta mi ved Øvre Geitnuten på Åmotsdalsfjellet i Seljord. Nådde toppen greit via Snofonnskaret eller via Kroktjønn sammen med våre venner fra Bergen. Fin utsikt!

Map    

Kosetur til Vakthusheia

Date:
02.06.1996
Characteristic:
Hike

Vakthusheia (Tjenndalsheia) er en kjempefin tur med flott utsikt østover mot Skagerrak. Jeg har vanligvis brukt å starte fra hytta mi på Langesand, deretter på merket sti fra Sundet til toppen. Høyeste punkt ligger lenger inne i heia, men det er ved hytta lenger øst som har utsikten.

Map    

Dronningkollen

Date:
27.05.1996
Characteristic:
Hike

Startet fra rundt Nipetodammen og siktet oss direkte mot Dronningkollen via bla. Sophia Magdalena gruve (160m dyp) i sørvestsida ved Vinoren. Deretter videre til toppen som jeg mener å huske ikke hadde all verdens med utsikt. Bedre utsikt fant man om man gikk via Sextussetra til Nord-Vinoren (Rauåsen). God utsikt nordover! Dronningkollen er oppkalt etter Kong Christian 6.s dronning. En flott ås som jeg har god utsikt mot fra platningen på hytta vår ved Åslandsetra. Tilbake skar vi sørvestover mot bilen. Det var da vi oppdaget at bikkja vår Scott hadde stukket av. Vi lette og lette, da vi omsider fant ham bjeffet han på en elgkalv! Heldigvis så vi ikke noe til elgmora så vi tok ham i bånd og løp på firsprang noen hundre meter. Den episoden husker jeg veldig godt. Kom tordenvær >>>

Map    

Tur til Hovdehytta

Date:
12.05.1996
Characteristic:
Hike

Å gå fra Solli via Vestlia til Hovdehytta er en super tur. Det gjorde vi i dag. Gikk kanskje ikke over høyeste punktet på Furuåsen på akkurat denne turen, men ikke langt i fra.

Map