Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Skiguiding Vatnahalsen

Date:
19.02.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:43h
Distance:
12.7km

Skiføring dag 2 på Vatnahalsen. Ble en skitur i området ved Storebotn og Kastdalen. Fin snø!

Map    

Skiguiding Vatnahalsen

Date:
18.02.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:24h
Distance:
14.7km

Skiføring på Vatnahalsen med en kameratgjeng. Gikk en fin rundtur i området ved Tarven. Hadde flaks med lyset på nedkjøringene og snøen var overraskende fin i leområdene.

Map    

Isklatrekurs på Vatnahalsen

Date:
17.02.2023
Characteristic:
Ice climbing

Kameratredningskurs på is på et isklatrefelt med David i sørenden av Reinungavatnet ved Vatnahalsen.

Map    

Isklatring på Vatnahalsen

Date:
16.02.2023
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
6:02h
Distance:
6.9km

Føringstur på is med David og Daniel på Vatnahalsen. Vi klatra ei linje i et gjel på østsida av Reinungavatnet som vi kalte for "Vaffelrøra" (3 taulengder, WI4+). Gikk på ski fra Vatnahalsen hotell og til enden av Reinungavatnet. Fin isklatring, men litt solpåvirket i siste taulengde. Retur til fots. Tok en ekstra tur innom sørenden av vatnet på returen for å befare en annen islinje.

Map    

Aurlandsdalen

Date:
04.05.2021
Characteristic:
Jogging
Duration:
5:17h
Distance:
24.4km

Befaringstur for 71 grader nord. Kjørte inn fra Vassbygdi så langt jeg kom med bil (litt kronglete traktorvei på slutten) før jeg snørte på meg joggeskoene og jogget oppover den vakre Aurlandsdalen. På vei opp jogget jeg innom Skori og Bjørnstigen til Nesbøvatnet og på returen langs hovedstien i dalen. Litt isete og en del snø på stien langs Bjørnstigen. Skulle gjerne hatt med truger her. Ellers for det meste bart, men noe overhengende is.

Map    

Bolledalen

Date:
20.03.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:05h
Distance:
13.9km

Tur med Rune fra Vatnahalsen. Gikk opp Geitanosi, kjørte ned Storestein. Videre opp til Paulvatni, Broksnosi og ned Bolledalen mot Seltuftvatnet. I øvre del var det fullstendig whiteout, og jeg presterte å dette nedi en vindgryte. Spoileren på høyre skistøvel knakk, og jeg hadde dermed kun en støvel i kjøremodus videre nedover. Ganske nedtur! Fine forhold i renna, men litt vel kram snø.

Map    

Finse-Vatnahalsen

Date:
19.03.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
7:39h
Distance:
42.6km

Befaringstur med Rune. Gikk fra Finse via Hardangerjøkulen (ikke helt på toppen) til Hallingskeid og videre til Vatnahalsen. Fra Hallingskeid gikk jeg via Hardingaskardet og Rune via Klevavatnet. Turte ikke å gå via Klevagjelet, så vi gikk oppunder Husdalsnosi og via Seltuft. Hørte i ettertid at Klevagjelet ikke var så gærent å gå i år likevel pga lite snø.

Map    

Topptur Vatnahalsen

Date:
19.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Føringstur for ei gruppe med damer for Vatnahalsen Hotell med Lars Martin 19.-22 februar. Vi ankom med morgentoget fredag fra Flåm og gjennomførte en liten rekogsnoseringstur i Styvidalen. I og med at det var meldt nokså mildt og fuktig de neste dagene tok vi gjengen med på en bonustur i samme område like etter at de ankom toget. Lørdag ble det en tur oppover mot Tarven og ned igjen via Reinungastølen og over vannet. Skikkelig sugeføre da dette var første dagen med gjennomfukting av tørrsnøen. Høy skredfare (grad 4) var det også. Søndag ble det en tur opp på Geitanosi og nedkjøring via Styvidalen og ned til vannet via Banemesterhytta. Her krysser man Bergensbanen via en liten trang tunnell under togskinnene. Stilig! Klarvær utover dagen ga en tynn skarehinne og god glid til >>>

Map    

Vatnahalsen Topptursymposium 2020

Date:
28.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Var heldig å få være med som fører for Fjellsentralen og Vatnahalsen Topptursymposium 2020. Som i fjor holdt jeg foredrag om hva man bør ha med i sekken den første kvelden. Hadde med meg samme gruppa på tur alle tre dagene. Fredagen gikk turen opp i Kastdalen. Var vesentlig mer snø enn i fjor, så øvre del av Kastdalen var fylt såpass med snø at det ble en eneste terrengfelle. Derfor gikk vi ikke helt til topps. Vær obs på innoset til Reinungavatnet (svak is) om du kjører dalen helt ned dit. Lørdag gikk turen via Himalayastigen mot Myrdal (bratt snøbakke her nå, burde hatt med spade for å lage en rampe). Først en nedkjøring nordøst for Urdshovd før vi rundet rundt Urdshovd på nordsida. Løste ut et lite skred i nordvestvendt sektor, ferskt innblåst i denne himmelretningen. >>>

Map    

Foss SV for Smørkoven

Date:
25.11.2019
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
6:47h
Distance:
5.5km

Klatret ei linje sørvest for Smørkoven i Aurland sammen med David og Gjermund. Denne ruta (dog høyrevarianten) er klatret tidligere av et fransk lag, så ingen ren førstebestigning. Flott linje høyt til fjells som formes tidlig på vinteren (WI5-, syv taulengder). Parkerte langs anleggsveien like før siste tunnell før Rausmesdalen. I enden av tunnelen var det masse is, så vi tok ikke sjansen på å kjøre lenger. Startet med å gå gjennom tunnelen og like etterpå kunne vi se linja som jeg hadde sett meg ut på turen med Even for noen dager siden. Valgte å gå nokså rett på linja fra bunnen. Måtte tidlig på med stegjern og isøks da det var isete mellom vierkrattene. Soloerte en lengde (WI3) i nedre del, men litt lenger oppe var det på med tauet. Herfra og til topps (venstrevarianten) >>>

Map