Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Skarvflytinder

Date:
29.06.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:26h
Distance:
19.7km

Føringstur for Terje til Nørdre og Midtre Skarvflytinder. Padlet kano fra Gjendebu til utoset av elva fra Knutsholet som tok ca. 45 min. Derfra grei gange gjennom bjørkeskog og sporadiske stier til flata før Knutsholsbreen. Krysset elva en plass vi akkurat kom oss over uten å bli våte på beina. Videre opp mot Nørdre Skarvflytinden fulgte vi gresskledde renneformasjoner. Litt bratt noen plasser. Fikk fylt opp vannflaskene rundt 1700 moh. Det var tåke da vi kom opp på ryggen før Nørdre, så litt glatt på steinene videre bortover. Ned fra N2 går det ei renne 50 meter lenger vest for toppunktet som man følger ned. Deretter grei marsj helt bort til Midtre. Lagde et rappellfeste ned fra Midtre til ei hylle. Satt fast tauet, men har ryddet toppen på en tur jeg har gjort i senere anledning. >>>

Map    

Knutsholstindtraversen - søndre del

Date:
28.06.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:56h
Distance:
20.0km

Føringstur for Terje over søndre deler av Knutsholstindmassivet. Litt sikring opp til Vestre Leirungstinden fra der ryggen ble litt smal et punkt. Holdt litt ut til venstre i øvre del i noe rennegreier. Usikker på om det er letteste vei. Grei vandring ned i skaret mot Søre Knutsholstinden. Litt sikring opp og ned fra Søre, og sikring opp på Vesle (3 taul med 30m tau). Grei klyving ned fra Vesle mot nord, og greit det meste av veien opp til Store, men sikring i helt øverste parti. Gikk normalruta ned mot dalen i vest. Fulgte småvarder (nullinger) mesteparten av veien, men var en del snø igjen, så vi fulgte snøfelt et godt stykke i øvre del. Litt utsatt hyllesystem helt nederst mot venstre, men finnes kanskje en annen vei her. Middag på Gjendebu.

Map    

Storgrovtraversen

Date:
27.06.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:18h
Distance:
19.1km

Føringstur over Storgrovtindtraversen med Øydis og Margaret. Litt gjennomslag opp til Porten. Kom oss ned Porten uten bruk av isøks/stegjern. Gode snøforhold over Storjuvbrean. Litt sikringsarbeid opp til Nørdre Heimre Illåbreatinden, i tillegg til de to andre toppene lenger nord. Litt løst i omgåelsene bort mot Storgrovtinden, vær obs. Fine snøforhold ned Storgrovbreen, men en del gjennomslag på fonner for å komme seg bort dit. Greit med gamasjer. Dessverre lite snøfonner siste stykket ned til elva. Måtte sikre med tau på et egnet sted da vi krysset Storjuva. Varmt og mye smeltevann. Fin tur ned til Elvesæter.

Map    

Storen

Date:
24.06.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:50h
Distance:
14.7km

Føringstur til Storen med Anita og Arild. Start fra NTK-hytta. Nydelige forhold.

Map    

Storen

Date:
23.06.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:56h
Distance:
13.9km

Føringstur til Storen med en gruppe på fire, der to av dem (Kristian og Anders) var med til Store Austanbotntinden i fjor. Bjørn Kruse var med som ekstra guide. Fine forhold på fjellet. Jeg avsluttet på NTK-hytta da jeg skulle ha med nye gjester neste dag.

Map    

Romsdalshornet

Date:
21.06.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
6:23h
Distance:
4.2km

Føringstur for Terje til Romsdalshornet på grunn av dårlig vær i Jotunheimen. Fin dag på Hornet både opp og ned og møtte ingen andre på fjellet. Kunne følge noen snøfelter ned igjen.

Map    

Kvassryggen og bail på Eggen

Date:
09.06.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:17h
Distance:
18.1km

Føringstur for Terje mot Eggen. På grunn av forpliktelser på hjemmebane for Terje sin del måtte vi avbryte turen ved Kvassryggen, men én topp ble det i alle fall. Vi kommer tilbake! Bar skiene fra Vargbakken og opp til første flata vest for Semelhøe. Deretter sikksakket vi oss opp mellom snøfelt til Bukkehåmårtjønne og videre i skikkelig råtten snø opp og ned til Kvassryggen. Overskya netter og mildvær tærer fort på snøen nå. Dette ble offisielt sesogens siste skitur.

Map    

Styggedalstindene og Gjertvasstinden

Date:
08.06.2023
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:19h
Distance:
22.0km

Føringstur for Terje til Styggedalstindene og Gjertvasstinden. Gikk på ski fra første bakken inn i Skagadalen fra Turtagrø. Måtte av og på med skiene noen steder, og vi valgte å ha skiene på sekken fra første flata i Skagadalen til vi var oppe på sadelen ved Kolnosi. Bar også skiene opp siste kneika til Gjertvassbreen. Breen til Gjertvasskaret var temmelig grei i dag, og ikke noe ekstraordinært sikringsarbeid. Ryggen ut til vesttoppen var spennende, krevende og MYE snø! Fikk med oss Gjertvasstinden etterpå. Klarte å holde oss på snø hele veien opp fra skaret såvidt det var. Samme retur tilbake.

Map