Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Isklatrekurs på Vatnahalsen

Date:
17.02.2023
Characteristic:
Ice climbing

Kameratredningskurs på is på et isklatrefelt med David i sørenden av Reinungavatnet ved Vatnahalsen.

Map    

Isklatring på Vatnahalsen

Date:
16.02.2023
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
6:02h
Distance:
6.9km

Føringstur på is med David og Daniel på Vatnahalsen. Vi klatra ei linje i et gjel på østsida av Reinungavatnet som vi kalte for "Vaffelrøra" (3 taulengder, WI4+). Gikk på ski fra Vatnahalsen hotell og til enden av Reinungavatnet. Fin isklatring, men litt solpåvirket i siste taulengde. Retur til fots. Tok en ekstra tur innom sørenden av vatnet på returen for å befare en annen islinje.

Map    

Isklatring i Fjuken

Date:
12.02.2023
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
5:30h
Distance:
3.9km

Isklatrekurs med Sota Sæter med tre karer. Denne dagen ble det klatretur opp Fjuken. Jeg ledet en og en halv taulengde. Deretter fikk karene lede hver sin korte taulengde videre oppover, litt i venstrekant. To rappeller ned igjen.

Map    

Isklatring i Aura

Date:
11.02.2023
Characteristic:
Ice climbing

Isklatrekurs med Sota Sæter med tre karer, hvorav to fra Portugal. Vi hadde en dag med trening i Aura. Fint område der vi tok en 50 meters rappell for å komme til. Klatret to taulengder opp igjen etterpå.

Map    

Isklatring i Svarvegjelet

Date:
19.01.2023
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
4:45h
Distance:
6.7km

Isklatretur med Knuttis i Svarvegjelet. Kjørte bil oppover Meadalen mot Soleggen som forøvrig ikke var brøytet, men hadde lite nok snø til at vi kom oss opp til sandtaket i Elibrenndalen (med hjertet i halsen). Herfra gikk vi på fjellski inn mot Svarvegjelet. Mye snø i terrenget, så glad for at vi valgte det. Fant etter hvert linja vår som vi hadde hørt rykter om skulle være bratt og fin. Vi trodde linja var høyere oppe i selve hovedelva Svarva, men det er faktisk en sidebekk, litt lavere. Parkerte skiene og ruslet ned i gjelet. Den så vanvittig ut med sine stupbratte 50 meter. Jeg ledet den i to taulengder. Første lengde var tøffest med litt mixklatring blant noen skjøre istapper der det måtte renskes en del. Deretter travers ut til høyre på en hylle til standplass. Andre >>>

Map    

Grotebekken

Date:
16.01.2023
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
3:34h
Distance:
2.9km

Isklatretur med Knuttis opp Grotebekken i Heidal. Bratt tur opp fra dalen i til tider dyp snø. Selve klatringa er sørvendt og bør ikke klatres for sent på sesongen. Vi klatret linja i to taulengder. En taulengde opp til grotta/foten av søyla (WI4) og en taulengde opp i midten av søyla (WI5+). Superfin klatring! To rappeller ned igjen. Første fra tre i toppen.

Map    

Bosmegrovi

Date:
12.01.2023
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
3:55h
Distance:
7.0km

Isklatretur alene opp Bosmegrove i Skjåk. Nokså åpen furuskog å vandre i opp mot innsteget. Fulgte bekken med stegjern et lite stykke før det ble noen enkle opptak (WI2-3). Sikret meg med tau. I øvre del er det brattere. Man kan velge venstre kant (WI4) eller høyre kant (WI5). Filmet litt i forbindelse av reklamefilm for isklatrestøvlene Salewa Ortles Colouir. Utmarsj i djup og tung snø nordvestover til jeg traff på en vei som jeg fulgte ned til hovedveien igjen.

Map    

Isklatring opp Smørgrove

Date:
29.12.2022
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
5:43h
Distance:
4.8km

Isklatretur med Per Mundhjeld. Startet fra Reite. Vandre oppover på traktorvei i begynnelsen, og etter hvert oppover sida mot innsteget til islinja Smørgrove som sees godt fra veien. Spesielt den ene bratte søyla er tydelig på avstand. Per ledet første taulengde (WI3). Jeg ledet de tre siste taulengdene. Tredje taulengde er brattest og går opp søyla (WI5). Tre rappeller ned igjen. Den første fra bjørk, og de to andre fra isanker.

Map    

Isklatring opp Gjerdingje

Date:
26.12.2022
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
3:11h
Distance:
4.8km

Greide endelig å få til en vellykket bestigning av Gjerdingje sammen med Knuttis. Første turen med nye isklatrestøvler (Salewa Ortles Colouir) som fungerte utmerket! Turen er opptaksvis klatring opp mot grad WI4+ på det bratteste. Totalt kanskje 9-10 korte taulengder med litt vandring imellom. Midtvegs måtte vi forsere en delvis åpen kulp der jeg snudde sist gang. Kom forbi nå med å ake oss over isen på magen. På returen fant vi etter hvert en merket sti som vi fulgte ned igjen til bilen.

Map    

Isklatring i Gjerdingje

Date:
15.12.2022
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
3:12h
Distance:
2.8km

Føringstur for Ellen oppover Gjerdingje i Lom. Gjerdingje er en fantastisk isklatretur i et bratt juv. Vi hadde satt igjen en bil oppe ved Byrsætri i og med at vi håpet å toppe ut og kunne rusle rett bort dit etterpå. Veien oppover Kleppdalsvegen er vinterstengt så kjøring er på eget ansvar. Turen begynte i en parkeringslomme like etter avkjøring opp mot Kleppdalsvegen. Ruslet rett bort til brua over Gjerdingje og fulgte bekken herfra. Turen oppover Gjerdingje består av en rekke opptak som er fra 10-30 meter høye. Opptakene er trolig litt lenger i helt øverste del. Vi kom omtrent halvvegs, like etter en 20 meter lang taulengde som var den bratteste så langt (WI4). Utenom denne var det meste av klatringen grad WI2-3. Mye varmt grunnvann etter en fuktig høst har gjort til at bekken >>>

Map