Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Isklatrekurs i Sogn

Date:
15.03.2021
Characteristic:
Ice climbing

Todagers isklatrekurs i Sogn for David og Daniel. Den første dagen var vi i Tyedalen ovenfor Øvre Årdal og klatret på ei islinje jeg hadde vært på tidligere. Greit å gå til fots opp dit (halvtimes marsj). Den andre dagen ble kun David med, og vi klatret ei islinje i nærheten av Borlaug i Lærdal. Denne har jeg også klatret før. En snau time å gå opp til innsteget. Denne gangen var det heldigvis lite snø, men litt is i skogen på slutten. Først to taulengder grad WI4 i starten, før noen meter tautransport. Øvre delen var muligens litt brattere nå enn sist gang, men grad WI4+ stemmer nok greit. To rappeller ned (60 meter) igjen fra trær, men greit å ha med noe slynger til å strupe rundt trærne. Brukte fem timer på turen.

Map    

Kveldsklatring med Lurkarlaget

Date:
17.02.2021
Characteristic:
Ice climbing

Hadde to isklatrekvelder med Lurkarlaget (16. og 17. februar) i Fardalsfossen. Fire deltakere per kveld. God stemning og mye læring!

Map    

Mordølefossen

Date:
10.02.2021
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
4:40h
Distance:
7.6km

Isklatretur med David opp Mordølefossen i Luster. Dette er en foss jeg har siklet på lenge, men som sjelden former seg. Parkerte i en sving ved Alme og gikk veien opp til Mordalselvi som vi fulgte opp til innsteget. Artig bekkevandring som gikk greit å soloere hele veien opp. Var ved innsteget etter kun 45 minutter fra bilen. Selve klatringen bød på fin og jevnt bratt fosseis. Vi klatret tre lange taulengder (50 meter+) der de to første taulengdene nok var av grad WI4 og den siste WI4+ under dagens forhold. Returen ble på tre taulengder hvorav den første fra tre og de to andre fra abalakov. I tillegg tok vi en rappell ned fra selve innsteget for å komme forbi et bratt opptak. Et stykke nede i bekken tok vi også en rappell, men her så vi etterpå at kan kunne fulgt en hylle på nordsiden >>>

Map    

Isklatrekurs Sogndal

Date:
06.02.2021
Characteristic:
Ice climbing

Isklatrekurs med to deltakere i Sogndal. Dag 1 tur opp første seksjon av Fatlafossen og dag 2 ble det topptauing i Fardalsfossen.

Map    

Isklatring med Lurkarlaget

Date:
05.02.2021
Characteristic:
Ice climbing

Isklatretur med Lurkarlaget til fossen i Selselvi ovenfor England. Hadde med fire deltakere og satte opp et topptau på høyre og venstre side.

Map    

Fatlafossen

Date:
04.02.2021
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
5:45h
Distance:
7.7km

Isklatretur opp Fatlafossen med Gustav. Første gang på fem år er denne fossen i form. Sist jeg klatret denne var i 2014 med Signar, men da rakk vi bare opp til andre seksjon (av totalt tre). Se: Fatlafossen – att og fram er ikke alltid like langt I dag hadde vi god oppdrift. Ledet første taulengde (WI4) opp til skredgjerdet på en lang taulengde med 70 meters tau. Deretter klatret vi løpende opp til andre seksjon som vi klatret på to taulengder (WI4). Videre gikk vi usikret helt opp til tredje seksjon der vi tok en god matpause før vi klatret den på tre taulengder. Andre taulengde var cruxlengden, rundt WI5. Returen gikk via sti på vestsiden av fossen.

Map    

Bukkeholet i Øyberget

Date:
22.01.2021
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
4:48h
Distance:
4.6km

Isklatreføringstur med Karl Jonas opp Bukkeholet (tre taulengder, WI4) i Øyberget, Skjåk. Hadde en bil stående ved Heggebottvatnet som vi gikk over til. Radig tempo, og fine forhold!

Map    

Pillarguri ved Otta

Date:
20.01.2021
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
5:17h
Distance:
5.0km

Isklatreføringstur med Ellen og Knut Håkon. Dagens tur ble Selsjordbekken (Pillarguri) like sør for Otta. Parkerte i ei lomme opp mot Endrestad og hadde på forhånd satt igjen en bil ved skytebanen ovenfor Hjellum. Brukte omtrent en time å gå opp til fossen. Grei innmarsj, men litt bratt og knotete på slutten. Klatret til topps på fire taulengder, grad WI3. Fin tur! Gikk fra toppen over skiferbruddet og videre mot Pillarguritoppen. Viste seg at det ikke var lov til å ferdes i skiferbruddet, så sikkert lurt å gå rundt dette området på østsiden. Etter en svipptur oppom toppen fulgte vi sti ned igjen til skytebanen der den andre bilen var parkert.

Map    

Jukulkula føringstur

Date:
02.01.2021
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
6:23h
Distance:
2.7km

Føringstur med isklatring opp Jukulbekken med Ellen og Trine. Fint gjensyn med denne klassikeren. Lite snø på anmarsjen, og slapp heldigvis å brøyte parkeringslommen. Brukte ca. 30 min inn til innsteget. Bratt og noe isete like før vi var framme. Vi klatret fire taulengder opp til oppunder "20-meteren". Opp hit er det fin isklatring rundt grad WI3. Perfekt vanskelighetsgrad for oss som gruppe. Tok tre rappeller ned igjen. Fine forhold der vi klatret. -7 grader og overskyet. Takk for turen! :)

Map    

Holgrove i Skjåk

Date:
12.12.2020
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
6:45h
Distance:
4.4km

Føringstur med isklatring for Ellen og Heidi opp Holgrove i Skjåk. En fin islinje som fryser tidlig, og som holder seg langt ut over vinteren. Ikke hørt om andre som har klatret den før, men det er den sikkert. Innmarsjen gikk fra Lom og Skjåk Ysteri. Fulgte rødmerket sti mot Sandåhytta i ca. 100 høydemeter før vi trakk vestover langs en traktorvei. I det traktorveien gjorde en brå venstresving fortsatte vi rett fram et par hundre meter langs et dyretråkk før vi begynte å gå oppover mot bekken i til tider tett granskog. Etter hvert ble det så bratt at det var bedre å trekke inn på bekken og klatre noen introlengder langs denne. De første tre intro-taulengdene var rundt grad WI2, de neste fire taulengdene bød på fin isklatring med flott utsikt over Ottadalen, grad WI3+ (generelt >>>

Map