Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Hamsevika til Nysætre

Date:
31.03.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
24.7km

Hadde en fin todagers fjellskitur med Ida fra Hamsevika til Nysætre. Gikk med hver vår pulk og hadde teltleir i sørenden av Fremste Vikvatnet. Dag 1 begynte vi utpå ettermiddagen i nydelig klarvær. Tungt å dra pulkene opp alle bakkene, men det var verdt strevet da vi kom opp. Koste oss med luksusmiddag ute før vi trakk inn i teltet der vi til og med hadde drasset med oss gassovn for kosens skyld. Neste morgen ble det pannekakefrokost før vi etter hvert begynte å gå. Overskyet vær og litt klabbeføre før det ble litt mer rufsete mot slutten av dagen. Fyrte bål langs Vuluvatnet siden vi også hadde drasset med oss en vedsekk. Nedkjøringen mot Nysætre ble noe utfordrende i dårlig sikt med pulk, og en del åpne kulper langs elva, men vi kom oss ned helskinnet begge to og var enige >>>

Map    

Hurrbreatinden

Date:
28.03.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:34h
Distance:
14.3km

Føringstur fra Leirdalen med en gjeng som egentlig skulle gått Høgruta. Gikk fra Geitsætre og opp til Hurrbrean, og videre mot Skagsnebb. Snudde halvvegs ut på ryggen mot Skagsnebb da det var litt for hårete forhold uten tau denne dagen. Fikk en fin nedkjøring tilbake på Hurrbrean før vi gikk videre opp til Hurrbreatinden og fikk en ny, flott nedkjøring ned Veslbrean og tilbake til Geitsætre.

Map    

Galdhøpiggen

Date:
27.03.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
7:21h
Distance:
17.8km

Føringstur til Galdhøpiggen med en gjeng som egentlig skulle gått Høgruta. Pga mye skare og manglende skarejern i gruppa valgte vi å gå fra Reinstråe. I tillegg hadde vi satt igjen en bil lenger oppe i Visdalen for returen. Elendig føre (gjennomslagsskare) gjennom skogen i starten, men fastere føre over tregrensa. Gikk i hovedsak i terreng under 30 grader, så dette er en generelt slakere oppstigning enn fra Spiterstulen. Det bratteste terrenget er opp til 1500 moh, og etter det blir det jevn og slak oppstigning. Forserte Styggebrean og gikk med skiene på sekken opp Piggurdi (sommerruta) til topps. Fikk noen fine glimt av utsikten på toppen. Returnerte med å kjøre ned Piggbrean. Veldig fint skiføre i nedre del av breen der vestavinden hadde føyket inn fersk snø. Kjørte på >>>

Map    

Hurrbrean

Date:
26.03.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:39h
Distance:
8.7km

Føringstur fra Leirdalen med en gruppe som egentlig skulle gått Høgruta. Vindfull dag, men vi ville ut på tur likevel. Vi valgte å gå fra Leirdalen og oppover Hurrbrean så langt vi kom (ca. 1870 moh) før vi kjøre ned igjen. Dårlig sikt på breen, men i terrenget fra breen og ned i Leirdalen fikk vi fin, fersk puddersnø i rennene som var superfint! Beste skiføret så langt på turen.

Map    

Nautgardstinden

Date:
25.03.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
7:32h
Distance:
24.3km

Føringstur til Nautgardstinden med en gruppe som egentlig skulle gått Høgruta. Gikk fra Russtangen og normalruta opp via Russkvelven. Nokså skavlete i terrenget etter mye vind den siste helgen. Siste stykket til toppen gikk vi til fots. Nedkjøring valgte vi ned i søkket sørøst for toppen. Der fant vi fint skiføre og en del styresnø. Ulempen var at vi måtte på igjen med fellene et stykke før vi kunne kjøre ned igjen til bilen.

Map    

Holsæterfjellet

Date:
24.03.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:15h
Distance:
15.2km

Føringstur fra Holsætrin med en gruppe som egentlig skulle gått Høgruta. Er brøytet opp til Holsætrin til påske. Gikk greit å komme seg over tregrensa, men litt tett. Fant fin styresnø i en forsenkning nord for Pannhøi. Resten av nedkjøringene bød på gjennomslagsskare og sastrugier, så dessverre ingen høydare. Fint vær, men en del vind.

Map    

Kvinnefossen og Skoparsete

Date:
21.03.2021
Characteristic:
Hike
Duration:
3:58h
Distance:
7.6km

Tur med Ida og dogsa. Gikk fra Eikenes til Skjer via Kvinnefossen og Skoparsete. Nydelig vårtur i solsida. Grillet bål like ved Skoparsete. Hadde satt ut en sykkel ved Skjer, så gikk greit å hente bilen etterpå.

Map    

Bolledalen

Date:
20.03.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:05h
Distance:
13.9km

Tur med Rune fra Vatnahalsen. Gikk opp Geitanosi, kjørte ned Storestein. Videre opp til Paulvatni, Broksnosi og ned Bolledalen mot Seltuftvatnet. I øvre del var det fullstendig whiteout, og jeg presterte å dette nedi en vindgryte. Spoileren på høyre skistøvel knakk, og jeg hadde dermed kun en støvel i kjøremodus videre nedover. Ganske nedtur! Fine forhold i renna, men litt vel kram snø.

Map    

Finse-Vatnahalsen

Date:
19.03.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
7:39h
Distance:
42.6km

Befaringstur med Rune. Gikk fra Finse via Hardangerjøkulen (ikke helt på toppen) til Hallingskeid og videre til Vatnahalsen. Fra Hallingskeid gikk jeg via Hardingaskardet og Rune via Klevavatnet. Turte ikke å gå via Klevagjelet, så vi gikk oppunder Husdalsnosi og via Seltuft. Hørte i ettertid at Klevagjelet ikke var så gærent å gå i år likevel pga lite snø.

Map    

Keipen

Date:
18.03.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:08h
Distance:
12.4km

Befaringstur med Rune til Keipen i Balestrand. Gikk opp fra Dalsdalen og kunne ha på skiene fra start. Fra toppen av Keipen rappellerte vi ned i skaret mot øst. Greide såvidt med 2x60 meters tau, men det beste er å ta to rappeller ned i skaret. Videre mot sør nok en 60-meters rappell, men det avhenger av om det ligger snø på svaene under eller ikke. La igjen et par kiler i skaret for rappellfestet. Overraskende fast og fint fjell her på Keipen. Sikkert fin klatring opp også! I og med at vi blant annet la igjen et snøanker på toppen til rappellfeste valgte vi å gå opp igjen for å hente det. Kjørte deretter på ski ned mot sherpastien og Esebotn. Måtte krysse ei bekkedal en plass, men greide det akkurat uten å ta av skiene. Like under tregrensa der terrenget ble brattere kom skiene >>>

Map