Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Nautgardstinden

Date:
06.01.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:52h
Distance:
24.6km

Skitur til Nautgardstinden i nokså radig tempo i nydelig, men kaldt vær. Parkerte ved avkjørselen til hyttefeltet nord for Søre Tverråe (kun plass til én bil her) og fulgte ferdig tråkkede spor oppover fjellet. Var fin og urørt snø under 1300 moh, høyere oppe hadde vinden tatt litt mer med unntak av beskyttede formasjoner. Tok igjen to grupper like ovenfor Russkvelven. Siste kneika opp til toppen var overraskende bratt, men kom meg opp uten å måtte av med skiene. Nådde toppen etter 2,5 timer fra bilen. Nydelig utsikt fra toppen. Deilig å komme seg på fjelltur i dag etter å ha jobbet på tomta i Skjåk de siste finværsdagene. Ventet ikke lenge før jeg begynte på returen. Fikk satt noen fine svinger i søkket langs Nørdre Tverråe. Like før jeg var nede i Russdalen var det >>>

Map    

Båltur i Tronoberget

Date:
07.12.2020
Characteristic:
Hike

Bålovernatting i Tronoberget med mortenh (Morten Helgesen) . Noe isete på innmarsjen opp stien til Tronoberget. Fant en fin utsiktspost på vestsida med flott utsyn over Lom og Skjåk. Var noe turbulent vind utpå kanten, så måtte flytte bålet litt lenger inn i skogen etter hvert. Takk for en trivelig tur, Morten!

Map    

Sterringhøe

Date:
29.11.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:33h
Distance:
8.9km

Hadde egentlig tenkt meg mot Skaihøe denne dagen, men da jeg ikke fant noen gode p-plasser ved Grønsætre kjørte jeg videre opp til Liasætre (bom 50,- kontant). Det er fortsatt nokså skrint med snø i fjellet, men i søkk og leområder ligger det nok snø til å gå på ski. Derfor valgte jeg Sterringhøe til fordel for Skaihøe denne dagen. Fulgte Søre Grønna og fant nok snø hele veien opp til toppen i nokså bra tempo. Fin utsikt i mange retninger. Fikk en fin nedkjøring med krusing fram til bilen.

Map    

Bakarste Skagsnebb - årets første skitur

Date:
14.11.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:16h
Distance:
10.3km

Hadde et tredagers fjellsportkurs for Martin i Lom-området. Første dag ble på Tronoberget med kurs i klatring på naturlige sikringer. Andre dag var vi på tur til Bakarste Skagsnebb med fokus på alpin skiferdsel og fjellklatring. Jeg ledet to taulengder opp til Bakarste Skagsnebb og Martin fikk lede to taulengder før jeg sikret den siste biten til toppen. Fikk satt noen fine svinger ned igjen på Hurrbrean. Fortsatt lite snø i fjellet (panserskare med et lite nysnølag over), men kunne ta på skiene fra og med en snau kilometer før breen. Tredje dagen ble en skitur på Sekkebreen .

Map    

Skeie snutur

Date:
21.07.2020
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
6:55h
Distance:
12.0km

Forsøk på Skeie med Øydis og Margaret. Pga snø og vind ble det snutur før klatringen opp fra Kalven. Tok i stedet en tur ned på Bøverbrean for en liten blåisferd som gjorde inntrykk.

Map    

Sokse

Date:
13.07.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:33h
Distance:
13.5km

Sokse med Lisbeth og venninne. Plan B for Storen. En del snø på klatringen opp nordryggen og ned igjen i renna. Fin tur!

Map    

Mot Skeie

Date:
08.07.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
5:38h
Distance:
11.6km

Forsøk på deler av Smørstabbtindtraversen med Merete, men endte opp med å snu før Skeie. Klatret oppover i første taulengde, men pga is og snø ble det for utfordrende denne dagen. Rappellerte ned igjen og tok raskeste vei tilbake.

Map    

Slettmarkhøe

Date:
06.07.2020
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
9:52h
Distance:
18.5km

Skulle egentlig prøve oss på Mesmogtinden, men pga vær og snøforhold ble det Slettmarkhøe i stedet. Sammen med Willy, Ingve, Marit og Cecilie. Gikk via Slettmarkbreen og opp et bratt snøfelt. Måtte runde rundt ryggen mellom Slettmarkhøe og Slettmarkpiggen fra sadelen. Et par bratte klyvepunkter her. Ned igjen via en annen bratt snøflanke i tett tåke og vind. Tok oss god tid her. Kom oss over bregleppa til selve breen. Retur ut breen og samme vei tilbake til Gjendebu.

Map    

Sokse og Sauen

Date:
29.06.2020
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
8:39h
Distance:
14.0km

Sauen og Sokse med Alf-Tore og Atle. Fine forhold i klatringa opp nordryggen på Sokse. Ned igjen renna var det litt isete, men greit nok. Kunne følge snørenna helt ned og over bergschrunden. GPSen lå igjen i sekken mens vi gikk opp på Sokse hovedtopp.

Map    

Klatrekurs i Lom/Jotunheimen

Date:
23.06.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
6:54h
Distance:
11.6km

Klatrekurs for Simen og Kristoffer. To dager på Tronoberget i Lom og en turdag opp Veslpiggen fra Porten. Takk for fine dager, karer!

Map