Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Facebook

Bukkeholet i Øyberget

Date:
22.01.2021
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
4:48h
Distance:
4.6km
Map    

Skogskjøring ved Sota Sæter

Date:
31.12.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:34h
Distance:
7.9km

Skitur fra Sota Sæter med Odd-Eivind. Hadde sett meg ut ei glenne på sørsiden av Novi som kunne være lovende skikjøringsmessig. Fulgte skiløypene 1,5 km inn mot Mysubytta før vi dreide opp i skogen mot Novi. Åpen skog i nedre del, men brattere og litt tett øverst. Bra med snø nede i skogen, men oppe på fjellet var det mer avblåst og hardbanket snø. Møtte på en reinsdyrsflokk like før toppen. Selve glenna var fin og åpen. Dog litt avblåst/lite snø i øvre del, men nokså bra i nedre halvdel. Kunne nok fortsatt forbi skiløypa og helt ned i dalbunnen. Finnes også ei glenne et par hundre meter lenger øst som også ser fin ut. Valgte å stake/skøyte første halvdel tilbake mot Sota Sæter før vi tok på fellene. Takk for turen, Odd-Eivind! :)

Map    

Holgrove i Skjåk

Date:
12.12.2020
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
6:45h
Distance:
4.4km

Føringstur med isklatring for Ellen og Heidi opp Holgrove i Skjåk. En fin islinje som fryser tidlig, og som holder seg langt ut over vinteren. Ikke hørt om andre som har klatret den før, men det er den sikkert. Innmarsjen gikk fra Lom og Skjåk Ysteri. Fulgte rødmerket sti mot Sandåhytta i ca. 100 høydemeter før vi trakk vestover langs en traktorvei. I det traktorveien gjorde en brå venstresving fortsatte vi rett fram et par hundre meter langs et dyretråkk før vi begynte å gå oppover mot bekken i til tider tett granskog. Etter hvert ble det så bratt at det var bedre å trekke inn på bekken og klatre noen introlengder langs denne. De første tre intro-taulengdene var rundt grad WI2, de neste fire taulengdene bød på fin isklatring med flott utsikt over Ottadalen, grad WI3+ (generelt >>>

Map    

Skitur mot Vassvendeggje

Date:
09.12.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:23h
Distance:
11.1km

Tok en skitur på Strynefjellet i håp om å se sola, men den lot dessverre vente på seg. Kjørte helt opp i hyttefeltet forbi vinterparkeringen på Gamle Strynefjellsvegen. Egentlig kun for hytteeierne fikk jeg høre i ettertid, men heldigvis var det ingen som stengte bommen mens jeg var avgårde. Gikk opp til pkt 1446. Bra med snø i leområder, men litt avblåst på ryggene. Snødekket over tregrensa bærer preg av en del vind. Den siste vinden var kommen fra S-SØ. Hørte ett drønn i en overgang til leområde mot SV, ellers lite faretegn. Kjørte ned på sørsida mot Heillstuguvatnet. Gikk deretter opp igjen på ryggen før jeg kjørte ned igjen til bilen. Den fineste snøen var nede i skogen blant hyttene.

Map    

Sekkebreen - skitur for spesielt interesserte

Date:
15.11.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:07h
Distance:
13.3km

Tredje dag på fjellsportkurs/føring med Martin. Denne dagen ble skitur for de spesielt interesserte inn mot Sekkebreen. Startet med å gå fra Mysubytta med skiene på sekken. Det hadde kommet noen centimeter med nysnø det siste døgnet som gjorde det sleipt i kratt og steinur opp langs Storegrovi. Med godt sporvalg ble det heldigvis ikke så verst å komme seg opp som det kunne se ut nedenfra. Fra der det flatet ut mot Sekkebreen kunne vi spenne på oss skiene. Inne på breen tok vi en repetisjon av innbinding i tomannstaulag på bre for læringens skyld. Gikk et stykke opp på breen før vi valgte å snu av hensyn til tiden og at Martin skulle kjøre helt til Molde. Fikk noen fine svinger. En del sprekker i nedre del av Storegrovbreen som vi måtte svinge utenom. Takk for en fin tur, Martin!

Map    

Rivenoskulen - en perle i Breheimen

Date:
16.10.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:59h
Distance:
24.7km

Værmeldingen lovet sol og høstprakt, så da måtte jeg utnytte muligheten for en etterlengtet tur til Rivenoskulen. Kjørte inn til Mysubytta (bom 50,-) og gikk derfra. Var noe rim og is i skyggen, men heldigvis ikke så mye nysnø i terrenget lenger. Gikk i relativt god marsjfart langsmed t-stien mot Sprongdalshytta. Først innover Surtbyttdalen før jeg trakk inn i Sprongdalen. Dette er nok ikke den korteste atkomsten, men jeg ønsket å gå en runde. Fra sadelen før det bikket ned mot Sprongdalshytta forlot jeg stien og gikk opp til Greinbreen. En del sva som var nokså glatte pga rim like før innsteget til breen. Snøen var steinhard og de fleste sprekkene var synlige, så jeg var ikke bekymret for å krysse over breen uten tau, men glad jeg hadde med stegjern. Deretter bar det opp en >>>

Map     2 comments

Stamsæterhovden

Date:
05.10.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:01h
Distance:
4.6km

Fin kveldsløpetur opp på Stamsæterhovden. Parkeringsplass på nordsiden av hovedveien. Derfra rødmerket og skiltet opp til toppen. Fin sti hele veien. Flott å se på elva på høyresida deler av veien opp. Nydelig utsikt, spesielt utover Pollvatnet med alle øyene. Sprang opp på 25 minutter. Ble noen minutter på toppen før jeg gikk ned igjen.

Map    

Joggetur til Uppnose

Date:
04.10.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:15h
Distance:
8.0km

Joggetur fra svigers og opp til turskiltet på Uppnose. Var litt surt vær, og tåke på toppen. Fin rødmerket sti hele veien opp og ned.

Map    

Jøingslie og Øyberget

Date:
04.08.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
2:59h
Distance:
6.8km

Tur med Ida og hundene opp i Jøingslie og Øyberget for å finne en steinbu som var avbildet på et gammelt bilde. Fant det dessverre ikke. Sannsynligvis ligger det litt lenger inn på fjellet.

Map    

Topptur fra Stryn sommerskisenter

Date:
13.06.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:22h
Distance:
20.3km

En dag i Stryn sommerskisenter med Hans. På grunn av enormt lang heiskort- og heiskø ble det kun to turer med trekket, og ellers feller opp på topper i området. Fikk med oss Kvitlenova og ned SS Norway, korte baksida og nordsida på Nuken og ned i lange baksida. Fikk haik tilbake til bilen igjen. Nydelig dag og avslutning på skisesongen!

Map