500fjell

500fjell

Sondre Kvambekk
(Member since: 06.01.2010)
Birthday 14.02.1991
Postal address Sogndal
Phone number +47 400 46 610
Email post@500fjell.no
Country Norway
Account Administrator

Velkommen til Sondre Kvambekk sin turblogg!

www.500fjell.no

Her finner du beskrivelser fra diverse turer som har med fjell og friluftsliv å gjøre, i og utenfor Norge. Håper dette kan inspirere deg som leser og gi nyttig informasjon når du skal planlegge neste tur.

Sondre er oppvokst i Asker, men har helt siden barneårene tilbragt mye av sin tid høyt til fjells. Med en sterk glede og genuin interesse for toppsamling har han blant annet som tidenes yngste besøkt samtlige av Nordens fjelltopper over 2000 meter, norske kommunetopper og et firesifret antall fjelltopper rundt omkring i verden. Siden 2009 har interessen for fjellklatring og skikjøring fått større oppmerksomhet og det har etter hvert blitt gjennomført en rekke turer til destinasjoner som Alpene, Kenya, Yosemite, Jan Mayen, Kjerag og Argentina. Med bakgrunn som aktiv hundekjører og langrennsløper elsker Sondre lange turer i fjellheimen, og han har blant annet besteget samtlige 2000-meterstopper på under ett døgn i områder som Hurrungane, Breheimen, Dovrefjell og Rondane.

Til daglig er Sondre bosatt i Sogndal og jobber med kurs- og føringsvirksomhet innenfor ski og klatring i høgfjellet hele året. Å veglede mennesker trygt på veien mot å realisere sine drømmer, samt å legge til rette for sterke naturopplevelser i et trivelig fellesskap er selve drivkraften i virksomheten til Sondre.

Av utdanning har han en bachelor i friluftsliv fra Høgskulen i Sogn og Fjordane, og er utdannet adjunkt med spesialisering innenfor friluftsliv fra Høgskolen i Telemark. Sondre er i tillegg godkjent skredinstruktør, klatreinstruktør og isklatreinstruktør gjennom Norsk Fjellsportforum (NF), og er for øyeblikket under kvalifisering hos Norske Tindevegledere (www.nortind.no) for å kunne bli internasjonalt sertifisert IFMGA Tindevegleder.

Dersom du har en spirende drøm om å bestige et høyt og krevende fjell, finne den gode og trygge snøen eller rett og slett øke din egen kompetanse innenfor tindesport og høgfjellsfriluftsliv – ta gjerne kontakt med meg på post@500fjell.no

Vi ses til fjells!

User comments

 • -
  avatar

  Sunn ungdom!

  Written by Øyvindbr 22.01.2011 14:49

  Fascinerende lesing, du var jaggu tidligere ute enn meg ja! Før 15-årsalderen likte jeg kun nedoverbakkene på ski og ikke minst å være på hytta, for da var det koselig å være på skauen. Men sånn som deg ble jeg jo først 7 år etter at du hadde din 45 kilometerstur...

  Mange bruker uttrykket sprek som en ungdom eller sprek som en 18-åring. Det henger nok igjen fra en svunnen tid da folk brukte kroppen konstant, og ungdommens fysikk kom til sin rett. Nå for tida er jo 50-åringer ofte sprekere enn ungdommer, for de går jo på tur i motsetning til å feste, drikke og spille pc-spill. Men det finnes unntak blant dagens ungdom, og det er toppidrettsutøvere og mindretallet som er som deg. Du er jo sprek som den tenåringen du fortsatt er i noen uker til. :)

  Skryt er på sin plass, og turlivet mitt har blitt enda bedre etter at jeg ble turkompis med deg! Vi satser på at det blir mange flotte turer i fellesskap i åra framover, enten det bare er oss to eller med andre

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.